reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

mama ćwiczyła to na mnie, moim bracie i połowie dzieci w rodzinie :) wszyscy jesteśmy zdrowi :)
poszedł termometr w ruch i dosłownie po chwili wyskoczyło kupsko! na początku było twarde, więc to ewidentnie zatwardzenie :(
czopków nie chciałabym nadużywać! wczoraj pomógł masażyk brzuszka, więc raczej będę masować! nie chcę jej do żadnego sposobu przyzwyczaić!
czopki kupię, ale będę stosować tylko jak już wszystko inne zawiedzie i oczywiście w małej dawce!
Dzięki dziewczyny za dobre rady!

reklama
u nas pępuszek pewnie na dniach odpadnie! nie mogę się doczekać!

Dziewczyny poradźcie mi coś na problem z kupką. moja mała je tylko mleko modyfikowane i od soboty ma problem z kupką. pręży się, robi się czerwona, podkurcza nóżki, a kupka nie chce iść :( wczoraj i dziś poszła po masażu brzuszka! ładna, żółta, nie twarda, ale nie mogę patrzeć jak ona tak cierpi!
w aptece nic nam nie dali, bo mówią, że to za maleńkie dziecko. ewentualnie herbatką z kopru włoskiego kazali przepajać :(
brak mi już pomysłów jak pomóc Martynce :(
ja stosowałam termometr, szybciutko pomagał, ale nie stosowałam tego często (na szczęście nie musialam) a mój Kuba byl do termometrów
w dupce przyzwyczajony, bo przez pierwszy miesiąc praktycznie mieszkalismy w szpitalu a tam mierzenie temperatury 3 razy dziennie.

Gawit, skoro masażyk pomógł to chyba wszystko jest ok. A może można termoforek na brzuszek położyć ?

Zośce dzisiaj odpadł pępek :-D Ja nie narzekałam na jego pielęgnację, bo spryskiwałam tylko Octeniseptem, a położna nawet mówiła, że coraz częściej odchodzi się od robienia czegokolwiek przy pępku, tylko czeka się aż sam odpadnie bez "wspomagaczy".
Mnie martwiła łuszcząca się skóra na nadgarstkach, stópkach i brzuszku, ale to podobno normalne. :eek:
mój Michas jaks ie urodził to łuszczył się tak potwornie zwłaszcza na dłoniach, ze wyglądał jak topielec.Teraz tylko zostaly nadgarstki i między palcmi. W spzitalu mówili zęby balneum stosować ale nie uzywałam, tylko oliwkę

Gawit, skoro masażyk pomógł to chyba wszystko jest ok. A może można termoforek na brzuszek położyć ?

Zośce dzisiaj odpadł pępek :-D Ja nie narzekałam na jego pielęgnację, bo spryskiwałam tylko Octeniseptem, a położna nawet mówiła, że coraz częściej odchodzi się od robienia czegokolwiek przy pępku, tylko czeka się aż sam odpadnie bez "wspomagaczy".
Mnie martwiła łuszcząca się skóra na nadgarstkach, stópkach i brzuszku, ale to podobno normalne. :eek:

mojej Helence też sie tak luszczy skora na nadgarstkach stopach brzuchu i czole smaruje jej to alantanem mascia(z wyjatkiem czola) i nawet pomaga z tego co pamietam Zuzi tez tak sie luszczyla moze ta pierwsza skora musi zejsc ???

czy wiecie moze czy to jest ok ze pepek tak po troche sie wykrusza ?

co do problemow z kupa to tez mam ten sab simplex bo moja ciocia akurat przylatywala z Niemiec to jej kazalam kupic ale poki co nie uzywalam
wiem ze mozna dac dziecku kawalek czopka glicerynowego albo sprobowac z termometrem tj posmarowac go oliwka i wlozyc kawaleczek tak tylko zeby podraznic tylko za czesto nie mozna tego robic bo tak jak przy czopkach jelita sie przyzwyczaja no i trzeba uwazac bo kupa potrafi tak wystrzelic po takim zabiegu ze szok

( powtórzę sie i tutaj , na regionalnym tez pisałam)

Byłam dzis w przychodni po skierowanie na kontrol stawów biodrowych maleństwa.Zawalone przychodnie w jednej az do 17 grudnia koniec zapisów!!!!
MASAKRA!!!! CZy chodzicie prywatnie bo ja chyba będę zmuszona.Maluch ma już 3 tyg a to chyba do 6 tygodnia życia się powinno się skontrolować??

Jak znacie dobrego specjalistę ( chyba ortopeda musi być ?) to proszę o pomoc namiary i cenę za wizytę ,błagam bo oszaleję !!!

Byłam dzis w przychodni po skierowanie na kontrol stawów biodrowych maleństwa.Zawalone przychodnie w jednej az do 17 grudnia koniec zapisów!!!!
MASAKRA!!!! CZy chodzicie prywatnie bo ja chyba będę zmuszona.Maluch ma już 3 tyg a to chyba do 6 tygodnia życia się powinno się skontrolować??

Jak znacie dobrego specjalistę ( chyba ortopeda musi być ?) to proszę o pomoc namiary i cenę za wizytę ,błagam bo oszaleję !!!
u nas na szczęście udało się zapisać na NFZ i tylko tydzień czekamy na taką wizytę

reklama

teraz się jeszcze nie zpaisywałam, ale z Kuba czekałam 3 miesiące!!! Ale pediatra nie kazął iśc prywatnie, a pytałam. Powiedziala, ze nie ma potrzeby. To chyba tak jest, ze jjak pediatra zauwazy, z e cos nie tak to trzeba szybko, a jak nie to można poczekać.

Do góry