reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ZOSTAŁAM MAMĄ ♥ - o zdrowiu, opiece i pielęgnacji dzieci

ania-aneczka a dajesz Emilce kropelki typu bobotic? czy inne?
mleko modyf jest ciężkostrawne na początek i zanim się brzuszek przyzwyczai to musi to potrwać
nie wiem jak inne ale u mnie na ulotce pisze ze bobotic ma najwyzsze stęzenie simeticonu i u mnie przy zuzi to pomagało i teraz przy Hani daję i pomaga ale nie zawsze daję tylko jak widze że już mocno się pręzy

reklama
Mój Cezary jest tylko na piersi i ma tak samo jak Emilka... serce mi się kraja, wczoraj cały dzień płacz włącznie ze spacerem na którym dotychczas zawsze spał. Dziś jest trochę lepiej i po wczorajszej akcji kupiłam te krople na D podałam dotychczas 2 razy nie wiem czy to ich wpływ ale mały jakby spokojniejszy. Mam nadzieję, że przyniosą mu ulgę, bo wczoraj od 5 była jazda koło 18 już płakałam razem z nim...

dziewczyny a na co jest ten bobotic?? na gazy i kupki zeby lepiej szło? maja nie płacze przy kupie alesie strasznie prezy :no: widac ze cos ja meczy,czasem nawet ja obudzi.....
ja mam dzisiaj masakre.....od 5 rano mała praktycznie nie spi:-:)-:)no::no: co chwila chce cyca....i tak wrzeszczy ze musze jej dac....poje troche a potem przysypia ale jak ja tylko rusze to ryk :-:)-:)-( nie dziala smoczek, absolutnie nic.... kilka razy udalo sie ja polozyc to po 10 min ryk....ja juz nie wiem jak sie nazywam i najchetniej rwalabym wloosy z glowy :no::no::-:)-(

Joasiu ja mam Espumisan i daję , ale i tak się pręży. Ale dziś podałam pod rząd mleko mm żeby sprawdzić i jest póki co o niebo lepiej tylko kupki nie było od rana. ale będę obserwować.

U mnie nawet bobotic nie dziala...:confused: Mnie kazala lekarka dawac go trzy razy dziennie po 8 kropli... Ale tak jak mowie... Nie ma po nim roznicy.:no:

Anja, a jakbyś zmieniła kropelki??? Pamiętam przy Igorku, ze zaczęliśmy od Infacolu- nie pomagał i kupilam Espumisan i po nim było dobrze.

Sabib
, tak te kropelki są na gazy, wzdęcia
:tak:

reklama
Sabib nasze małe są w okresie skoku rozwojowego więc jedzenie zajmuje im więcej czasu. I myślę, że ta pogoda jeszcze się do tego dokłada, bo moja Jagusia też co godzinę pić wczoraj chciała. Ja odstawiłam nabiał i daję Delicol i nie wiem co działa ;-) ale koszmarny ból brzucha się nie powtórzył:-) Prężenie i wybudzanie to niestety normalne póki co :-( U nas położna mówiła żeby mimo wszystko próbować jak najmniej ingerować lekami i innymi metodami więc powoli próbuję włączać nabiał i zmniejszać ilość Delicolu i zobaczymy co z tego wyjdzie.

Do góry