reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
Ponoć z oskrzelami tak jest - z dnia na dzień, wręcz z godziny na godzinę u maluszków..:baffled::-(U nas Marta ma zapalenie oskrzeli, a co z Marysią - czekam na info od mojej mamy,,

Zdrowia dziewczyny i miejmy nadzieję, że mróz jakoś te choroby na jakiś czas chociaż wyeliminuje.
U nas właśnie jakiś wirus panuje , też kaszel, ból głowy i gorączka, u nas obyło się bez antybiotyków, trzyma 3 dni , potem tylko kaszel zostaje.

Ech nie umiem zbić gorączki :( po południu po wielu bojach spadła az do 37,5 kresek. o 20 było 38,3 kreski - podałam nurofen a po godzinie od podania jest 38,6. Latam z kompresami na kark, czoło, łydki ....... młody sie tego mojego szalenstwa az przsestraszył. Matko boska cóz to bedzie za noc ..... :-(

MAMAIMARCEL a próbowałaś podać czopek z paracetamolem. Ja robiłam tak nurofen syrop a po 2 godzinach czopek paracetamol- robiłam tak gdy Julka rok temu wylądowała na pogotowiu właśnie z wysoką gorączkom- prawie 40 stopni. Tak kazał mi dawać lekarz ale nie częściej a jak juz temp spadła do 38 to co 4 godziny.

Nie wiem czy coś nie pomieszałam ale fakt faktem najlepiej u nas zadziałał właśnie syrop z czopkiem. Nie jestem pewna ale chyba czopki to nie był paracetamol tylko efferalgan- raczej na pewno. Sorki że tak zamotałam .:zawstydzona/y:

Mama, paracetamol z ibuprofenem (tzn. leki zawierajace te dwie substancje) mozesz dawać na przemian własnie cześciej niż co 6 godzin.
Ja dawałam chyba co 4, moze nawet czesciej jak Ala miała ZUM to jej skakała temperatura do 39 w ciągu 2 godzin.
Kurcze biedny Marcelek, Ala się okładów boi panicznie.
37,4 to już dobrze, to nie gorączka - jak ci się uda utrzymywac poniżej 38 to i tak bardzo dobrze.

Trzymam kciuki!

Mama - i jak tam Marcel, niestety my teraz też mieliśmy taką gorączkę trudną do zbicia, polecam te plastry co kikolek dała namiary albo jakiekolwiek przynoszą ulgę.
U nas Hanka ma straszny kaszel, mnie niestety też próbuje połamać, mam nadzieję, że się nie dam.:-(

reklama
Mama, jak po nocy?Spadła Marcelkowi gorączka?
Marysia była wieczorem w tym szpitalu z moją mamą i Sebą. Lekarz ją pobadał i stwierdził, że jest mega zaflegmiona. Zrobili jej inhalację z dexavenu, przepisał biseptol w syropie, deflegmin, zyrtec i krople do nosa na katar i kazał jej robić na noc siemię lniane..

Do góry