reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

przez was odkrylam ze tez sie coś sączy po delikatnym naciśnięciu brodawki, najwyraźniej mleko, bo smakuje jak ono:O
co ciekawsze tylko z lewej, prawa na razie nic... na razie to małe ilości dosłownie po malutkiej kropelce...

reklama
DZIEWCZYNY...BŁAGAM O POMOC!!!:-:)-(
BOLI MNIE OD NOCY ZĄB szóstka...miałam ją już kiedyś leczoną... Zapisałam się na szybko na jutro 13:30 DO STOMATOLOGA....

ALE CO MOGĘ TERAZ WZIĄĆ NA TEN CHOLERNY BÓL?????????????

Przepraszam, że tylko o sobie jak mi przejdzie doczytam...tylko błagam pomóżcie

Ja miałam takie problemy w 1 trymestrze.
Myślę że apap - ja brałam, nie zaszkodzi.
Posmaruj dziąsło sacholem (taki żel dentystyczny do kupienia w aptece) - to miejscowe wiec nie ma obaw ze przeniknie przez łożsko.
Płyn do płukania jamy ustnej - Dentosept - tez można ja plukalam ale bardziej rozcieńcz niż jest to napisane na opakowaniu.
Jak masz herbate z szałwii to zaparz i plukaj - tak na pol ciepłą.

Agnis - DZIĘKUJĘ...WEZMĘ APAP...może jakoś przetrwam do jutra...sachol i dentosept też mam...obawiam się, że to sprawa z przed kilku lat nie do leczonego kanałowego leczenia tej szóstki...więc w sumie jak mi nie rozwierci to takie zewnętrzne zabiegi mogą nic nie dać :sad:

A miałyście RTG w ciąży na takim jak mój etapie???Boże naczytałam się już i zgłupiałam...niby jestem już pod koniec drugiego trymestru wiązka jedynie na ząb...ALE CZY TO BEZPIECZNE?????? W RAZIE JAKBY MI JUTRO CHCIAŁA ROBIĆ?

Witajcie,
Dziękuje za odpowiedzi w sprawie zusu.
Poczekam poprostu jeszcze a jak nie to pojdę to w poiedzialek wyjaśnic do ZUSu.
Dziś mam jakiś kiepski dzień i słabo się czuję. to chyba przez stres.. przez ten głupi zus... ;/ bo jak maja placic to robia problemy..
Też będe cały dzień lezec i odpoczywac.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i pozdrawiam ;)

Agnis gratulacje synka zdolniachy !
Kanikas- też paluszki u rak mi puchna, obraczke jeszce nosze bo miałam z zapasem i blokowałam ja pierścionkiem zartęczynowym no ale tego juz własnie nie nosze.
Ewa 86 -no właśnie te nasze dzieciaczki gratuluje apetytu :)
Młoda mamo to własnie wszystko zalezy od organizmu kobiety. Bo ja cesarke miałam o 17.30 cewnik załozyli juz jak znieczulenie dostałam, po cesarce 2 godziny kazali leżeć w asyscie anastozjologa a potem zawieźli mnie juz na normalna sale.
O 5 rano kazali mi powoli wstawać i przywieźli mi od razu córke na karmienie. Ściagneli cewnik potem zaraz dren i też byłam na nogach. I nie brałam zadnych przeciwbólówek cos bolało ale tragedii nie było. po 4 dniach szwy wyciagneli i do domciu.
Także nie mam reguły co lepsze cc czy sn.

Nikusia mi lekarz na poczatku ciązy powiedział ,że na wszelkie bóle to tylko paracetamol. W szpitalu tez jak głowa mnie mocno bolała to dostałam pyralgine.

secreto - Niby racja...ale jak ona mam mi go zaleczyć jak nie prześwietli :baffled:

Znaczy ja bym nie chciała za żadne skarby świata...ale to co lepiej jak będę do marca na przeciwbólowych jechała??? Kurcze powiem wam, że zgłupiałam, boli mnie już nawet głowa...

Agnis - DZIĘKUJĘ...WEZMĘ APAP...może jakoś przetrwam do jutra...sachol i dentosept też mam...obawiam się, że to sprawa z przed kilku lat nie do leczonego kanałowego leczenia tej szóstki...więc w sumie jak mi nie rozwierci to takie zewnętrzne zabiegi mogą nic nie dać :sad:

A miałyście RTG w ciąży na takim jak mój etapie???Boże naczytałam się już i zgłupiałam...niby jestem już pod koniec drugiego trymestru wiązka jedynie na ząb...ALE CZY TO BEZPIECZNE?????? W RAZIE JAKBY MI JUTRO CHCIAŁA ROBIĆ?

Apap mysle ze może nawet 3 tabletki w ciągu dnia.
Miejscowo na pewno sachol pomoze bo uważam ze jest najlepszy.
Może to tez dziaslo, a czasem jest wrazenie ze to ząb.

Co do RTG ja miałam jak nie wiedziałam ze jestem w ciąży ale moim zdaniem (a tez na ten temat dużo czytałam) nic si enie stanie. Mówisz przed wykonaniem ze jestes w ciąży - a 2 trymestr jest najebzpieczniejszy. Poza tym na piersi i na caly układ rozrodczy masz osłonę.
Nie zaszkodzi moim zdaniem. Ale się nie sugeru, Najlepiej zapytaj i ginekologa i dentyste.
Tu poczytaj , cos Ci wyszukałam RTG w ciąży | parenting.pl

reklama
z cewnikiem to jest tak, że w sumie jak mnie zagadały to dopiero poczułam ze mnie piecze po wsunięciu.. bo ja podpisywałam wtedy papiery na 2 ręce.. z tego co wiem cewnik zakładają na sali zwykłej i dopiero jedziesz na cc już rozebrana do naga..chyba, że to tylko przy takich szybkich cc jak u mnie:confused: w każdym razie tekst "prosze stanąc szeroko i się rozluźnić"jest dla mnie nie na miejscu jak wiesz, że Ci będą cewnik wyjmować zaraz:-D

mamusiu dlatego też ja nie wymyślam i nie podchodzę do sn bo jak mam się wymęczyć a czuć tak samo kitowo co po cc to po co? tym bardziej, że mnie już pobolewa szycie stare więc dziękuję.. no i po cc wczesniejszym jakbym teraz chciała rodzić to już mi nawet oxy nie mogą podać..

Do góry