reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

pixi - mi polozna na luszczaca sie skore poradzila zmienic oliwke z Johnsona na Bambino i rzeczywiscie zeszlo. powiedziala ze Johnson zostawic na pozniej, to nie chodzi o uczulenie tylko ze ta oliwka nie radzi sobie z ta schodzaca skora tak dobrze jak Bambino. Bo ta skora schodzi wlasnie od tej zmiany srodowiska zycia:tak:

reklama
moja mała jak narazie (odpukać) chyba nie ma kolek, tzn. nie zauważyłam u niej długotrwałych ataków płaczu, owszem napina się czasami po jedzeniu, troszkę pomarudzi, ale w jej przypadku to chyba wzdęcia, bo masaż brzucha, albo pół godzinki na brzuchu u mnie lub męża pomagają i mała pupuści sobie bączki. Takze mam nadzieę, że skoro mała ma miesiąc to już nam się kolka nie pojawi:tak: bo tego po porodzie obawiałąm sie najbardziej:eek::eek::eek:

Ja jak pisałam muszę dopajać małą glukozą, pzreżywam przy tym masakrę, bo boję się, że mała się znowu zadławi. Już parę razy tak miała, w sumie przekrecenie na bok pomogło, ale ja cała w stresie :sorry::sorry: Chyba muszę zmienić smoczek...... Może podpowiecie mi jakąś firmę??????????
Ja ma butelkę z Lovi...........

Polecam - Avent. A jesli chodzi o Tommee Tippee to slyszalam juz dwie opinie ze dziecko sie krztusi przy piciu. Ale pewnie zalezy od dzidzi.

Dzięki Dziewczyny, w sumie pewnie wszytsko zależy od tego jak Maluszek je.
Spróbuję Avent, może będzie lepiej, chociaz musze przyznać, że jak Eli spokojnie jadła tak ostatnio normalnie przy cycu to tak łapczywie je, że szok:eek::eek::eek:

moj wogole nie chce jesc :( malo je ... :( a co zje to uleje i boje sie eh ale nie widac po nim ze rozrazniony czy ze mocno placze z głodu normalnie jest ale te minimalne ilosci to paranoja :( oby nam dzis mleko zmienili ;/

Jesli chodzi o wzdecia i bole brzuszka..Musialam kupic ta herbatke laktacyjna hipp, bo mojej nie bylo w aptece i mala, tak dlugo jak ją pilam miala wzdecia i strasznie ciezko robila kupke. Od kiedy wrocilam do mojej herbatki (fito mix fix) juz nie pamietam co to bol brzuszka :tak:kupke ma w kazdym pampersie a baczkow nie puszcza prawie wcale. Polozna mowila mi ze w tej hipp jest za duzo anyzu i on powoduje wzdecia.

moj wogole nie chce jesc :( malo je ... :( a co zje to uleje i boje sie eh ale nie widac po nim ze rozrazniony czy ze mocno placze z głodu normalnie jest ale te minimalne ilosci to paranoja :( oby nam dzis mleko zmienili ;/

ale ten nutramigen moze go bardziej zaspokaja niz zwykle mleko? Trzymam kciuki, wszystko bedzie dobrze:tak:

ale ten nutramigen moze go bardziej zaspokaja niz zwykle mleko? Trzymam kciuki, wszystko bedzie dobrze:tak:
oj nei wiem :( jak on je po 20-30ml :( i uleje pozniej mimo odbijania eh ... dzis zjadl 50ml pierwszy raz

a jak dajecie pic to duzo pija u was dzieci na raz? bo moj herbatke koperkowa po 10ml nie wiem cyz to normalne czy nie

reklama
My dziś po szczepieniu...
3 wkucia, masakra...:-(mały płakał strasznie:-(już za miesiąc obiecałam że wykupię tą skojarzoną.Ale znowu naczytałam się różnych opinii i już nie wiem co robić..
Czy Wy mamusie szczepicie tylko skojarzonymi czy takimi darmowymi??

Wizytę u dermatologa musiaąłm odwołać bo Pani doktor w przychodni z nowu się spozniła:crazy:

Za to na bioderka z usg się zapisaliśmy na 28 grudnia...oczywiście prywatnie 220 zł:sorry:.......

:-D:-D:-D U MNIE ŚNIEG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-D:-D:-D
220 zł za USG bioderek szok :szok::szok::szok::szok::szok:u nas 50 zł pan doktor sobie zażyczył, prywatnie w poradni preluksacyjnej

Do góry