reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciężarne na Wyspach

towicz jesli cos cie nie pokoi to mow to swojej poloznej- dzwon,m pisz smsy ona wtedy zapisze cie na jakis ekstra skan czy wizyte na dziennym oddziale ciazowym gdzie pobiora krew, zmierza cisnienie, maja ktci i usg w razie czego. jesli cos cie niepokoi to nawet dodaj objawow bo wiem po sobie ze w uk nic od siebie to oni nie robia...

reklama
mamcia10 ja naszczescie na NHS mialam usg 7, 12, 20, 28, 32, 34 i bd miala w 36tc ;) wiec troche ich mam, a jeszcze mialam po drodze 2 w gratisie na day assesment unit ;p
corcie dwujajowe wiec beda rozne ;D

znajoma moja jest w ciazy z blizniakami (dziewczynki) jednojajowymi :tak:, w 36 tyg bedzie miec rozwiazanie. Jakos w pazdzierniku.
Towicz dam znac, mam na 13:00. Mam nadzieje ze bedzie fajna polozna tak jak w ostatniej ciazy.

mamcia bo ciaza jednojajowa (jesli tak mozna nazwac bo pewnie chodzi ci o jednolozyskowa i jednoowodniowa) jest wyzszego ryzyka wiec pewnie dlatego szxybciej rozwiazanie ;-)

Dziewczyny bardzo dziekuje za wsparcie. Moj angielski jest tego typu, ze chce powiedzieć, że coś np. MAM - to ok lecę - I have a genital warts, no niestety to jest akurat prawda. On pewnie mnie zrozumie, ale obawiam się, ze ja jego za chiny ludowe nie. Oczywiscie, ze bede szkolic swoj jezyk, ale mimo wszystko od momentu kiedy dowiedzialam sie, ze bedziemy wyjezdzac o niczym innym nie mysle, kosztuje mnie to wiele stresu i nerwow.

Pozdrawiam

husky sporo miałaś tych usg na nhs :tak: ale nie ma co się dziwić, ciąża bliźniacza to inaczej prowadzą ;-) ja w 10 tyg byłam na dodatkowym scanie bo krwawiłam, zadzwoniłam do swojej położnej i w godzine kazała mi się zjawić na scan w szpitalu, byłam i wsumei jestem bardzo zadowolona z opieki :tak: pozatym standardowo 2 scany miałam i jeszcze jeden dodatkowy scan na serduszko i jeszcze jeden mam w 32 ;) prywatnie też byłam 2 razy i jeszcze raz w szpitalu w pl to troche też się napodglądałam to nasze dziecię ;-)

trusia nic mi nie wiadomo o tkaim zabiegu, ale porblemy z trzymaniem moczu to miałam po pierwszym porodzie :baffled: teraz też się tego obawiam.

to tak założe tutaj grupe prywatną kto będzie chciał dostanie zaproszenie i jeśli będziecie miały ochote to będzie można wklejać tam zdjęcia dzieciaczków :tak: bo tutaj na forum każdy prosto 'z ulicy' może wejść albo przez przypadk itd same wiecie o co chodzi. W ten sposób troche uchronimy swoje dane.

kto chce dołączyć do prywatnej grupy dajcie mi znać tutaj albo na priv to wyśle zaproszenie :)

Ostatnia edycja:
Hej :) Udzielalam sie tu troszke w poprzedniej ciazy - teraz niestety z braku czasu nie zagladam :( Ale mam wazne pytanie do mam ktore juz rodzily na wyspach - czy miala ktoras pozytywny wynik na paciorkowca? Co zrobiono? Czytam ze powinni podac antybiotyk przy porodzie... czy testuja tez krew u dzidziusia na obecnosc bakterii?

agatakat ja jestem chetna na priv grupe ;_)
co do opieki ja nie jestem jakos zadowolona bo jak przy skorczach w 19tc uslyszalam ze mam wracac do domu bo nawet jesli rodze to oni nic nie beda robic bo nie jest to 24tc... w pl by sprawdzili szyjke, zalozyli pesar w razie czego i dali cos na wyciszenie skorczy a ja musialam z pl luteine zalatwiac i telefonicznie gina w pl o rady pytac....

cytryna ja nie mam paciorkowca ale powinno podac ci antybiotyk najlepiej przed odejsciem wod plodowych...
jesli nie to podaja po porodzie ale trzymaja na obserwacji dziecko

reklama
cytryna ja nie miałam paciorkowca, ale moja siostra tak. Podali jej antybiotyk przy porodzie ale nie wiem jak z dziudziusiem, czy badali, jak chcesz to dopytam :tak: podpytaj też położną co i jak.

husky zaproszenie poszło :tak: kurcze dobrze że wszystko sie dobrze skończyło, już jesteś na ostatniej prsotej :tak: ja szczęscie w nieszczęsciu jak krwawiłam w 19 tyg to byłam w pl, więc luteine itd dostałam od razu.

Do góry