reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
Mama napisz mi kochana jeszcze raz jak to z tym przejsciem na zwykle mleczko było.
Ja jak zwykle na ostatni moment zostawilam wykupuenie mleka i zonk apteka wczoraj do 13 ;/ mialam tylko mleko na noc, i na 5 rano 2 miarki. Kupilam mleko ha no szok ponad 30 zł puszka taka jak pepti za ktorą placimy 10 zł. Nic by w tym dziwnego dla mnie nie było ale na jednej pensji, z męzem ktory ma kiepskie miesiące w pracy, same wiecie. kazdy grosz sie liczy. Wiec mam teraz to ha ale nie otwieralam bo sama nie przekonana jestem czy juz mozna przejsc na ha wiec dalam w nocy 2 miarki pepti i 3 miarki kaszki mleczno-ryzowej wanioliowej.
i teraz pytanie?
ile jedliscie nabiał zanim przeszliscie na ha
teorię znam przechodzenia na ha, u nas wprowadzac bedziemy po 1 miarce ha
ile byliscie na ha zanim przeszliscie na zwykle mleczko?

z gory dziękuję za odpowiedzi.

dodam ze od msc Olis je rolmlecz wanioliowy i jest ok. Jajka odstawione i nie wiem czy to one nie byly tylko przyczyną czerwonych polisi kiedy ja zwalalam na jogurty. Serek danio dostal i rolmlecz truskawkowy ale po nim (nie wiem czy mogę je akurat winic czy przypadek) po jakims czasie chlusnął. Innych nabialow jeszcze nie jadł, chociaz w niedziele zjadł trochę nalesnika z serem bialym i nic. Teraz sie glowię czy juz mogę probowac przejsc na ha.

zapytam sie lekarza pediatry ale on pewnie powie ze probowac. Alergolog mowila ze na jesieni ale ja jej wtedy mowilam ze od nabialu ma czerwone poliki a to pewnie bylo od jaja.

dylematy hehehehehe

edit. Ana hehehe moj ma wszytskie do 4 i nie gryzie ;p ja bym mu dala! ;p

Asi brak trójek i piatek. Trójki się pchają - widać je wyraźnie ale przebić się nie chcą.

Sandra trzymam kciuki!

Zyrtec mi się skończył nieoczekiwanie, Asia po zabawie z psem kichała jak najęta + zielony katar:szok: do tego znowu oddech krtaniowy. Coś jak ja jak mam kontakt z pierzem.

ILONA Kiedy robicie Maji (Mai:confused:) testy na uczulenie? Bo niby po którymś tam roku można ale moze się coś zmieniło?

Ula a wiec w oparciu o notatki/zalecenia naszej alergolog - bo ona nam wszystko pisze na kartce wyglądało to tak:
na wizycie 21.05.2010 r. kazała wprowadzac powoli żółtko i jak bedzie ok to serki danio
na wizycie 18.08.2010 r. kazała wprowadzic dodatkowo serek bieluch bo on zawiera wszystkie białka mleka krowiego ale jeszcze "lagodniej" przetworzone niz w zwyklym mleku. Jesli wszystko ok to przejsc na mleko HA 2 - u nas bebiko lub bebilon [ja wybralam bebiko] - z serkiem moze bawilismy sie 2 tyg a potem mleko HA
wizyta 22.11.2010 r. - zmiana mleka HA 2 na Bebiko 3 zwykłe. Jesli bedzie Ok to mozna wprowadzac mleko krowie 3,2% krótkoterminowe np do budyniów czy innych przekąsek/deserów.

Tak to wyglądało :) pół roku i 1 dzien od żółtka do mleka mm i krowiego :))

Ostatnia edycja:
my tez czekamy jeszcze na piateczki tylko:tak: tzn jedna juz daje znac o sobie:tak:
Etna mam nadzieje, ze Pawelkowi nic nie jest:-) tak jak pisze martolinka mial po spanku po prostu zatkany nosek ;)

Dziunka - tak normalnie jako flachę na dzien dobry i na dobranoc Marcel pije mleko mm - Bebiko 3R. A np do kakao, płatków czy innych deserów no albo na jakiekolwiek inne drugie sniadanie, naleśniki czy bóg wie co jeszcze :D moze byc zwykłe krowie.

Co do nazywana zwykłego mleka to jeszcze raz. Napisałam tak dwa razy wyżej i juz je prostuje:

*"na wizycie 18.08.2010 r. kazała wprowadzic dodatkowo serek bieluch bo on zawiera wszystkie białka mleka krowiego ale jeszcze "lagodniej" przetworzone niz w zwyklym mleku" - chodzi mi o krowie :D
*"wizyta 22.11.2010 r. - zmiana mleka HA 2 na Bebiko 3 zwykłe - chodzi mi o to że zwykłe bebiko bez zadnego ha czy innych takich :). Jesli bedzie Ok to mozna wprowadzac mleko krowie 3,2% krótkoterminowe np do budyniów czy innych przekąsek/deserów."

Ostatnia edycja:
reklama
dzięki:-) myślałam że Marcel pije już krowie z butli, synek Klaudzi pije już z tego co pamiętam, a Asia samego czystego nie ruszy, jedynie do płatków.

Do góry