reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
Kurcze widze ze macie rozne termometry, elektryczne, na podczerwien itd. i zaden z nich nie jest dokladny... chyba jednak najlepszy ten rteciowy? Mialam gdzies rteciowy, ale musze poszukac.
Poza tym znalazlam artyluk;
Mierzenie temperatury u dziecka: rodzaje termometrów (termometry elektroniczne, termometry paskowe) - www.mamazone.pl
no i z niego wynika, ze nie wystarczy mierzyc, trzeba jeszcze wynik skorygowac w zaleznosci od tego, gdzie sie mierzy... ehhh i wez tu, czlowieku badz madry...

Wczoraj dalam malej Calpol, temp. spadla, ale dzis rano znow wzrosla... poza tym mala nadal mega marudna i placzliwa, chce sie caly czas przytulac, wiec bede ja dzis caly dzien nosic... ale wciaz mysle, ze to moga byc zeby...

kurcze dziewczyny zapomniałam o 3 dawce żółtaczki miałam termin na 05.05. a byłam przekonana że na 20.05 myślicie że to duży problem??:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Ja Synka szczepiłam w 10 tygodniu (standard to po 6 tyg.), potem po 8 tygodniach, a teraz minęło już 8 a ja pójdę ok po ok. 10 tyg. Chodzę tak bo wiem ze minimum od jednej dawki szczepionki musi minąć 4 tyg. o maximum nie ma mowy. Lekarz powiedział, ze wyznaczają 6 tygodni zeby rodzice się trzymali terminów i nie przegapiali szczepień. Ja robię dłuższe przerwy, zeby małego tak nie obciążać.

Wiecie co, a u nas poprawa.
W koncu odpuscilam krople do nosa, bo stwierdzilam, ze dopoki katar przezroczysty to odpuszcze krople, disnemar przy oczyszczaniu fridą wystarczy. W efekcie już dziś nie kaszle wogóle, w nocy był spokój, coraz częściej oddycha noskiem, choć jak się w chuście zagrzeje to katarku jest więcej. Także miejmy nadzieję że już koniec naszej "choroby" :)

Pianistka też myślę że zęby. Zdrówka życzę i sił do noszenia :)

U mnie mały dziś nie spał od 15.30 do teraz, a powinien w tym czasie zasnąć o 17.30 gdzieś na godzinkę, a potem znowu za dwie godzinki zasnąc na noc i tak właśnie był śpiący, od 17.30 próbowałam i nic...W koncu stwierdziłam ze o 19 go wykąpię może uśnie. Nakarmiłam włożyłam do łóżeczka i marudzenie. Wzięłam na ręce ale on mi się starsznie wypina, bardzo rzadko u mnie zasypia na rękach....no nie mogłam za Chiny go ululać...zawołałam babcię, usnął w ciągu 10 minut..........buuuuuuuu......czuję się poniżona :( hehehe ale może babcia bardziej puszysta i lepiej zasypia się u niej na raczkach niż u mamy chudzielca :(

reklama
U mnie mały dziś nie spał od 15.30 do teraz, a powinien w tym czasie zasnąć o 17.30 gdzieś na godzinkę, a potem znowu za dwie godzinki zasnąc na noc i tak właśnie był śpiący, od 17.30 próbowałam i nic...W koncu stwierdziłam ze o 19 go wykąpię może uśnie. Nakarmiłam włożyłam do łóżeczka i marudzenie. Wzięłam na ręce ale on mi się starsznie wypina, bardzo rzadko u mnie zasypia na rękach....no nie mogłam za Chiny go ululać...zawołałam babcię, usnął w ciągu 10 minut..........buuuuuuuu......czuję się poniżona :( hehehe ale może babcia bardziej puszysta i lepiej zasypia się u niej na raczkach niż u mamy chudzielca :(

puszysta nie puszysta mama ma jedyny w swoim rodzaju zapach;) widocznie wyczuwal ze jestes poddenerwowana tym ze nie zasnal o 17.30.. moj tez czasem opuszcza drzemki, moze zaczynaja sobie wydluzac czas aktywnosci i przechodzic na 3 drzemki?

Do góry