reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
Gosiu ZDRÓWKA!

Ja też polecam Marimer - przeczyszcza na wylot, Asia już później przypłacała to krewką z nosa, ale myślę że to naczynka były osłabione bo katar trwał miesiąc.

I Pulmex Baby też:tak: Maść majerankowa pod nos, i tantum verde do gardełka:tak:

Pulmexem smarujecie co? Plecki,klatke piersiową?

plecki i klatkę piersiową.
Gosiulek ja do noca polecam też Euphorbium. MArimer tak do opczyszczania, a Euphorbium bardziej jako krople.
Do tego do snu układaj go na spadzistym materacu w miarę możliwości, tak żeby główka była wyżej. Jeśli już grzejecie powieś w pokoju mokry ręcznik.

Ja się zrobiłam teraz nadgorliwa matka i Gonia została dziś w domu, siedzę z Hanką, więc co mi tam. A Gonia ma zielony katar, kaszel odrywający i na 11:50 idziemy do lekarza, zobaczymy co powie i każe brać.. stawiam na zęby, ale... wolę przy jej serduchu wiedzieć więcej..

wczoraj kładę się koło małego i słyszę że pociąga nosem ,jakoś dziwnie oddycha.od razu mnie wyczuł i już hasło"cycy"..normalka...ale coś nie mógł zasnąć..nosa dotykam a tu usmarkany cały !!!!

obudził się.pytam Igorek boli gardełko?? a on pokazuje na buzię i mówi "Igorek ma kuku,mama pik pik":szok: skąd on pamięta że na gardełko Tantum Verde??? szok.poleciałam popsiukałam.do 5:30 nie spał:-(D wstawał do pracy a on słyszał i mówi "tata bum bum" potem przysnął do 8:30 .

Od rana oczyszczanie noska...

My w końcu u lekarza.Niby od ząbków. Do lewego uszka dostał dicortinef. Poza tym elofen którego za chiny nie chce pić.Nie wiem co robić jak podawać...Ibufen i nasivin. Zobaczymy.Cieknie mu z nosa ale nawilżacz chodzi cały czas i dużo jesteśmy na dworze.
Nie mam pomysł jak dawać ten elofen. Spotkałyście się z tym lekiem?

reklama
Tak, Asia już dwa razy miała Elofen. To dość znany lek.

Byłam wczoraj u lekarza i tak prosto z tą szkarlatyną nie jest.
Już mogą wychodzić na dwór ale do szkoły i przedszkola do końca tygodnia jeszcze nie mogą pójść. Za tydzień musimy zrobić badania krwi, OB, ASO i coś tam jeszcze + mocz, no i Asia dodatkowo to TSH i FT4 (nie refundowane niestety).
A dopiero za 2 tygodnie zacznie Julce schodzić skóra! Więc długa droga przed nami. No i dostały następną porcję antybiotyku, bo muszą go brać conajmniej 10 dni.
A Asia prawdopodobnie wcale tej szkarlatyny nie przeszła, bo uchwyciłyśmy to w dobrym momencie.

Oczywiście znowu się nasłuchałam że młoda miała być chłopakiem;-):-D

Do góry