reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Asia gorączkuje dalej tak samo.
Śmieszna jest bo przy 39,5 wariuje i lata, niby okaz zdrowia, tylko że wygląda strasznie, bo oczy zapadnięte, rumieńce na polikach, a tak cała blada. A przy 38 jest nie do życia, najlepiej by spała, ale wygląda za to lepiej hehe.

Zastanawiam się jak długo możemy ciągnąć na nurofenie?

Wczoraj z dwa razy a dziś raz płakała że "bolą usi":-( i nie wiem czy bolą od kataru czy zaczyna się zapalenie ucha. Pasowałoby z tą gorączką...

Nic nie je, za to pije za trzech.

No i druga sprawa - od trzech dni swędzi ją prawa rączka. Ma po wewnętrznej stronie dłoni czerwone, suche plamy i drapie się aż z płaczem, ale to tak falami przychodzi. Ciekawe co to.

reklama
Dziunka - Gonia miała podobnie, też twierdziła , że ją boli, tylko nie powiedziała dokładnie gdzie.. może to nieszczęsne 5 , które nie dość, że powodują gorączkę, to jeszcze ból promieniuje na szyję i okolice uszu.... po 3 dniach gorączka nam zeszła.. ona najgorsze miała koło 37-38, a jak miała 39 to było ok. Każdy inaczej przeżywa gorączkę i podobnież jest najgorszy jest stan podgorączkowy.

Najgorsze że Asia nie chce dać sobie dzisiaj zajrzeć do buzi, ale wezmę Julię na oględziny i na pewno Asia zapapuguje i mi pokaże;-) O 14 jedziemy do Falko, tylko z drugiej strony wolałabym im nie sugerować że młoda narzekała na ucho... nie wiem nawet czy jechać, ale jak zacznie się pogarszać to z Asią nie wyrobimy...

Agrafka ​ jak u Ciebie się zaczynało?

Dziunka - moja też do buzi nie pozwala sobie zaglądać, zaciska ząbki i można sobie pomarzyć, a jak dotkniesz Asię za uchem to narzeka? oczywiście z zaskoczenia, jak ucho to powinno niby boleć; tak sprawdzała nasza pediatra.

Dziunka u nas to ucho to jest wina długiego kataru. Mimo, że był czysty to trwal z miesiac i na pewno dlatego poszlo na uszy.
Jedyne objawy Ali to wielki placz w nocy, histeria - dopiero nastepnego dnia pare razy powiedziala, ze bili ucho. Na naciskanie jakos mocno nie reagowala, ogolnie byla marudna.
Potem w niedziele ostatnia tez bylo wszystko supr, super humor i nagle po drzemce obudzila sie z placzem i raz powiedziala ze ucho boli.

A teraz w ogole jest okazem zdrowia, a okazuje sie ze ucho jest ostre :(

Ja też zyczę zdrowia dla Wszystkich:tak:

Kuba wczoraj wieczorem mialam 39 stopni gorączki:-( podałam przeciwgorączkowy, wnocy w miarę chociaż się budził:/ dzisiaj dopiero gorączkę miał 38.7 jak Go kładłam spać, zobaczymy co dalej będzie.
Patrzyłam do buziaki i chyba idę ostatnie piątki:tak: może od tego ale jak nie przejdzie do poniedzialku to na wszelki wypadek przejdę się z Nim do lekrza, zawsze to czlowiek spokojnieszy:tak:

reklama
Asia bez zmian. Gorączkuje cały czas tak samo od nocy z czwartku na piątek. A dziś już niedziela. Poza tym innych objawów brak. Na ucho już nie narzeka, coś za to narzekała że policzek boli.

No i nic nie je. Wczoraj przez dzień nic nie chciała, a za to wieczorem wsunęła CZTERY (!!!) jogurty Danone Gratka pod rząd:szok: szok! No ale za to nawet na śniadanie dziś nie spojrzała:baffled: Z mojej słoninki zrobi się kabanosik jak tak dalej pójdzie:-D

Do góry