reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
Iza a na pewno czysta? Sama woda czysta nie jest, więc brudu z dziecka nie zmyje.

martolinka a biały jeleń natłuszcza?

Ula uzywamy Emolium krem trójaktywny :) mi z kolei oilatum nie podchodzi- nie spelnil swojej roli

Kilolek na moje oko sam jeleń nie natłuszcza. Antek ma sucha skóre wiec musimy sie jeszcze smarowac.
Jednak ładnie myje , skóra jest cacy :)

a czym Marta się natłuszczacie tym emolium trójatywnym czy on tylko do buzi, wrzuc linka z tym czyms :)
ja mam bealsam nivea sensitive ale nie uzywam go, wczoraj prawie całego Olinka nasmarowałam kremem Oilatum do buzi hehehe

Ulenka Oli czesto ma suche placki na budzi i udach i stosujemy krem e45 wyglada jak parafina/ wosk ale latwo sie go rozsmarowywuje. Tutaj jest bardzo polecany do wszystkich chorob skurnych i ogolnie do suchej skury. Jak dla mnie rewelacyjny. Ja sama mialam problemy z grzybica itd i lekarz przepisal mi ten krem do nawilzania i od 3 miesiecy nic mi nie wyskoczylo a mialam non stop i zadne leki nie pomagaly. Na rekach przy ramionach mialam tez bardzo suche placki i po kilku dniach zeszly i nie ma po nich sladu. Nie wiem czy jest dostepny w PL ale patrzylam na internetowe apteki i niby sa ale wydaje mi sie ze to zwykle kremy a nie ten woskowy. Poszukaj bo naprawde wystarcza go na rok jak nie wiecej a jest rewelacyjny ;-)

Dzięki Marta
My mamy taki:
Apteka internetowa Galen : EMOLIUM Krem Specjalny 75ml - 22,99zł

porównywałam wskazania to mój powinien byc jeszcze lepszy... bede tez nim całe ciałko smarować jak mi sie oilatum skonczy i zobaczymy. Po buzi nie widzę szału po zastosowaniu tego specyfiku.

Jednak ja wolę jakis emolient do wody lub mycia po ktorym nie trzeba natłuszcac skóry, po kąpieli Olis chce jak najszybciej wyjsc z lazienki bo np. jest głodny, albo ofuczony ze go z wody wyjęłam hehehe i musimy dzialac szybko. Poza tym sama nie lubię balsamów, mam ich tonę na półce a nie stosuję niczego - bardzo sporadycznie :)

Ula ja miałam z serii kremów emolium BARIEROWY . Zrezygnowałam z tego wzgledu , ze trudno sie go rozsmarowuje.
Antek lubi balsamowanie , taki delikatny masaz sprawia mu przyjemnosc

reklama
Kazda z Was już zaszczpiłą tą 3w1 ? Kurczę ja jeszcze nie ale to nie nasza wina ze on tak łapie te przeziębienia.Poszłam do przychodni i pytałam o to szczepienie a te ze mam przyjsc i go szczepic ze lekarz sprawdzi czy sie nadaje na szczepienie a ja ze nie przyjde z dzieckiem które mi gil do pasa. I tu moje pytanie: Czy jeśli zadecyduje,że Patryk będzie mieć szczepienie w 15-16 miesiącu to czy nic sie złego nie stanie?

Do góry