• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Zielona kupka u niemowlaka

bobas2020

Zaangażowana w BB
Cześć :) mam miesięczne dziecko karmione piersią wczuraj zauważyłam ze malutki zrobił zielona kupkę . Martwię się bo dziś nas lekarz nie przyjmie dopiero w poniedziałek . Dziecko w nocy nie chce za bardzo spać tylko płacze tak jakby brzuszek bolał , w dzień jest wszystko normalnie . Czy któraś z was miała taki przypadek ?

reklama
Rozwiązanie
U nas tak było. Od czasu do czasu zielona kupka, problemy z wypróżnieniem i ból brzuszka. Wynikało to z tego, ze dziecko połykało dużo powietrza przy karmieniu, bo mam bardzo szybki wypływ pokarmu. Na brzuszek pomógł espumisan i znalezienie sposobu na łatwe dla niej wypróżnienie. Kupki zielone czasem nadal się zdarzają, ale to akurat nic niepokojącego jak nie są cały czas i brak innych dolegliwości.

Polecam ten artykuł
A podajesz delicol albo kolzym?

Zalezy też co jadłaś. Kupki na KP mają chyba wszystkie kolory tęczy i o ile to nie jest ciągnący się temat ileś tam to z jedną czy dwoma zielonymi kupkami to tylko lekarz Cie wyśmieje.
Zresztą oni i tak zaleca delicol albo kolzym dorzuca espumisan jeszcze i dużo dziecko ma ns brzuchu leżeć i można masować brzuszek.

U nas tak było. Od czasu do czasu zielona kupka, problemy z wypróżnieniem i ból brzuszka. Wynikało to z tego, ze dziecko połykało dużo powietrza przy karmieniu, bo mam bardzo szybki wypływ pokarmu. Na brzuszek pomógł espumisan i znalezienie sposobu na łatwe dla niej wypróżnienie. Kupki zielone czasem nadal się zdarzają, ale to akurat nic niepokojącego jak nie są cały czas i brak innych dolegliwości.

Polecam ten artykuł

Rozwiązanie

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry