reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
Byłam z Asią u lekarza. Mojej nie było, więc poszłam do innego, niby dobry specjalista, ale jak dla mnie buc.

W każdym razie, osłuchowo, gardłowo czyściutko, więc tylko zyrtec i ew. jakiś syropek na złagodzenie chrypki. Najlepsze jest to że kichamy z Asią w tych samych sytuacjach - alergia jak nic.

No i o nóżki się pytałam, bo nie ma poprawy, a i mamy wrażenie że utyka na jedną. I baran nawet spojrzeć nie chciał bo cytuję "córka doktora jakiegoś tam miała pałąki a teraz idealnie proste nogi":eek: w końcu ubłagałam żeby łaskawie spojrzał, Asia nawet 2 kroków nie zrobiła a on twierdzi że ok:szok: i ze ortopeda i tak mi nic nie pomoże naweet jakby było coś źle:confused:

A potem w razie czego się pytają "czemu matka nie zareagowała":wściekła/y:

dziunka spokojnie, idz do Waszej lekarki albo jeszcze innego lekarza i zobaczysz co powie.
A o co chodzi z nozkami Joasi?

Etna to dobrze, ze z małym lepiej!!! zadziałałaś jak błyskawica :)

Dziunka co za lekarz? kurcze az sie nie chce wierzyc jakie ma podejscie

No takie pałąkowate są.
Tu jak miała 9,5 m-ca
DSC08701.jpg

A tu w miarę aktualne
DSC00159-1.jpgDSC00136-1.jpgSkr

Dziunka - jak obserwuję dzieci, to tendencję do takich nóżek w tym wieku mają prawie wszystkie dzieci, tylko chuderlaki mają już w miarę proste nózie.... ( patrz moje dwie anorektyczki :-D ).

Ale jak patrzę na inne dzieci to może jedno widziałam o takich nogach :-(

to dziwne, ze nikt cie nie chce skierowac na żadnarehabilitacje. Moja szwagierka dostala kilka zabiegow w szpitalurehabilitacyjnym dla malej, bo chodzi ciagle na palcach, ja dostalam dla Pawlajak chcialam go 'zmusic" do raczkowania (troche sie naprosilam - bo niebylo wskazan, ale dali mi 1o zabiegow i pawel zaczal raczkowac i zaraz po tymchodzic. Musze cie zarejstrowac do mojej przychodni :)))))

Pawel dzisiaj byl na basenie, katar wylecialcaly, ale na wieczor znowu go troche przytkalo. Jak zasnal puscilam nadłozeczkiem przez inhalator 5ml soli fizjologicznej i oddech piekny - dziwne odczego ten katar, moze faktycznie od zebow, jutro dalej robie przeglad i szukamnastepnej piatki :p

reklama
to ja sie witam pierwsza i ostatnia :)

Poszlam spac po 1 a od 6 pije juz kawe. Dobrze ze dzisiaj mam wole - opieka. Pawel zaczal mi kaszlec, mozna sie zalamac. Przez te badanie to ja dzisiaj skretu kiszek dostane. Mam nadzieje, ze uda sie przeprowadzic echo z tym "kaszlem". Cos czuje ze po wizycie wyladuje u pediatry, piatek jestem od 8 do 17.30 w pracy wiec musze dzisial zadziałac na weekend. Przeciez caly tydzien sama go lecze i nie pomaga. Tzn. katar zginal na rzecz kaszlu, marne mi to pocieszenie.

Do góry