reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

A ja jeszcze dodam, że słuchałam dziś jakieś stacji radiowej i właśnie tam wypowiadali się lekarze, że zapanowała jakaś "moda" na nieszczepienie dzieci i że gdyby szczepionki były szkodliwe wycofano by je, rodzice nie szczepiąc dzieci zagrażają ich zdrowiu, a dzieci nieszczepione zdrowiu innych.
Ogólnie sensownie się tam wypowiadano i proszono by szczepić maluchy, że to dla ich dobra. Że skoro obowiązkowe to z konkretnych powodów a nie żeby im szkodzić.

Mówili także że niezaszczepienie na cokolwiek z listy obowiązkowych szczepień powoduje skierowanie sprawy do sanepidu, sanepid do sądu i w jakimś polskim mieście (Lublin lub Łódź nie pamiętam) już bylo kilka takich spraw, rodzice płacili grzywnę rzędu 5000 zł.

Jednym słowem, przekonali mnie że dobrze zrobiłam szczepiąc dzieci :)

O dodatkowych szczepieniach nie było mowy.
no właśnie ja tez słyszałam taką opinię i sama się z tym zgadzam jak najbardziej

reklama
Ja bede szczepic , mysle ze skoro szczepionki sa obowiazkowe to trzeba i juz. Nawet na mysl mi nie przyszlo zeby nie zaszczepic.

Nie warto az tak wierzyc we wszystko co jest napisane w internecie, ja z moimi dolegliwosciami i porownaniem w necie juz dawno powinnam byc na tamtym swiecie. Internet to zlo ;-) Dodam jeszcze ze moj ginekolog odradzal czytanie w ciazy stron internetowych dotyczacych porodu itd, mowil ze kazdy moze sobie strone zrobic i podpisac ze jest profesorem , doktorem itd. Rozumiecie o co mi chodzi.

Ostatnia edycja:
Tych badan ktore mowia ze autyzm jest poszczepieny nie ma w zadnym rejestrze bo... byly zafalszowane. Profesor ktory je zlecil zostal pozbawiony tytulu, w trakcie sprawy sadowej udowodniono mu oszustwo, dzialanie w nieprawdzie oraz naciagniecie firm ubezpieczeniowych na wielkie miliony, bowiem wyniki jego badan byly podstawa do roszczen wobec firm farmaceutycznych. Wiele z tych odszkodowan wyplacono.

Szczepionki nie powodują autyzmu. 'Lancet' przyznał to po 12 latach

no i zeby bylo obiektywnie cale forum na ten temat:
http://prawda2.info/viewtopic.php?t=6288

zgadzam sie z tym co napisałyscie wyzej... a co z ospa? ona jest nieobowiazkowa? szczepicie? kilolek szczepi , dziunka nie , ja tez nie, a reszta??

zgadzam sie z tym co napisałyscie wyzej... a co z ospa? ona jest nieobowiazkowa? szczepicie? kilolek szczepi , dziunka nie , ja tez nie, a reszta??

Ja nie mam zdania, napewno nie szczepie w tym roku, bo duzo mamy szczepien "w kupie" jak na jedne 12 miesiecy :), porozmawiam z pediatra, jak czegos ciekawego sie dowiem to dam znak.

Ja jeszcze nie wiem. Kiedys juz tu pisalam ze moja pediatra twierdzi ze jak ktos ma dziecko w wieku szkolnym i malenstwo to warto zaszczepic. W innym wypadku nie jest to konieczne, mowila ze lepiej zaszczepic na pneumokoki i meningokoki.

A u nas kolejny dzien z goraczką :( Nie wiem co mam robic, profilaktycznie zarejestrowalam sie na 13, ale wolalabym nie isc :/ W nocy mala kaszlala pare razy, ale od tamtej pory cisza. Podalam ostatnia z zaleconych dawek nurofenu i nie wiem co jesli po jakims czasie znowu zagoraczkuje. WYdaje mi się ze to jest ta slynna trzydniowka... ehh a jesli to coś gorszego ?

A u nas kolejny dzien z goraczką :( Nie wiem co mam robic, profilaktycznie zarejestrowalam sie na 13, ale wolalabym nie isc :/ W nocy mala kaszlala pare razy, ale od tamtej pory cisza. Podalam ostatnia z zaleconych dawek nurofenu i nie wiem co jesli po jakims czasie znowu zagoraczkuje. WYdaje mi się ze to jest ta slynna trzydniowka... ehh a jesli to coś gorszego ?
a jaka to gorączka?

reklama
Do góry