My wczoraj wieczorem pojechalismy do innego miasta do pediatry z prawdziwego zdarzenia. Wizyta ponad pol godziny. Musialam byc pewna ze dobrze robię nie podając antybiotyku i czekając jeszcze. Lekarz po opisaniu chorob Olinka, zbadał do od całej buzi, po brzuch, węzły itd itd Zęby 5 idą wszystkie!!! Gardło bardzo zaczerwienione ale nie wygląda mu to na anginę bo nie ma ropnych nalotów i do tego doszła nam biegunkowa kupka 1, 2 razy dziennie, kwaśna itd. Wygląda mu to na wirusowe ale musimy obserwowac jeszcze a jak stan sie pogorszy jechac na morfologię z paluszka i crp.
Wczoraj w nocy dalam o 21 czopek, przez całą noc nie mielismy temp ale dzis juz od 8.30 zaczęla rosnąc, wykonalam telefon do pediatry bo prosił i powiedział zeby dala juz ibum i obserwowala. Ja i tak i tak do jutra zrobie mu morfologię i to crp bo badania krwi dawno nie mielismy. Z antybiotykiem jeszcze wstrzymujemy sie.
Do tego ja i maz od długiego czasu mamy bolące gardło, pokasłujemy juz od msc. Moze jakies badziewie się ciągle kręci u nas. Ja jutro idę do laryngologa i proszę zeby pobrał mi wymaz z gardła i sama zawiozę do labolatorium, maz zrobi to samo. Jakis syf jest u nas i się martwię.
Gosiu! Moim zdaniem przy katarze powinnas kontrolowac małego oskrzelka jezeli wydaje Ci sie ze za mocno kaszle. Jak nie wierzysz jednemu, idz do drugiego. Ja w tej chorobie bylam u 3 lekarzy. I ten ostatni prywatny niesttey wydawł mi sie najsensowniejszy.
My mamy brac: Nasivin, kropelki do oczu, ibum, w razie co czopek (tutaj lekarz poinstruował mnie o prawidłowym podawaniu srodków przeciwbolowych, ibum mozna a nawet trzeba łączyc z czopkiem paracet jak jest wysoka gorączka nadal mimo ibumu nie czekac 4h), tantum verde, płukanie noska solą, inhalacje.