C
Cleo1981
Gość
Ja jestem ciekawa jaki jest w Polsce procent dzieci które nie są w ogóle szczepione przez decyzję rodziców??
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Justyś a w szpitalu też nie było po urodzeniu szczepione maleństwo??Mnie już głowa boli od tych szczepień i póki co zrobię wszystko by nie szczepić albo zrobić to jak najpóźniej!!! Boję się szczepić dziecko.
A ja wlasnie placze z powodu tych szczepien bo nie wiem co zrobić :-(
Prawie sie poklocilismy z mężem...
Czy może mi któras z was odpowiedzieć na pytanie czy oprócz tego, że przy darmowych więcej trzeba kłuć dziecko to czy te darmowe nie różnią się niczym od skojarzonych ?
Chodzi mi o ewentualne skutki uboczne. Moja córka miała wylewik dokomorowy i od neurologa mamy zaleconą SZCZEPIONKĘ ACELULARNĄ- oczyszczoną.
Pediatra powiedziała, że to tylko na krztusiec czy to prawda?
Czy krztusiec jest razem z tężcem i błonnicą ? Chodzi mi o tą wersję oczyszczoną- acelularną dla dzieci po urazach neurologicznych.
Oboje uwazamy, że 16 wkłuc mała przezyje, tylko ze ja sie boję, że te darmowe są jakies gorsze od tych płatnych i to się odbije na dziecku :-(
Nie wiecie może jaka jest roznica?
Na Rota chyba przed chwilą ustalilismy , że szczepimy, a na Pneumo - zobaczymy......
Z czegos trzeba zrezygnowac i pytam was bo zastanawiam się ( tak jak Cleo ) czy czasem nie szczepić darmowo .....Pod warunkiem ze darmowe to to samo co platne szczepionki.....
było szczepione ale moją szczepionką, którą kupiłam wcześniej. Teraz nie chce już szczepić na razie, chce poczekac az Olaf bedzie starszy.Justyś a w szpitalu też nie było po urodzeniu szczepione maleństwo??
Natalunia u nas to samo.Staram sie karmic piersia ale one juz nie wyrabiaja z produkcjaMoja mała to głodomor! Wieczorem zje dwie piersi plus 100 ml modyfikowanego! jak nie zje tyle, to płacze i nie ma spania! Szok! Z drugiej strony moje piersi już nie wytwarzają tyle pokarmu co poprzednio :--
-(
ja karmie nutramigenem ... lekarka mowila ze byc moze ma uczulenie z tego wzgldu ze ulewa i nie przybiera na wadze ... doczytalam na puszce ze nutramigen nie tylko z alergia ale tez z podejrzeniem czegos tam trzeba uwazac jak karmisz piersia zbey wlasnie nei jesc produktow mlecznych...a mi sie wydaje ze modyfikowane inne mleka normalne te to one sa mleczne wiec jak ty nei jesz mleka ale podajesz te drugie mleko to i tak dostaje je dziecko do organizmuDziewczynki, które karmicie Nutramigenem jak stwierdzono, że dziecko ma alergię? Czy to tylko podejrzenia czy lekarze wiedzą na 100%? Ja karmię cyckiem i dokarmiam i mały po jedzeniu jest niespokojny, nie są to kolki ale widać ze w żołądeczku mu coś jeździ i coś przeszkadza. Lekarka kazała mi odstawić mleko i wogóle wszytsko na samym chlebie i wodzie zostanę ale ja jeszcze nie wiem czy nie zmienić mleka (Bebilon Comfort). Mały przybiera itd ale ma na buzi krostki i na szyjce i na dekoldzie, które ujawniają się, jak płacze a tak są jaśniejsze? Czy to może mu przeszkadzać mleko modyfikowane bo ja już z diety wyeliminowałam wszystko.
moje piersi po wczorajszym sciaganiu sa lekkie miekkkie i jakby puste ;/Natalunia u nas to samo.Staram sie karmic piersia ale one juz nie wyrabiaja z produkcjai musze dokarmiac modyfikowanym.Strasznie sie balam ze mala za duzo je bo wisiala na piersi po 2 godz i ciagle glodna byla ale to dlatego ze tam mleka malo co bylo. Teraz daje jej piers po 15 min na kazda a potem ewentualnie dopycham sztucznym. Najwazniejsze ze najada sie i nie placze
![]()