reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zupki bez wywaru miesnego???

Gośk@

Zaciekawiona BB
Czy ktoras z mam wie dlaczego zupki nie gotuje sie na wywarze miesnym??
Jakie to ma znaczenie na wywarze czy nie???
Na kazdej zupce ze sloiczka jest napisane ze jest bez wywaru miesnego a ja dla mlodszej cory jak gotowalam zupki to tylko i wylacznie na jakims miesku ... Teraz oczywiscie tego nie robie drugie dziecko wychowuje juz inaczej... Tylko sama nie potrafie odpowiedziec jak ktos mi sie pyta dlaczego tak robie :p Bo co bo tak pisze na sloiczku ...

reklama
Nie robi się tak ponieważ wywar z mięsa jest mocnym alergenem. Niektórym dzieciom nie zaszkodzi zupka na wywarze bo po prostu nie są uczulone. Ale w dzisiejszych czasach, kiedy tyle dzieciaków jest alergikami, lepiej dmuchać na zimne i najpierw gotować mięsko oddzielnie :tak:
Pozdrawiam :-)

Tak to prawda powinno się gotować zupki bez wywaru,mięsko oddzielnie.Ale tak sie robi dla maluszków.Po 9 mies. można gotować już zupki na wywarze-rozmawiałam na ten temat z pediatrą.Moja córeczka ma teraz 11mies i je zupki na wywarze z mięska i nic jej nie jest.I zupki bardziej jej smakują.Gdy dziecko jest starsze warto spróbować.

Jula ma 8 miesięcy i jak gotuję zupkę, to najpierw gotuję pół godzinki samo mięsko, odlewam wywar, leję świeżą wodę i wrzucam warzywka. I następne 30-40 minut :-):tak:
Wszystko jest ok. Żadnych alergii :-);-)

Do góry