reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

jestem wykończona, moje dziecko wraca do okresu wczesnego niemowlaka :-:)-:)-(, Budzi się co 2, 3 godziny , jak się przebudza, od razu wstaje i trzyma się łóżeczka i kwili :-( nie sądzę żeby była głodna, bo wieczorem daje jej kaszkę i cyca. Kurcze, moze pić jej się chce, ale czy wstawałaby z tego powodu aż tak często?????????????????????? No chyba, że to zęby, teraz idą dolne dwójki, tylko wcześniej przy ząbkach taki9ch akcji nie było.......................
Może któraś mama była w podobnej sytuacji????????? Co ja mam kurnaśka robić :-/

albo zeby albo ma intensywny rozwoj i mozg kaze jej ciagle cwiczyc;) u mnie tak jest za dnia, jak ma zasnac, jest potwornie zmeczony, ale siup i na brzuch i na raczki i sie kiwa kwilac przy tym:/ ech ta moja parowka:/ bidulki te nasze dzieci, przeczekac, przytulac, calowac, glaskac, spiewac, mruczec:)

reklama
Pianistka a może ta kupka była od czegoś co ty zjadłaś. Przecież ty cyckowa. U mojej nuśki też zdarzają się różniaste kupy od piaskowych po czarne.

Raczej malo prawdopodobne, bo ja jem prawie wszystko od dluzszego czasu i nic malej nie bylo, mnie trzymam diety zadnej. A mala robi rozne kupy, ale jak jest na zelazie to robi gestsze i ciemniejsze. Przez dwa dni miala dietke (nie dawalam owocko bo kupa taka rzadka byla ani obiadku, w sumie tylko piers, troszke kleiku kukurydz. i chrupki kukurydziane. Teraz juz wrocilo do normy, ale odstawilam gluten (chlebek). Podam znow za kilka dni i zobaczymy.

jestem wykończona, moje dziecko wraca do okresu wczesnego niemowlaka :-:)-:)-(, Budzi się co 2, 3 godziny , jak się przebudza, od razu wstaje i trzyma się łóżeczka i kwili :-
Może któraś mama była w podobnej sytuacji????????? Co ja mam kurnaśka robić :-/

U nas to samo. Jak sie rozbudzi to pomaga jedynie cyc niestety. Glaskanie i mruczenie odpada zupelnie. Albo znajdzie jakas ziwaczna pozycje w ktorej znow zasnie, albo cyc.

U nas ostatnie noce też tak wyglądają. Dziś wybudził się ,wstawał, kłądł się, oj co on nie wyprawiał, przekręcął się na boki, spał z pupą w górze, blablabla jak wiedziałam ze od ostatniego jedzonka mija 3h dałam jeść, jak mniej to pić, jak wszystko dałam to wzięłam na ręce położyłam na podusi, przycisnęłam mocno, polulałam, i tak z nim na ręku położyłam się na poduszce, bardzo ładnie się uspokoił, ściśniety poczuł się bezpiecznie, potem sturlałam go na poduszkę i spaliśmy przytuleni, już bardzo ładnie do rana!

Wiewiora u nasdzis taka noc byla. od 20-1 bez pobudki a potem doslownie co godziny. Mleczka 2 lyki i dalej spal , a czasem tylko poglaskac. zobaczymy co dzisiaj bedzie

ehhhh, to nie jestem sama, trochę to pocieszające ;-) Mama nadzieje, że pełnia się dla naszych wampirków skończy i będziemy miały słodkich śpioszków w domach :-)

ja też próbuję małą przycisnąć do poduszki, otulić ją pieluszką, albo przytulić do siebie, czasem pomaga, czasem jest jeszcze większy krzyk i wygibasy, dzisiaj pomogło smyranie po twarzy moimi włosami :-/

u nas juz 4 noce takie, masakra. dzis o 4 rano dalam viburcol, bo juz nie mialam sily. spala do 7, potem marudzenie 10 min drzemki, marudzenie, 30 min drzemki, marudzenie i o 18 spac. na razie 2 razy obudzila sie na cyca i spi,ale na pewno znowu sie zacznie okolo 2-3 :/

u mnie jak sie wierci to wystarczy ze dam mleczka i spi dalej:/ a nad ranem polik do polika, jakis calusny i przytulak ten moj syn;D ale mnie to cieszy jak cholera, w koncu ktos sie przytula bezinteresownie;)

Kiragold to mnie rozbawiłas:-Dbo doroslejsi faceci to zawsze maja jakis interes:tak:
u nas kolejna noc z przebudzaniem sie.. i wiecie co moze to faktycznie przez ta pelnie.bo juz nie wiem co

reklama
a my znow aparatujemy po miesiacu przerwy... czekalismy na nowe wkladki bo poprzednie piszczały cos... mały troche pobudzony i czuły na dzwieki pewnei bedzie marudny przez kilka dni itp

Bedzie dobrze, przyzwyczai sie, jest malutki wiec nie bedzie mu ten aparat jeszcze przeszkadzac i nie bedzie probowal sciagac.

Do góry