reklama
iws
Fanka BB :)
Właśnie robie dla dziewczyn:
Jabłka pieczone z ryżem i cynamonem (od ok 6-7 miesiaca)
Dwa jabłka średniej wielkości wydrążyć, wsyać niewielką ilość cynamonu, wsadzić ok. 2 łyżeczek (tyle powinno się zmieścić) ugotowanego ryżu i też lekko posypać cynamonem. Jeżeli jabłko jest mało słodkie to całość delikatnie cukrem w niewielkiej ilości też można.
Całość piec ok. 30 minut
Jabłka pieczone z ryżem i cynamonem (od ok 6-7 miesiaca)
Dwa jabłka średniej wielkości wydrążyć, wsyać niewielką ilość cynamonu, wsadzić ok. 2 łyżeczek (tyle powinno się zmieścić) ugotowanego ryżu i też lekko posypać cynamonem. Jeżeli jabłko jest mało słodkie to całość delikatnie cukrem w niewielkiej ilości też można.
Całość piec ok. 30 minut
yenefer
Nasz wczorajszy obiadek
Kurczak w musie jabłkowym
6 łyżek kurczaka
1 duże jabłko
majeranek lub pietruszka
woda
Jabłuszko obieramy i drobno kroimy. Wrzucamy do garnka i zalewamy ok pół szklanki wody. Dusimy przez kilka minut do miękkości. Jak jabłka zrobią się miękkie to blendujemy je na mus. Kurczaka ugotowanego, kroimy drobno i dodajemy 6 łyżek do musu jabłkowego. Doprawiamy pietruszką lub majerankiem.
Nam smakowało
Kurczak w musie jabłkowym
6 łyżek kurczaka
1 duże jabłko
majeranek lub pietruszka
woda
Jabłuszko obieramy i drobno kroimy. Wrzucamy do garnka i zalewamy ok pół szklanki wody. Dusimy przez kilka minut do miękkości. Jak jabłka zrobią się miękkie to blendujemy je na mus. Kurczaka ugotowanego, kroimy drobno i dodajemy 6 łyżek do musu jabłkowego. Doprawiamy pietruszką lub majerankiem.
Nam smakowało
yenefer
dziewczyny podrzućcie jakiś pomysł na obiad z pomidorami, coś sprawdzonego co wy robicie dla dzieci. Będę wdzięczna:-)
yenefer
fajnie że masz przecier własnej roboty...Ja zdecydowała się na pomidory z puszki
Co dajecie dzieciom na podwieczorek? Nie mam pomysłów na ten posiłek, a chciałabym coś urozmaicić. Daję im jogurty, słoiczki z owocami, tarte jabłuszko, banana i co jeszcze? Zależy mi żeby to był lekki posiłek.

Co dajecie dzieciom na podwieczorek? Nie mam pomysłów na ten posiłek, a chciałabym coś urozmaicić. Daję im jogurty, słoiczki z owocami, tarte jabłuszko, banana i co jeszcze? Zależy mi żeby to był lekki posiłek.
reklama
yenefer
Moje nie chcą jeść jabłka...a tarkuję im na drobno i jest bardzo dobre...co za wybredne dzieci...
a myślicie że serek owocowy mogę dać?
a myślicie że serek owocowy mogę dać?
Podziel się: