reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Wydaje mi sie ze nurofen jest od 3 miesiaca, ale sprawdz ;-) To jeszcze nie goraczka, ale skoro ma katar i temperatura wzrosnie to idz natychmiast do lekarza, bo to moze oznaczac porzadna infekcje, np zapalenie pluc. Ne zycze Ci tego i mam nadzieje ze bedzie ok :tak::-)

Tak od 3 m-ca:tak: ale to jest jak z czopkiem chyba ze sie daje 1/3 dawki.

Na szczęście w nieszczęsciu mały jest przeziębiony (pewnie zaraził się ode mnie:-() bierzemy leki i się leczymy .. :) :cool2:

reklama
moja mala dostala dzis jakiejs wysypki na calym brzuszku i pleckach, takie drobne krostki....zupelnie nie wiem od czego....juz rano zobaczylam kilka ale myslalam, ze moze jej sie cos obtarlo albo cos ale wieczorem jak ja D rozebral do kapania to cala jest w krostkach ....i z jedzeniem byl dzis problem....zanim zjadla to histeria....jak jutro rano dalej bedzie taka wysypana to idziemy do lekarza....tylko boje sie ze w nocy nie bedzie chciala spac...moze ja to swedzi....
spróbuj wykąpać ją w krochmalu i posmaruj sudocremem jak uczulenie to powinno zejść nam to pomogło

skad ja tu krochmal wezme???? krem mam...jest juz po kapieli i na szczescie spi....mam nadzieje, zebedzie lepiej jutro

krochmal robi się tak: mąkę ziemniaczaną rorabiasz w zimnej wodzie. Ganerk wody zagotowujesz i na wrzącą wlewasz rozrobioną mąkę ciągle mieszając. Nie ustajac w mieszaniu, żeby sie kluchy nie zrobiły, gotujesz chwilę, aż sięz tego zrobi kisiel. Nastęonie wlewasz do wanienki dolewasz resztę wody i kapiesz dziecko :tak:

krochmal robi się tak: mąkę ziemniaczaną rorabiasz w zimnej wodzie. Ganerk wody zagotowujesz i na wrzącą wlewasz rozrobioną mąkę ciągle mieszając. Nie ustajac w mieszaniu, żeby sie kluchy nie zrobiły, gotujesz chwilę, aż sięz tego zrobi kisiel. Nastęonie wlewasz do wanienki dolewasz resztę wody i kapiesz dziecko :tak:
Iza jestes niezastapiona!!!!!! Ty i Twoje doswiadczenia.....:tak:;-)

tak sobie mysle, ze moze te pampersy z tesco pogorszyly sprawe, bo rano miala kilka krostek, a popoludniu zalozylam te nowe pampersy....nie wiem nie ma pomyslu bo nic innego nie zmienialam,tylko od czego by te pierwsze krostki byly:confused:

Moj Malec tez po tescowych mial problemy z pupka :-(teraz jestesmy na huggisach - bez zadnych problemow :-)
ja kupowalam wczesniej pampersa, ale wcale nie jestem do konca przekonana, ze to od tego, ale zostalo mi jeszcze troche tych pampersa to bede tylko ich narazie uzywac i zobacze czy jest jakas roznica...oj szkoda mi tego mojego biedactwa....

ja kupowalam wczesniej pampersa, ale wcale nie jestem do konca przekonana, ze to od tego, ale zostalo mi jeszcze troche tych pampersa to bede tylko ich narazie uzywac i zobacze czy jest jakas roznica...oj szkoda mi tego mojego biedactwa....

Katrenki mojemu tez wyskoczyla jakas wysypka na ciele, takie drobne czerwone krosteczki... i nie wydaje mi sie zeby to bylo od pieluch z tesco no bo my ich uzywamy juz od dluzszego czasu.... hmm... ja sie zastanawialam czy to nie jest jakby kontynuacja tradziku tyle ze jemu juz z buzki prawie zniklo wszystko. :confused::confused::confused:

reklama
Katrenki mojemu tez wyskoczyla jakas wysypka na ciele, takie drobne czerwone krosteczki... i nie wydaje mi sie zeby to bylo od pieluch z tesco no bo my ich uzywamy juz od dluzszego czasu.... hmm... ja sie zastanawialam czy to nie jest jakby kontynuacja tradziku tyle ze jemu juz z buzki prawie zniklo wszystko. :confused::confused::confused:
dziewczyny u mnie to samo , z buzi mu już ładnie schodzi a teraz wysyouhe mu klatkę i brzuszek :-( , póki co przemywam mu twarz rumiankiem

Do góry