reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zus- wypłata świadczeń z tytułu L4 w ciązy- zaniżone kwoty ???

jeny79

Fanka BB :)
Witam,
jestem na zwolnieniu lekarskim z powodu zagrożonej ciązy od 15.10.12, pracuję w kilku osobowej firmie i za pierwsze 33 dni (byłam juz wcześniej na zwolnieniu lekarskim z powodu laparoskopii przez 14dni) otrzymałam pieniądze z firmy było to ostatniego pażdziernika 1350zł netto, jestem na umowie na czas nieokreślony, wysokość pensji netto wynosi 1350zł, po tych 33 dniach otrzymałam pieniądze z zusu w dwóch ratach :

27.11.12 249,20
4.12.12 1039,50
wyglądało na to ze jest to wypłata za listopad bo w pazdzierniku dostałam jeszcze kase z firmy, czekałam wiec na grudniowy przelew który ku mojemu zaskoczeniu przyszedł na kwotę 27.12.12 872,70
liczyłam na wyrównanie o te ok 400zł ale nic nie dostałam, nastepny przelew przyszedł
22.01.12 872,70 znowu mniej o te ok 400zł
o co chodzi ??? skad te kwoty ?

zwolnienia lekarskie dostaję na 21dni
bardzo proszę o pomoc i wyjaśnienie o co chodzi
z góry dziękuję
pozdrawiam

reklama
Witam,
jestem na zwolnieniu lekarskim z powodu zagrożonej ciązy od 15.10.12, pracuję w kilku osobowej firmie i za pierwsze 33 dni (byłam juz wcześniej na zwolnieniu lekarskim z powodu laparoskopii przez 14dni) otrzymałam pieniądze z firmy było to ostatniego pażdziernika 1350zł netto, jestem na umowie na czas nieokreślony, wysokość pensji netto wynosi 1350zł, po tych 33 dniach otrzymałam pieniądze z zusu w dwóch ratach :

27.11.12 249,20
4.12.12 1039,50
wyglądało na to ze jest to wypłata za listopad bo w pazdzierniku dostałam jeszcze kase z firmy, czekałam wiec na grudniowy przelew który ku mojemu zaskoczeniu przyszedł na kwotę 27.12.12 872,70
liczyłam na wyrównanie o te ok 400zł ale nic nie dostałam, nastepny przelew przyszedł
22.01.12 872,70 znowu mniej o te ok 400zł
o co chodzi ??? skad te kwoty ?

zwolnienia lekarskie dostaję na 21dni
bardzo proszę o pomoc i wyjaśnienie o co chodzi
z góry dziękuję
pozdrawiam

A jakie są tytuły tych przelewów? Moze ZUS wypłaca świadczenie za kolejne zwolnienia, a nie misiące?

Do góry