reklama
kochana jak mała mi się kiedyś podczas snu zadusiła, tak, że nie mogła oddechu złapać i sina się zrobiła, to potem nie spałam chyba z tydzień czasuCzesc cioteczki, widze ze wszystkie teraz walczycie z tym samym, u nas ogolnie ok, mala ma katar i dwa dni temu sie tak zachlysnela, ze wezwalam pogotowie niestety... przezylam chwile grozy, ktorych nikomu nie zycze, nauczylam sie ze nie mozna tak panikowac i zawsze trzeba zachowac zimna krew. O 7 rano obudzily mnie odglosy jakby mala sie dusila, zlapalam ja, zobaczylam ze ma mleko ulane wokol ust i w nosku, miala katar biedna i sie pewnie we snie ulanym zachlysnela... podnioslam ja w gore na bok, odkaszlelo jej sie, ale poplynely lezki, oczki napuchnely i zrbily sie czerwone powieki, a mala zaczela sie strasznie slinic, wygladalo jakby bable szly jej z ust. Pomyslalam ze ma atak jakiejs alergii i sie przestraszylam ze sie dzieje cos zlego. Przyjechali lekarze 3 min. po moim tel., ale mala sie zaraz uspokoila, tak sie im przygladala, a oni sie smieli ze to oczywiste ze jej sie podobaja, w koncu to byli mezczyzni. Zbadali mala, osluchali, a po chwili ona jakby nigdy nic zaczela ssac cycusia. Odczekali az skonczy i pojechali. Okazalo sie ze to bylo zwykle zachlysniecie, jakie moze sie nam doroslym zdarzyc. Ale uswiadomilo mi jak strasznie ja kocham, jak czlowiek moze spanikowac. Wczoraj caly dzien ja obserwowalam, boje sie ze to sie powtorzy, ale spac musze przeciez... jestem czujna i na kazdy szmer wstaje z lozka. Mam nadzieje ze to minie...
luandzia1
Entuzjast(k)a
helenka juz po szczepieniu 6 w 1 i na rota pneumo na razie sobie darowalimy ale ze wzgledu na to ze starsza poszla do przedszkola jednak tez mysle o zaszczepieniu ale moze troche pozniej bo teraz strasznie duzo tych szczepien
Helenka wazy ok 4 kg (najmniej miala chyba 2360) i ma 59 cm czyli urosla 8 cm
Helenka wazy ok 4 kg (najmniej miala chyba 2360) i ma 59 cm czyli urosla 8 cm

mary__mary
BorySoniowa Mamusia :)
NapewnoMy jutro na szczepienie i usg bioder, mam nadzieje ze bedzie dobrze :-)

Trzymam kciuki;-)
malina1979
;)
Mnie też prześladuje wizja zachłyśnięcia;( Staram się na boku zawsze po jedzeniu Jeremiego kłaść..
Dziewczyny Byliśmy dziś na szczepieniu, które się nie odbyło, bo nie dość, że Jeremi chudy, to pani doktor stwierdziła za duży obwód głowy w stosunku do klatki piersiowej:-
-
-( I już nerwy.. Jutro idziemy na USG przezciemiączkowe. Czego objawem może być taka dysproporcja?? Kurcze.. Czy któraś z Was miała może taką sytuację??
Dziewczyny Byliśmy dziś na szczepieniu, które się nie odbyło, bo nie dość, że Jeremi chudy, to pani doktor stwierdziła za duży obwód głowy w stosunku do klatki piersiowej:-
mary__mary
BorySoniowa Mamusia :)
Mnie też prześladuje wizja zachłyśnięcia;( Staram się na boku zawsze po jedzeniu Jeremiego kłaść..
Dziewczyny Byliśmy dziś na szczepieniu, które się nie odbyło, bo nie dość, że Jeremi chudy, to pani doktor stwierdziła za duży obwód głowy w stosunku do klatki piersiowej:--
-( I już nerwy.. Jutro idziemy na USG przezciemiączkowe. Czego objawem może być taka dysproporcja?? Kurcze.. Czy któraś z Was miała może taką sytuację??
malina
Kurcze, wspołczuje ci nerwówki... Niestety nie słyszalam o takiej dysproporcji...
Moze to tylko róznice rozwojowe.. i z czasem sie unormuje jak wiele innych "niedociagniec" organizmu charakterystycznych dla maluszków

E
etna36
Gość
Dziwczyny chyba wszystie juz nie mozemy sie doczekac kiedy to ulewanie sie skonczy, straszne z tym problemy. Wczoraj mlody caly dzien ulewal i to mocno, i juz mi sil brakowalo. dawalam mu kropelki na kolki, zeby brzuszek pomogl najpierw ten sab, a na wieczor nasze polskie i one dopiero pomogly i spal od 20 do 4
reklama
Dziewczyny Byliśmy dziś na szczepieniu, które się nie odbyło, bo nie dość, że Jeremi chudy, to pani doktor stwierdziła za duży obwód głowy w stosunku do klatki piersiowej:--
Witam. Też jestem listopadową mamą. Malina - ja ze starszą córką miałam taką sytuację - też robiliśmy USG przeciemiączkowe główki. Nie denerwuj się na zapas - to może nic groźnego nie znaczyć - jeśli twój synek jest chudziutki (tak jak była moja córka) to może taka dysproporcja się ujawnić. Ale oczywiście trzeba wykonać USG - dobrze że idziecie już dzisiaj, to nie bedziesz się długo denerwować. My też bardzo się denerwowaliśmy, ale naurolog dziecięca uspokoiła nas, że mała ma duży obwód głowki po nas (podobno obydwoje mamy większy obwód głowy niż wynosi średnia dla mężczyzn i kobiet). Dodam, że mała wspaniale się rozwija, a teraz jak już nabrała trochę ciałka, dysproporcja znikła. Wierzę, że u was też będzie dobrze. Pozdrawiam.
Podziel się: