reklama
betunka bidulko, podobno Bóg nam daje takie dzieci z jakimi mamy siłę dać radę, tzn. po prostu, że Ty silna kobietka jesteś
))
pytanie do mam córeczek: czy jak rozchylicie wargi sromowe to od środka są takie białe kropeczki? taka chropowata ta skóra od wewnątrz? co z tym robicie?
pytanie do mam córeczek: czy jak rozchylicie wargi sromowe to od środka są takie białe kropeczki? taka chropowata ta skóra od wewnątrz? co z tym robicie?
charlotteB
Fanka BB :)
róża, kupki ze śluzem są bardzo luźne i ciągnące, jak taki.śluz właśnie. Wg "Pierwszy rok życia dziecka" taka kupka to oznaka infekcji wirusowej albo jakichś zaburzeń w pracy żołądka.. Lidka ma taką od dwóch dni, byliśmy dziś u pediatry, to prawdopodobnie alergia na białko mleka krowiego, teraz jesteśmy na mleku HIPP HA, po Bebilonie Comfort Niunia miala straszne wzdęcia, wrzeszczała nam z bólu po każdym karmieniu:-/ teraz mamy podawać Delicol i krople BioGaia, bo Lila spina się bardzo przed puszczaniem bączków, i będziemy obserwować, jak nie będzie poprawy to mamy już receptę na Bebilon Pepti...
Jak powiedziała nasza pani dr: "trudne jest życie takiego dzidziusia.."
Jak powiedziała nasza pani dr: "trudne jest życie takiego dzidziusia.."
Ostatnia edycja:
właśnie... ja musze pojsc do pediatry zeby nam wypisal recepte na bebilon pepti.... czemu mamy placic calosc? u nas infekcji nie ma na bank, pije pepti a kupy i takjakies luzne i ciągnące... ale juz nie będę schizować narazie się nic nie dzieje. ale po nutramigenie miala zupełnie inne, bardziej suche i bardziej żółte.. wyglądały jak żółtko kurze, a teraz takie bardziej jak po cycu idą... pewnie dlatego ze troszke mojego mleka popila...
hmmm, ja karmię tylko piersią, nie wyobrażam sobie niestety odstawienia nabiału w razie alergii...
matko, Alicja od 8 nie zmrużyła oka, jestem wykończona, ona jest cholernie towarzyska
jak zaśnie to mam wybór: myć głowę, zjeść coś ciepłego, pakować nas na weekend. Drzemać będzie max 15 min

matko, Alicja od 8 nie zmrużyła oka, jestem wykończona, ona jest cholernie towarzyska
jak zaśnie to mam wybór: myć głowę, zjeść coś ciepłego, pakować nas na weekend. Drzemać będzie max 15 min

sabib
Fanka BB :)
ann ja nie zwróciłam uwagi na skórke, przy przewijaniu zerkne....ale jak rozchyle to ma tam taki biały nalot, masz tez tak??
kurcze widze wiecej z nas ma takie małe marudki....cycusie mamusi :-) moja tez dzisiaj prawie nie spi....i jak zazwyczaj jak juz chciała cyc to stekała i jeczała tak dzisiaj ryk na całe gardło
nawet nie wiedziałam ze ona potrafi tak wrzeszczec...
bylismy dzisiaj u chirurga bo Majka urodziła sie z takim jakby dodatkowym paluszkiem u lewej rączki, to wyglada jak taka kuleczka na nitce ze skóry ale trzeba było cos z tym zrobic bo mogłaby sobie to urwac i wtedy dopiero byłby kłopot....a tak chirurg obwiązał to nitką, przestała dopływac krew i to odcioł....teraz ma tylko taki maleńki cypelek zakończony nitka która powinna sie rozpuscic do tygodnia :-) wiec pierwsza powazna wizyta lekarska za nami :-) a jak płakała jak jej to odcinał....musiało ją boleć :-
-( a ja o mały włos razem z nią 
mam jeszcze jedno pytanie, czy wasze maluchy czesto maja taki jakby zatkany nosek??? mojej Maji cos tak chrumka non stop :-(najczesciej w nocy :-( położna powiedziała żeby nic nie czyscic a mnie jej zal bo mam wrazenie ze ciezko jej sie oddycha....
kurcze widze wiecej z nas ma takie małe marudki....cycusie mamusi :-) moja tez dzisiaj prawie nie spi....i jak zazwyczaj jak juz chciała cyc to stekała i jeczała tak dzisiaj ryk na całe gardło

bylismy dzisiaj u chirurga bo Majka urodziła sie z takim jakby dodatkowym paluszkiem u lewej rączki, to wyglada jak taka kuleczka na nitce ze skóry ale trzeba było cos z tym zrobic bo mogłaby sobie to urwac i wtedy dopiero byłby kłopot....a tak chirurg obwiązał to nitką, przestała dopływac krew i to odcioł....teraz ma tylko taki maleńki cypelek zakończony nitka która powinna sie rozpuscic do tygodnia :-) wiec pierwsza powazna wizyta lekarska za nami :-) a jak płakała jak jej to odcinał....musiało ją boleć :-

mam jeszcze jedno pytanie, czy wasze maluchy czesto maja taki jakby zatkany nosek??? mojej Maji cos tak chrumka non stop :-(najczesciej w nocy :-( położna powiedziała żeby nic nie czyscic a mnie jej zal bo mam wrazenie ze ciezko jej sie oddycha....
Ostatnia edycja:
reklama
ann - zupełnie Twoja sytuację rozumiem, bo miałam identyczną z Adą, mleka była mało, z laktatorem się mimo to mordowałam, bo ambicja i głupie wyrzuty sumienia, a ściągałam może na 1 posiłek w ciągu dnia czyli nic. Po 3 miesiacach dałam sobie spokój ale i tak uważam, że długo wytrzymałam. Teraz nie będe się tak katować, jeśli zobaczę, że pokarmu nie będzie. Staram sie być wyluzowana, bo co mi pomoże stres, jeszcze sie dziecku udzieli. Trzymajcie się i podejmujcie decyzje dobre dla Was a nie dla otoczenia.
Podziel się: