reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Witajcie Laski.
Co Wy robicie jak maluchy mają katar? Ja czyszczę mu nosek fridą.stosuje sterimar i te kropelki eu...cos tam.Źle mu się w nocy oddychało...budził sie ciągle.Co mogę jeszcze zrobić? Szukałam trochę we wcześniejszych postach ale tyle jest tego,że nie znalazłam jak na razie. Coś pamiętam o maści majerankowej i olbasie...

reklama
Gosiulek ja myslę ze co by sie nie robiło (a tak mam u nas) katar ktory zaczyna sie bardzo mocny i lejący trwa 14 dni! U nas tragedia Oli ma straszny katar, jeszcze gorszy niż ten ktory zaczął sie 3 tygodnie temu. W nocy kompletnie nie spałam.
Ja juz powoli wymiekam bo nie nadążam wymieniac sliniaków (oddycha buzią i slina leci litrami), psikac, wyciągac, odciągac, teraz Oli nie chce smarkac, w ostatnim katarze bardzo mi pomagał bo smarkał.
To co ja robię:
masc majerankowa, mozna Olbas na poduszkę ja z jedną kroplę daję na moją blisko Oliska, albo do kubeczka z gorącą ale nie wrzącą wodą, psikam (ja mam QUIXX hipertoniczny, wodę morską sterimar od infekcji wirusowych i bakteryjnych, nasivin, euphorbium - oczywiscie wszystkim na raz nie psikam ale co jakis czas zamiennie, nic nie pomaga, nie udrażnia itd ja nie widze poprawy nawet na minutę, inhalujemy sie - zadnego efektu nie widzę ;/ byc moze ten katar mamy jakis meeeega ale ja juz mam dosc!
aha daję witaminę C - teraz 3x 15 kropli, lekarka poleciła mi tez Pulneo syrop 3x 5ml bo podobno gardło lekko zaczerwienione (wczesniej tez było), wapno, smaruję pulmex baby,

Ula też pomyslałam o ząbkowaniu u kacpra.Górne 5wychodzą.Dolne już mamy.Nic nie pyli? A ja mam katar alergiczny....ale jestem uczulona na kurz,roztocza,pleśnie i tego typu rzeczy.

a jak mu wychodziły dolne 5 miał jakis katar? ja po prostu zwalam na zęby, jak juz te cholery wszystkie wyjdą to mam nadzieje ze wszytsko sie uspokoi. teraz przy ząbkowaniu będę unikac duzych skupisk ludzi i nie bedzie OLi z nami jeździł do marketów. Ja juz mam dosc, ledwo jedne sie skonczył katar a juz mamy drugi i to taki okropny ze szok!

tak pod noskiem.
alergia raczej nie stawiam na ząbkowanie, 5 jedna nam sie przebija a moze i kolejne w drodze.

chciaz zmieniłam mleko na zwykły bebilon............
bo przeciez teraz nic nie pyli.

Mylisz się kochana, pyli, pyli:tak:
http://badzpiekna.pl/images/stories/zdrowie/alergie/kalendarz-pylen.pdf

Poza tym tak jak Gosiulek mówi - kurz, pleśnie, sierść zwierząt, roztocza, pierz itd. Ja jestem na większość alergikiem wziewnym, katar mam cały rok. Czasem mniejszy, czasem większy. Na swoje zwierzęta się uodparniam, ale na perfumy nigdy - każde wypryskanie kończy się ostrym kręceniem w nosie i kichaniem.
A moze za dużo sprzątasz w domu? Odkurzanie 2-3 razy dziennie także powoduje unoszenie się kurzu.

Dziunka myslę ze to nie alergia. Oli nam nie chorował w ogole az do teraz, katar miał ze 3 razy z czego jeden po szczepieniu, drugi tez a trzeci bo zaraził go kolega jak miał rok. Potem spokoj cały czas. No nic zobaczymy.

reklama
Do góry