reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ZOSTAŁAM MAMĄ ♥ - o zdrowiu, opiece i pielęgnacji dzieci

no chyba nie masz wyjścia bo jednak w 3mc to dosyć późno ..... jeb.any NFZ :wściekła/y:

dokładnie.... szpital ma podpisany kontrakt tylko z jednym lekarzem, który przyjmuje raz w tyg. 10 pacjentów.... i stąd te kolejki:szok::szok: no ale przecież to są Maluszki i tu ważny jest każdy dzień:no:

reklama
wika nieźle, my też troszkę później będziemy robić bioderka, bo lekarz jest 1, nie przyjmuje prywatnie i obecnie na urlopie... jedyne pocieszenie, że mama zna babkę co rejestruje i będzie to od razu po jego powrocie, jakoś w 8 tyg więc nie tak źle jak u Ciebie

A Panna Ola waży 3950, waga urodzeniowa 3500, a ze szpitala wychodziliśmy mając 3200 więc myślę, że ładnie przybrała

dostałam wczoraj od położnej skierowanie na bioderka i M. był dzisiaj zapisać Wojtka. Termin: 02.10.2012:szok::szok::szok: noo przeciez on będzie miał wtedy 3 miesiace a bioderka robi się w 6 tyg:angry::angry::angry: i co teraz?? mam tyle czekac???

nam pediatra powiedział, że na wizytę do ortopedy trzeba iść najpóźniej w 12 tyg. więc to nie jest znowu jakoś źle (chociaż oczywiście wybieram się ok. 8)

A to może u mnie te dada nie trybią bo ja cały czas na 1 chyba czas na 2 przeskoczyć może będzie wtedy lepiej. I faktycznie na te falbanki nie zwracałam uwagi , dzis wywinę, dzięki dziewczyny.

A dzisiaj mam kolejnego doła bo wydaje mi się że maly jakos tak szybciej oddycha, tzn cały brzuszek aż mu się tak rusza razem z rączką jak leży na boku:-( I teraz już sama nie wiem czy cos nie tak czy ja już przewrażliwiona czy może zrobiło się cieplej i mu troszkę duszno...zawsze oddychał tak cichutko że jak zaglądałam jak spał to nie mogłam dobrze zobaczyć czy oddycha a dzis jakos dziwnie...nie ma ani katarku który mógłby mu przeszkadzać....Chyba że go ten brzuszek boli caly czas bo co jakis czas się napina (mimo ze kupka rano by;ła) sama już nie wiem.

wydaje mi się, ze to przez gorąco

Różo a jak jedzie na mazury to do znajomych czy do kwatery? tak sie zastanawiam jak np. bedziecie kapac małą? bierzecie wanienkę? i jak ze spaniem?
chcemy w sierpniu nad morze na dwie noce...ciekawe jak sie uda

na kwatery

wanienki chyba nie bierzemy, ew. wiaderko. 2 noce to jej nie wykąpiemy najwyżej, a przetrzemy mokrą myjką

spać będzie w gondolce

Ann, ten lekarz robi usg tylko noworodkom/niemowlakom, ale ze jest tylko raz w tyg i przyjmuje tylko 10 pacjentów to kolejki się robią:crazy: znalazłam prywatne usg w częstochowie. jutro bede dzwonić:tak:

Ach no gondolka:) Jejku jak ja czasem nie myślę:) dwa dni to wystarczy wodą przetrzeć maluszka i gitara. W sumie i tak chcemy łóżeczko turystyczne kupić więc jak będą finanse i się zmieścimy bo cały bagażnik zajmuje wózek;) no to weźmiemy , ale gondolka to też rozwiązanie choć nie wiem czy by w niej spała bo ona w niej śpi tylko na spacerkach.

Wika to śmiechu warte. Zadzwoń, będziesz spokojniejsza. U Nas w całej Bydgoszczy jest chyba tylko jedno miejsce a zapisali nas po dwóch tygodniach już i każdy elegancko na dana godzinę przyjęty i tak powinno być

reklama
daje Wojtusiowi dwa syropy na ten jego katar i kaszel (dzisiaj już nie kaszlał, ściagam tylko katarek) i jestem pod wrażeniem jak taki noworodek świetnie radzi sobie z piciem z łyzeczki:tak::tak:. Za pierwszym razem w ogóle nie wiedział co jest grane, zakrztusił się nam.... a teraz pije z łyżeczki jak dorosły:szok: otwiera tylko ładnie dziubek i czeka na zawartosć :) jestem w szoku:rofl2::rofl2:

Do góry