reklama

Zrzucamy kilogramy

• Starter tematu Starter tematu kasiula matula
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
ja jeszcze nie zaczelam zadnych cwiczen na oponke ::)
nie no przepraszam 10 brzuszkow to tez sie liczy ;D

ja jem co chwila jak w studnie bez dna wpada to zarcie ::)
wlasnie jem kolacje-musze sobie jednak stale pory jedzenia ustalic chociaz kolacje ze o 19-20 ostatni posilek

reklama
brzuszków nie cierpię!!! całe szczęście mój brzuchol jakoś sam się wchłonął;
z dodatkowych kilogramów zostało mi 2,5, więc już luzik jak dla mnie - a w ramach powrotu do formy wczoraj złaziłam na piechotę pół Warszawy a dziś pomykam na basen

fionka pisze:
może masz rację, rzeczywiście może to być stres ale nie tyle spowodowany mną co Maciusiem, czeka nas wizyta u kardiologa

Ojej, Fionka, a co się dzieje? :(
przytul.gif

będę wiedziała jak zrobią mu echo serduszka, mam nadzieję, że to fałszywy alarm ale trzeba sprawdzić, bo pediatra słyszy szmery w okolicy serca, dzwoniliśmy już do kilku pediatrów i mówią zgodnie, że mogą to być tzw. szmery niewinne, które zdarzają się u niemowląt ale trzeba to koniecznie sprawdzić

Fionka, bądź dobrej myśli! Na pewno wszystko będzie ok! I będzie powód do radości! :)
Mi już to się sprawdziło dwa razy: raz przy badaniu słuchu (po wstępnym badaniu w szpitalu musieliśmy jechać na kontrolę do poradni audiologicznej) i drugi raz przy usg bioderek (miała być dysplazja). Teraz pozostała jeszcze jedna kwestia, ale to dopiero za kilka miesięcy, chodzi o spodziectwo...ale ja cały czas mam nadzieję i głęboko wierzę, że potrzebna okaże się tylko kosmetyka, a nie skomplikowana operacja.

Definicja z netu: Spodziectwo (hypospadiasis) jest stosunkowo częstą wadą rozwojową, występuje u jednego na 400 chłopców, według innych danych nawet u jednego na 250. Zasadniczym składnikiem wady jest niedorozwój cewki moczowej, która uchodzi poniżej swojego należnego miejsca – w rowku zażołędnym (50% ogółu spodziectw), na prąciu (ok. 30%), mosznie lub nawet kroczu (do 20%)). W skrajnych postaciach spodziectwa wygląd narządów moczowo-płciowych podobny jest do narządów żeńskich o znacznym stopniu wirylizacji. Najczęściej występuje spodziectwo zażołędne, w którym cewka moczowa uchodzi tuż poniżej żołędzi.

I u Filipka jest najprawdopodbniej ta najłagodniejsza postać i najpewniej będzie konieczna tylko kosmetyka, żeby w przyszłości siusiaczek Filipa wyglądał tak u innych dzieci, żeby prostu siusiał no i żeby w sferze seksulanej też nie czuł się gorszy.

Fionka , Catherinka trzymamy mocno kciuki zeby wszystko bylo dobrze z waszymi malymi pociechami :) :) to okropne taka niepewnosc, ale napewno wszystko bedzie dobrze :) :)

a ja sie dzis z nerwow obzarlam jak prosiak. bylismy u neurologa i pani doktor stwierdzila ze Ola ma lekki zespol wzmozonego napiecia miesniowego ,(ale to nie problem, bo po masazach przejdzie (musze sie do rehabilitanta udac)), i nie spodobalo jej sie to ze Ola nie wodzila oczami za przedmiotami. Kazala isc do okulisty i na usg glowki. :( :( :( Przerazilam sie ciezko, chociaz jak wrocilismy do domu i akurat dostalismy paczke z pieskiem Zebuloo, to Ola kilkakrotnie wodzila za nim oczami (a ruszalam nim tak zeby nie grzechotal), potem tez wpatrywala sie w niego i do niego gadala i machala raczkami, wiec chyba wszystko jest ok ? W domu wczesniej wiele razy widzialam, ze skupiala wzrok na czyms (jak np. nosilam ja na ramieniu i cos jej sie spodobalo a ja sie odwracalam, to oczy jej "zostawaly" w tamtym miejscu).

reklama
Aniu, nie martw się, bo zespół wzmożonego... jest normalką i przechodzi po ćwiczeniach. Ja mam 12.06 wizytę u neurologa, bo pediatrze nie podobają się zaciśnięte piąstki i podkurczone paluszki w nóżkach i ja naprawdę się nie denerwuję, bo wiem, że w domu jest inaczej, widzę codziennie, że piąstki ma już luźniejsze! Głowa do góry! :)

U nas Piesek też jest w centrum zainteresowania, ale najbardziej jednak kolorowa karuzela nad łóżeczkiem.

Aniu
, powiedz czego się objadłaś? :) Bo przy tej naszej diecie, to stawiam na marchewkę albo jabłka ;D
Zapomniałam Ci napisać, że jadłam galaretkę truskawkową i jest ok :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry