Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Hej. Od kilku miesięcy staramy się o dziecko i juz się ucieszyłam, bo nie dostałam okresu, zrobiłam badania HCG 14.03 i wynik wskazał 4 tydzień 425.40 mlu/ml, ale po kilku dniach dostałam okres. Rozmawiałam z lekarzem kazał przyjść jak okres się skończy ale troszkę się zaniepokojona i zrobiłam drugi raz HCG 20.03 i wyszło 73 mlu/ml. Czy któraś z Was miała taką sytuację? Co to może oznaczać?
Hej jestem na początku 24 tyg ciąży i mam pytanie, Pani doktor na badaniu usg zamieściła taki komentarz, który zobaczyłam dopiero w domu „mały płód? Do oceny wzrastania”
W gabinecie powiedziała, ze wszystko jest ok ale waga trochę mała 524 g
Jak było u Was? Mam się czymś niepokoić? Czy dzieciątko faktycznie jest za małe?
BPD 57,0 mm
OFD 73,6 mm
HC 208,3 mm
AC 179,8 mm
FL 38,4 mm
Witam piszę na forum tutaj może ktoś mi pomoże zaszłam w ciążę i powiedziałam to pracodawcy dał mi umowę o pracę i stawkę 7 zł brutto na godzinę. Jak to będzie wyglądać jak będzie mi płacić ZUS na zwolnieniu lekarskim jakie będę dostawać wynagrodzenie ? Proszę o pomoc i odpowiedz
Hej. Jak będziesz zmniejszać dawkę zrob tak że 1 opakowanie rano + 2 na noc i dopiero kolejne 2 noc i wtedy całkowicie odstaw. Nie zmniejszaj z 4 na 2 odrazu
7zł brutto jest na pewno poniżej minimalnego wynagrodzenia, więc nie może być takiej stawki.