W niedzielę dowiedziałem się od mojej dziewczyny że zostałem ojcem. Jestem na maksa podłamany dziecko planowałem ale dopiero po studiach. Byliśmy 2 razy w łóżku ale zawsze używaliśmy antykoncepcji. Martwię się ponieważ mamy niezbyt sprzyjający czas ciąży. Moja dziewczyna ma 17 lat mieszkamy razem w wynajętym przez naszych rodziców mieszkaniu. Mamy tam jakieś oszczędności ale nie wiem czy jest to wystarczające na początek. Został na jeszcze rok nauki. Boimy się szczególnie rozmowy z rodzicami szczególnie mojej dziewczyny. Myślę nad oświadczynami ale nie wiem czy jest to dobry moment. Boję się o nas bo jest to trudna sytuacja dla nas dwoje. Boję się o moją dziewczynę czy jest gotowa na poród czy dziecku się nic nie stanie przez młody wiek matki. Dziecko mamy zamiar wychowywać. Tylko nie wiem co ze szkołą oboje chcielibyśmy skończyć tą w której jesteśmy. I tutaj zapytanie do dziewczyn/kobiet które miały taką sytuację. Jak wygląda nauka?
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Rozwiązanie
Ale skoro uważasz że to trol to po co tracisz swój czas na powtarzanie tego jak mantrę?ja nie wiem czy ta historia jest prawdziwa czy nie, tak samo jak wszystkie na forum, w internecie można napisać co tylko się chce, ale odpowiadając zakładam że to prawda
po to że ktoś może będzie kiedyś w podobnej sytuacji i będzie chciał przeczytać. Sama kiedyś czytałam takie tematy
Po pierwsze, nigdzie nie napisałam, że to troll, dopiero staram się to ustalić.
Po drugie, po to tracę swój czas, żeby właśnie trolla zdemaskować, usunąć z forum i zablokować temat.
Gdyby autorowi zależało tylko na konkretnych odpowiedziach, wątek by brzmiał "Wpadłem w wieku 17 lat, jak powiedzieć rodzicom i jak wspierać partnerkę w tym trudnym czasie?"...
Określił mniej więcej na datę moich urodzin więc napisałem że nie wiem bo powiedział około więc nie wiem. I nie wiem co wy się tak czepiliście czemu akurat Rzeszów. Miasto jak miasto liceum jak liceum że moja dziewczyna akurat wybrała Rzeszów nie znaczy że ja też chciałem iść do Rzeszowa. Nie nie chciałem chciałem iść do Kalisza. Ale Karolina poszła do Rzeszowa więc poszedłem za nią.Ale liceum są w każdej większej miejscowości nie koniecznie w tych większych miastachw mojej rodzinnej miejscowości 15 tysięcy mieszkańców są " aż dwa". A niżej zrzut ekranu ile szkół jest do wyboru w samym Kaliszu
Sam fakt że autor wątku nie potrafi racjonalnie wytłumaczyć dlaczego on i jego dziewczyna mieszkają w Rzeszowie nie rozumiem. I ta ciąża - seks z zabezpieczeniem dwa razy i wpadka? A i jeszcze jeden argument skoro autorka była u lekarza to mniej więcej lekarz określił datę porodu a autor sam napisał "NIE WIEM CZY BEDE PEŁNOLETNI DO TEGO CZASU" a to ciężko sobie zobaczyć czy poród jest przed czy po urodzinach?
reklama
U
usunięty
Gość
Taaa.... jeżeli Twoja dziewczyna jest w 4 tyg ciąży to data prawdopodobnie na grudzień 2020/styczeń 2021Określił mniej więcej na datę moich urodzin więc napisałem że nie wiem bo powiedział około więc nie wiem. I nie wiem co wy się tak czepiliście czemu akurat Rzeszów. Miasto jak miasto liceum jak liceum że moja dziewczyna akurat wybrała Rzeszów nie znaczy że ja też chciałem iść do Rzeszowa. Nie nie chciałem chciałem iść do Kalisza. Ale Karolina poszła do Rzeszowa więc poszedłem za nią.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
DarkAsterR
Fanka BB :)
Ale liceum są w każdej większej miejscowości nie koniecznie w tych większych miastachw mojej rodzinnej miejscowości 15 tysięcy mieszkańców są " aż dwa". A niżej zrzut ekranu ile szkół jest do wyboru w samym Kaliszu
Sam fakt że autor wątku nie potrafi racjonalnie wytłumaczyć dlaczego on i jego dziewczyna mieszkają w Rzeszowie nie rozumiem. I ta ciąża - seks z zabezpieczeniem dwa razy i wpadka? A i jeszcze jeden argument skoro autorka była u lekarza to mniej więcej lekarz określił datę porodu a autor sam napisał "NIE WIEM CZY BEDE PEŁNOLETNI DO TEGO CZASU" a to ciężko sobie zobaczyć czy poród jest przed czy po urodzinach?
Co do liceum....staram się do tego podchodzić z naprawde otwartym umysłem. Szeroko otwartym. Niczym wrota stodoly
W samym województwie łódzkim jest 50 liceum. 50.
W Warszawie 84.
W dolnośląskim kolejne 50.
Z prawie 200 liceum nie dało się NIC wybrać?
Tak zajrzałam na ten wątek i widzę, że wywiązała się ciekawa dyskusja.
W mojej opinii należałoby wyjść z założenia, że część historii jest prawdziwa (główny problem), a wątki poboczne niekoniecznie. Większość z Was siedzi na tym czy innych forach internetowych od wielu lat, więc chyba można się przyzwyczaić, że dla zachowania anonimowości lub ukrycia pewnych faktów przekłamuje się historie. Nie męczyłabym autora wątku kolejnymi pytaniami, bo w sumie to takie oczekiwanie, że ktoś zupełnie obcy opowie nam całe swoje życie ze szczegółami
W mojej opinii należałoby wyjść z założenia, że część historii jest prawdziwa (główny problem), a wątki poboczne niekoniecznie. Większość z Was siedzi na tym czy innych forach internetowych od wielu lat, więc chyba można się przyzwyczaić, że dla zachowania anonimowości lub ukrycia pewnych faktów przekłamuje się historie. Nie męczyłabym autora wątku kolejnymi pytaniami, bo w sumie to takie oczekiwanie, że ktoś zupełnie obcy opowie nam całe swoje życie ze szczegółami
U
usunięty
Gość
Ale powiem Wam że Polska zaopatrzyła się w bardzo dobry sprzęt ginekologiczny bo ostatnio coraz częściej czytam że potrafią zauważyć ciążę w 2-4 tygodniu a przeważnie się idzie około 7-8 żeby coś lekarz mógł zobaczyć 

