reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
Kasiiula teoretycznie moja wczoraj wypiła 30 mil glukozy, a faktycznie to nie wiem ile, bo kurcze to się zaksztusiła i wypluła, to się bokami jej ulewało ehmmmmm

to jakieś przegięcie,:eek::eek::eek: 220:szok::szok::szok::szok:
ja załapałam sie na termnin na NFZ ale w Poznaniu z tego co sie orientowałam to za 50 zł mozna zrobić

220 zł za USG bioderek szok :szok::szok::szok::szok::szok:u nas 50 zł pan doktor sobie zażyczył, prywatnie w poradni preluksacyjnej

No drogo jak jasna cholera wiem bo to w enelmedzie.Ale nie mam juz wyboru a wszędzie brak zapisów ach...niech to będzie mój prezent świąteczny:-)
I tak mnie znowu te pielagniarki wku**** swoimi komentarzami na temat tego że dziecko ma 3 wkucia i one rodzicom nie mogą przetłumaczyć że dziecko cierpi że powinno się wykupić tą skojarzoną.A jak ktoś nie ma to co ma zrobić!!!!!!!!!!!?
Tak *******i***y jakbym była wredną matka skazującą dziecko na cierpienia.
Wredne babsztyle i tyle.Głupie krowy i wszystko inne też...ach muszę się wyżyć choćby w pisaniu...

A maluszek słodko śpi:-)

No drogo jak jasna cholera wiem bo to w enelmedzie.Ale nie mam juz wyboru a wszędzie brak zapisów ach...niech to będzie mój prezent świąteczny:-)
I tak mnie znowu te pielagniarki wku**** swoimi komentarzami na temat tego że dziecko ma 3 wkucia i one rodzicom nie mogą przetłumaczyć że dziecko cierpi że powinno się wykupić tą skojarzoną.A jak ktoś nie ma to co ma zrobić!!!!!!!!!!!?
Tak *******i***y jakbym była wredną matka skazującą dziecko na cierpienia.
Wredne babsztyle i tyle.Głupie krowy i wszystko inne też...ach muszę się wyżyć choćby w pisaniu...

A maluszek słodko śpi:-)

No sprobuje mi jakas sie odezwac na ten temat :cool: Moglas odpowiedziec, zeby Ci zafundowaly ta skojarzona to z checia zaszczepisz.

oj nei wiem :( jak on je po 20-30ml :( i uleje pozniej mimo odbijania eh ... dzis zjadl 50ml pierwszy raz

a jak dajecie pic to duzo pija u was dzieci na raz? bo moj herbatke koperkowa po 10ml nie wiem cyz to normalne czy nie
U mnie koperkowej to też z 10 ml nie więcej ,raz się zdarzyło że 50 ml wypił ale tylko raz...

Kasiila a dlaczego przeszłaś na butelkę? Pamiętam jak pisałaś i ja aż zazdrościłam, że karmisz piersią i masz dużo pokarmu? A tu czytam o butli? Być może Twoje maleństwo woli jednak cycusia? Jeżeli możesz karm piersią. Ile ja bym dała karmić, już mnie cycki nie bolą ale mały z obydwu piersi się nie najada. Bez karmienia ściągam już 60-65 ml a to jest chyba za mało. Ja mam problem taki, że mój syn wogóle nie wypluwa butelki ani cyca, po prostu trzeba go obserwowac bo jak juz nie chce chyba traktuje butle lub cycka jak smoczek i wtedy ciumka i leje się bokami, a jak chce wyjąć trzyma mocno, że szok. My narazie mamy wagę z poradni laktacyjnej bo inaczej wogóle nie wiedziałabym jak cyckiem i butla karmić, żeby karmić dobrze. Narazie daję cyc lewy, prawy i butla 70 ml (robię 60 ml+woda wychodzi 70) więcej boję się dawać bo ma niewykształcony przełyk i żołądeczek i przy odbijaniu mi się krztusił i dławił a ja na zawał nie chcę umrzeć ze strachu :tak:.

Kasiila a dlaczego przeszłaś na butelkę? Pamiętam jak pisałaś i ja aż zazdrościłam, że karmisz piersią i masz dużo pokarmu? A tu czytam o butli? Być może Twoje maleństwo woli jednak cycusia? Jeżeli możesz karm piersią. Ile ja bym dała karmić, już mnie cycki nie bolą ale mały z obydwu piersi się nie najada. Bez karmienia ściągam już 60-65 ml a to jest chyba za mało. Ja mam problem taki, że mój syn wogóle nie wypluwa butelki ani cyca, po prostu trzeba go obserwowac bo jak juz nie chce chyba traktuje butle lub cycka jak smoczek i wtedy ciumka i leje się bokami, a jak chce wyjąć trzyma mocno, że szok. My narazie mamy wagę z poradni laktacyjnej bo inaczej wogóle nie wiedziałabym jak cyckiem i butla karmić, żeby karmić dobrze. Narazie daję cyc lewy, prawy i butla 70 ml (robię 60 ml+woda wychodzi 70) więcej boję się dawać bo ma niewykształcony przełyk i żołądeczek i przy odbijaniu mi się krztusił i dławił a ja na zawał nie chcę umrzeć ze strachu :tak:.
u mnie podobnie.staram sie karmic cycem ale mala sie nie najada i musze dokarmiac butla. jak sciagam z piersi to z obydwu ledwo 60 ml.dlatego mala na cycku potrafi wisiec 2 godz bo glodna a tam malo co leci.

reklama
Uleńka bylismy na wazeniu i w ciagu 10 dni 120g tylko przytyl :( i kazala dokarmiac nutramigenem a on tego swinstwa nie chce ;/ cycke ciaga jak chce spac albo jak glodny jest ale wtedy tez szybko zasypia i co on zje to uleje a pokarmu mam duzo leje sie strumieniami piersi wielkie pełne z jednej je z drugiej mi cieknie jak z kranu doslownie osttanio sciagalam do butelki to wyszlo 100 ml i to nie do konca sciagalam a trwalo chwile ... widocznie moze malo pozywny albo za duzo synek ulewa nie wiem sama... a tego nutramigenu nei chce mi jesc jak juz go podstepem wezme to 20ml gora zje na jedno karmienie :( raz przez sen nakarmilam go to zjadl 60ml na raty eh ... dzis kolejna wizyta i boje sie ze beda chcieli polozyc do szpitala :( poprosze lekarke zeby zmienili mu mleko na Bebilon AR albo Nan AR dla ulewajacych :(
choc mało je nie widze po nim zeby byl jakis nadzwyczaj glodny... a watpie ze mu te znikome ilosci pomagaja...

u mnie poczatki swietne byly w 2 tyg 600g a kolejne 10 dni 120g :( piersi mi nie bola sa przygotowane do karmienia a tu taki zonk ... :(

Do góry