reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Mamawcześniaka, jak ma się jeszcze komuś udać, niech kopiują. Wiedzy naszej forumowej rybki na pewno nie mają. ;-) Brzuszek rośnie?

reklama
anias, progesteron piękny, owulka była a ciałko żółte bardzo dobrze pracowało, tak więc na pewno nie masz żadnej torbieli a takie bóle zdarzają się bez powodu, w każdym razie ja niejednokrotnie takie miewałam :tak:

Wklejam naszą tabelkę bo dawno jej nie było:

L.p.​
Nick​
Planowana płeć​
Ilość czynników wziętych pod uwagę​
Uwzględnione i nieuwzględnione czynniki​
Będzie mieć/ma​
1​
Piranha​
[FONT=&amp]♀[/FONT]
6​
D–1, S–1, M–1, H–1, P–1, J–1, O-0
[FONT=&amp]♀[/FONT]
2​
Noemi​
[FONT=&amp]♀[/FONT]
5​
D–1, S–1, M–1, H–0, P–1, J–1, O-0
[FONT=&amp]♀[/FONT]
3​
Nullka​
[FONT=&amp]♀[/FONT]
5​
D–1, S–0.5, M–0.5, H–0.5, P–1, J–0.5, O-1
[FONT=&amp]♀[/FONT]
4​
Ann29​
[FONT=&amp]♀[/FONT]
3,5​
D–0.5,S–0.5, M–0.5, H–0, P–1, J–1, O-0
[FONT=&amp]♀[/FONT]
5​
Truskafffka​
[FONT=&amp]♀[/FONT]
5​
D–1, S–1, M–1, H–0.5, P–1, J–0.5, O-0
[FONT=&amp]♀[/FONT]
6​
Magda_z_uk​
[FONT=&amp]♂[/FONT]
6​
D–1, S–1, M–1, H–0, P–1, J–1, O-1
[FONT=&amp]♂[/FONT]
7​
Czarna​
[FONT=&amp]♂[/FONT]
4,5​
D–1, S–0.5, M–1, H–0, P–1, J–0, O-1
[FONT=&amp]♂[/FONT]
8​
Elmo​
[FONT=&amp]♂[/FONT]
7​
D–1, S–1, M–1, H–1, P–1, J–1, O-1
[FONT=&amp]♂[/FONT]
9​
Ewelin​
[FONT=&amp]♀[/FONT]
5​
D–1, S–0.5, M–0.5, H–0.5, P–1, J–0.5, O-1
[FONT=&amp]♀[/FONT]
10​
Oczy niebieskie​
[FONT=&amp]♂[/FONT]
7​
D–1, S–1, M–1, H–1, P–1, J–1, O-1
[FONT=&amp]♂[/FONT]
11​
Mamawczesniaka​
[FONT=&amp]♀[/FONT]
3,5​
D–0.5, S–1, M–0.5, H–0, P–1, J–0.5, O-0
[FONT=&amp]♂[/FONT]
12​
Polisia​
[FONT=&amp]♀[/FONT]
4,5​
D–1, S–1, M–1, H–0, P–1, J–0.5, O-0
[FONT=&amp]♂[/FONT]
13​
Klaudia82​
[FONT=&amp]♀[/FONT]
4,5​
D–0.5, S–1, M–1, H–0, P–1, J–0, O-1
[FONT=&amp]♀[/FONT]
14​
Agulek-79​
[FONT=&amp]♀[/FONT]
3,5​
D–1, S–0, M–0.5, H–0, P–1, J–1, O-0
15​
Myszka281​
[FONT=&amp]♀[/FONT]
3​
D–1,S–0.5, M–0.5, H–0, P–1, J–0, O-0
Dotychczasowa skuteczność 85% (11/13), skuteczność dla >= 5 czynników 100% (8/8)​
Oznaczenia:
D – dieta, S – suplementy, M – minerały (Ca, Mg, K i Na), H – hormony, P – pH, J – jony, O – odległość od owulacji
Kolor zielony – czynnik spełniony całkowicie
Kolor pomarańczowy – czynnik spełniony częściowo (np. odjęte 0,5 za niestosowanie diety lub niełykanie suplementów przez M)
Kolor czerwony – czynnik nieuwzględniony / niesprawdzony

Z tabelki wynika, że chłopaka łatwiej zaplanować :tak: ale nawet w dziewczynkach skuteczność baaardzo dobra.

Piranho, od kiedy po owulacji zacząć brać duphaston?
Kupiłam sobie na wszelki wypadek Replens ale póki co go nie używam bo ph ok 4.7 po starnkach z sylkiem i lactovaginalem..
PS. Córcia prześliczna, ma oczy jak węgielki :-)

Annette, albo po prostu mniej jest siusiaczkowych staraczek no a prawdopodobieństwo widać dopiero przy dużej ilości rozpatrywanych przypadków :-) Duphaston stosuj od 2 dnia po owulacji. Piękne pH po staraniach! :tak:

nie Pirania pod światło też nic nie widać , z żadnej strony nawet od tyłu ;-)
ale dziś szyjka rozpulchniona więc to typowo na okres , wczoraj wieczorem też śluz rozciągliwy z białymi niteczkami co jak się już kilkakrotnie ostatnio okazało :crazy:

piranha dziękuje serdecznie za wpisanie do tabelki myślałam że sie nie kwalifikuje:biggrin2: od razu na mojej twarzy rogalik:rofl2::rofl2:
a no i mam nadzieje że przymnie nic sie nie zmieni po wizycie:baffled:

mam do was pytanie moze ktos sie zna :)
wiec chodzi o to ta moja kuzynka jest w ciazy chlopak jak sie dowiedzial uciekl;/ jego rodzina powiedziala ze ma sobie radzic sama;/ mowi nikt jej teraz do pracy przyjac nie chce czy nalezy sie jej moze cos na utrzymanie z miasta? predzej pracowala w poznaniu a w weekendy studowala skaczyla i pojechala do niemiec ale widocznie robila na czarno bo musiala wrocic do pl .. troche mi jej szkoda tym bardziej ze narazie jej mama i tata duzo jej nie pomagaja ale coz;/ a chlopak brak slow.....

reklama
Do góry