reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zrzucamy kilogramy

reklama
Mi też wydaje się, że jednak jakość mleka zależy od tego co jemy. Ale może Kinga ma rację - może nauczyli ją tego w SR? ;D

Teraz mam czas napieczenie, bo mam takie grzeczne dziecko. Lubi leżeć w łóżeczku i oglądać swoją karuzelkę. A jak nie śpi to najczęśiej leży i podziwia świat, a płacze przeważnie tylko wtedy jak zgłodnieje ;D

Kinguś, moim zdaniem dieta trochę wpływa na jakość mleczka i nawet na jego koloryt, bo pamiętam, że jak na początku jadłam nabiał, to mleko było białe bez wody i ze śmietanką, a ostatnio jak pierwszy raz od ponad miesiąca odciągnęłam pokarm (a jestem już tyle na diecie), to okazało się, że jest bardziej wodnisty :(, w każdym bądź razie maluszek się najada, chociaż czasem potrafi co godzina siedzieć przy cycu.

KingaP pisze:
ale jakość mleczka nie zależy od diety!!!

Do czasu. Tzn. jak ograniczysz ilość, a przede wszystkim jakość (czytaj kaloryczność) spożywanych posiłków to z początku skład mleka się nie zmieni, bo organizm będzie czerpał z twoich zapasów minerałów, witamin i węglowodanów. Niestety to w szybkim czasie osłabi twój organizm i wtedy bardzo często pojawia się anemia. Wypłukany z wartościowych składników orgaznim będzie niestety z czasem produkował mniej wartościowe mleczko. Oczywiście że nie trzeba się objadać, tylko jeść z głową i nie pozbawiać się istotnych kalorii, które coś dziecku dają, a unikac tych "pustych".

mleko kobiety jest zawsze czymś najlepszym, co możemy dziecku dać, z tym każdy się zgodzi.

Pytia! Zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości.
Sylwia! Nie popadajmy w skrajności. Wiadomo, że zdrowo mśląca kobieta nie je samych chipsów i nie popija ich colą...

Zobaczcie na kobiety z krajów Trzeciego świata. Mimo, że matki często są niedożywione, dzieci dostają to, czego im potrzeba.

Ufff, i kolejne pół godzinki ćwiczeń za mną. Mam nadzieję, że to nie bedzie słomiany zapał, bo oponka aż straszy!

reklama
kinga kinga nie chodzilo mi o to ze ktos tak je prostuje-tylko taka dieta na pewno na mleczko zle wplynie

pytia i ja sie zgadzam

poszlam dzis po gacie wyszczuplajace a wrocilam z sexi majteczkami ::)
tylko na co mi one jak meza i tak ni ma ::)
byly takie sliczne a te majciochy takie bleeeeeeeeeee
no i te sexi byly tansze ;D

kaska hmmmmmmmm a moze waga zle wazy-ja mialam kiedys taka co kazdego dnia wazyla jak jej sie chcialo-w koncu ja wyrzucillam -zrob to samo ;)

Do góry