reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
No więc nasz małody też ma szpareczki ale malutkie. Takie jak u Asiuni może nawet troszkę mniejsze.

Co do dwójek Patryk ma normalne (nie takie kły) .Na dole jadnak wszystkie chyba 4 zęby ma w rózną stronę (takie krzywe ).

Aaa i jeszcze jedno.Patrykowi się dwie jedynki ukryszyły.Rog zęba dokłądniej.Nie wiem od czego_On wszytsko gryzie na szczęscie aż tak nie widać.

wyjątkowa ja bym poszła do stomatologa jak się kruszą to lepiej żeby lekarz zobaczył Igi też gryzie "wszystko"....

wyjatkowa ja popieram age....skoro to jest faktycznie ukruszenie to trzeba to zobaczyc zeby sie ząb nie zaczoł psuć. A Marcel ma na dole jedynki różne :-D tzn jedna juz "wyszlifowana"-prosta a druga ma jeszcze jakby takie koronki...

Mi się wydaje,że to normalne z tym ukruszeniem.Nam tez przecież się to zdarza.Zapytam mojej koleżanki - jej mama jest stomatologiem więc nie będziemy musiemi spacjalnie wychodzić.

Czytałam,że takie malutkie ukruszenie nie jest groźne najwyżej dentysta wyszlyfuje.A Patrykowi sam się wyszlifował...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mi tam ta szparka u Karolaka się podoba heh :)
No moze sie podobac ;) ale Karolak jest stary i sam sie z tej wady naśmiewa :)
Watpie, ze tak to traktowal jak byl maly, dzieci w szkolach wyjatkowo wredne bywają... i jako mamusia mojego kochanego synusia ;) chcialabym mu tego oszczedzic, niech mu wystarczy sam stres szkolny kiedys tam, a nie jeszcze dodatkowo docinki innych dzieci na przyklad :)

Cztałam właśnie na jakimś forum,że są osoby które mają szparki nawet 5 mm więc bez obaw.No i ze te wedzidełko jak się obetnie za młodu tez pomaga duzo.

Cztałam właśnie na jakimś forum,że są osoby które mają szparki nawet 5 mm więc bez obaw.No i ze te wedzidełko jak się obetnie za młodu tez pomaga duzo.

haha tez wlasnie czytalam ;p chyba nawet te same wypowiedzi z forum :D:D jesli chcesz zadbać o zęby synka i zlikwidować nały mankament bez wiekszych ceregieli to oki :) dla mnie osobiście szpara miedzy zebami nie robi różnicy. Mój mąż ma jedynki troche rozlazłe :-D tzn niby ściśnięte u góry ale rozszerzają/rozchodzą sie ku dołowi - od razu wpadł mi w oko - nie jest to straszne......tylko urocze :) wszystko zalezy........niektóre osoby maja prościutkie ząbki ale wielkie łopaty....i smiesznie to wyglada........a niektórym ze szparką do twarzy :D kazdy ma jakies niedoskonałości........a taki problem to nie problem :)

Szparka jak szparka ale jak zęby się kruszą , do rego małe mleczaki to już dziwne. Idź Wyjątkowa to sprawdzić, nie znam sie, ale może to niedobór wapnia czy czegoś? Poza tym mały ubytek to bliziutko do próchnicy, także idź , może zalapisują czy coś.

Jestem przerażona wizją szczepienia. Dziś troche poczytałam o tym szczepieniu i nie wiem co robić, najchetniej to wcale bym nie szczepiła, naprawde. Jutro, albo we wtorek ide do pediatry pogadac o tym szczepieniu. Kurcze im wiecej czytam, tym jestem bardziej niespokojna. Aaaaaaaaaaaaaaaa kto wymyślił internet!!!!!!!!

reklama
a ktore to szczepienia, tzn na co?

moja chyba jakies chorobsko bierze :( strasznie marudna byla caly dzien, glowa ciepla, przed spaniem ulala troche mleka... zmierze jej za chwile temperature elektronicznym, bo wedlug mnie ten do ucha jest do d...y. glowa goraca, a on pokazuje 36.6, a umnie 34 prawie co dzien.

Do góry