Ps. Ostatnio czytałam tutaj wątek o 2 tygodniowej ciąży

Ps. Ostatnio czytałam tutaj wątek o 2 tygodniowej ciąży

Zacytuję tutaj:Na jakich zasadach można zatrudnić niepełnoletniego? Zgodnie z kodeksem pracy, na podstawie umowy o pracę mogą pracować osoby młodociane w wieku co najmniej 15 lat (ukończony 15. rok życia). Należy pamiętać, że dolna granica tego przedziału została przesunięta 1 września 2018 roku — wcześniej wynosiła 16 lat.Moje ostatnie pytania do Ciebie. Jako że jesteś jeszcze uczniem i nie posiadasz lat 18 jaką umowę szef Tobie zaproponował biorąc to pod uwagę ? Już nie wspominając o sytuacji na świecie![]()
A z szefem jestem w dobrym kontakcie więc powiedziałem hak wygląda sytuacja.
Nie jest to super umowa bo za minimalną krajową ale i tak jest super
U
usunięty
Gość
Ja się nie pytam o kodeks pracy. Znam kodeksy pracy, cywilne, karne praktycznie na pamięć chodzi mi jaką umowę Tobie zaproponował szef cały etat, pół? Umowa o dzieło zlecenie itp itp. Wpisać w Google i skopiować to nic trudnegoZacytuję tutaj:Na jakich zasadach można zatrudnić niepełnoletniego? Zgodnie z kodeksem pracy, na podstawie umowy o pracę mogą pracować osoby młodociane w wieku co najmniej 15 lat (ukończony 15. rok życia). Należy pamiętać, że dolna granica tego przedziału została przesunięta 1 września 2018 roku — wcześniej wynosiła 16 lat.
A z szefem jestem w dobrym kontakcie więc powiedziałem hak wygląda sytuacja.
Nie jest to super umowa bo za minimalną krajową ale i tak jest super

reklama
Moja jest w 5 prawie 6Ale powiem Wam że Polska zaopatrzyła się w bardzo dobry sprzęt ginekologiczny bo ostatnio coraz częściej czytam że potrafią zauważyć ciążę w 2-4 tygodniu a przeważnie się idzie około 7-8 żeby coś lekarz mógł zobaczyć
Ps. Ostatnio czytałam tutaj wątek o 2 tygodniowej ciąży![]()
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
Podziel się: