reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Susi co do ubioru narciarskiego to ja tez musze w tym roku zaopatrzyc Julka bo wyrosl z wszystkiego..... mam nadzieje, ze wychacze cos na wyprzedazach.... jak bylisny w colorado tonkupilam sobie 2 kurtki salomona I spidera za w sumie ok 250$ zaoszczedzilam 400..... ale nart nie mam heheh....
A na Julka z Columbii spodnie kupilam za 7$ superowe...ale male:/

A condo nart to w d..... jestem zalozylam sie z moim m w kwietniu, ze niebuda sie mu rzucic palenia o 2000$ juz swieta I wiem, ze przegralam......chce narty.... ja teraz nie pracuje wiec chyba mu z drewna wystrogam hehe.....

reklama
Dziewczyny zaglądam w sumie nad ranem..bardzo Wam dziękuję za wsparcie...

Wczoraj o 21 musiałam zadzwonić do ginekologa, bo ból był już nie do zniesienia...Pozwolił na jedną tabl. ketonalu forte...podał także grupę antybiotyków jaką lekarz stomatolog może bezpiecznie mi przepisać.
Dzięki wzięciu ketonalu przespałam do chwili obecnej... ból nasila się z każdą minutą, jestem już tak wykończona i zdesperowana, że będę błagała o wyrwanie tego zęba a raczej resztek po nim, bo był silnie nadbudowany i jak wygrzebywałam opatrunek to nadbudowa odpadła :sad:
Dzięki Bogu mam tel komórkowy do stomatologa, więc jak tylko wybije przyzwoita 8 godzina zadzwonię i wybłagam pilną wizytę bo jak na moje nieszczęście dziś przyjmuje dopiero od 15-stej ale ja nie dotrwam :sad::sad::sad:

NIKOMU NIE ŻYCZĘ TEGO BÓLU I CIERPIENIA JAKIE Obecnie przechodzę....Odezwę się jak tylko będę w stanie...
JESZCZE RAZ KAŻDEJ Z WAS DZIĘKUJĘ

Dzien dobry!

nikusia przytulam kochanie, trzymaj sie jakos....

ja sie jak wariatka obudzilam o 5 i nie jestem wyspana ale zaraz trzeba wstawac i szykowac dziecko do szkoly a dla mnie nie ma nic gorszego jak dosypiac pol godzinki bo potem wstaje z silnym bolem glowy....

wiecie chyba nam sie zaczynaja silniejsze braxtony bo mnie wczoraj wieczorem tak rozbolal brzuch wlasnie z takimi skurczami i twardnieniem brzucha ze sie wystraszylam a caly dzien nic specjalnego nie robilam. Wezme se dzisiaj podwojny magnez i zapytam ginke czy moge na stale zwiekszyc dawke magnezu.
Ja mam dzisiaj prezentacje thermomixu :-)
na 10:30 polece do ginki zobaczymy co tam u Krystianka slychac mam nadzieje ze jeszcze da mi zastrzyki na ten progesteron bo wtedy jestem spokojna i nie mam przebojow roznego kalibru a tu jakos swieta trzeba bedzie przetrwac...
milego dnia wam zycze!

Witam w nowym tygodniu dziewczynki.:happy2:

Marcia miałam to samo wczoraj z tymi skurczami, nie wiem czy czytałaś, my w podobnym etapie ciąży to chyba to to no bo co innego?:confused:
Młodemu wyprasowałam już ciuszki na dziś, zrobiłam śniadanko do szkoły, ja tez po porannej kawce, zaraz go budze i się ubieramy. U mnie cala noc padalo. Zmyło snieg jaki napadal, nie ma nic sniegu ale może to dobrze.
Mezowi dalam antybiotyk bo z nim coraz gorzej. Gardlo go tak boli. A ze zawsze mam w domu Duomox to mu to dalam.:tak:

Wczoraj wieczorem ojciec odprowadził mojego małego do domu (bo był na weekend u dziadków) i zdazylam się z nim poklocic o kalesony młodego. Bo on twierdzi ze złe mu kupiłam bo go drapią (tyle ze młodego wszystko na swiecie drapie i swędzi - on tak z przyzwyczajenia gada), to mu mowie ze nie prawda i żeby się nie wtracal...i się zaczelo...ze co mu pyskuje, ze mi odda kase za te kalesony itdp itd.. Ale się wkurzyłam. Po pierwsze dlatego ze faktycznie się wtraca i nie ma racji a po drugie ze wie ze jestem w ciąży i mnie denerwuje:wściekła/y:
Jak poszedł to powiedziałam : BASTA ..wigilię robimy sami w swoim domu i do żadnej rodzinki na wigilię nie idę. Sztuczna uprzejmość..ech....odwiedzimy ich w swieta i tyle.:tak:

Zaliczyłam pełne 27 tygodni :-D Zaczynamy 28 tydzień :tak:

czesc

Ale sie nie wyspałam, brzuch mnie cos bolal......

U nas dzis leje i jest teraz az 6 stopni, zwariowac mozna z ta pogodą, a mnie gardło cos boli :-(

Od rana siedze i zrobiłam sobie "liste smierci" musze na szybko dokupic co mi brakuje...........

zmykam budzic Kurczaczka bo za chwile 8 :szok:

Agnis gratuluje pelnych tygodni u mnie w srode,

a mi jakos niedobrze, wymiotowac mi sie chce a ja mam dzisiaj tyle latania oprocz ginki mialam zajsc do urzedu mista bo musze deklaracje w sprawie podatku od nieruchomosci zlozyc i do lidla chcialam bo dzisiaj widzialam ze fajne gary maja byc a ja cierpie na brak garnkow i potem ta prezentacja a ja ledwie laze tak mi niedobrze:baffled:

Hejooo

Marcia, mamusia synka, agnis mnie tez wczoraj te skurcze braly chociaz nic nie robilam, w nocy bol brzucha i spojenia, o jejku zasnac nie moglam, a dzisiaj w glowie mi sie kreci.... no i wczoraj liste sobie zaktualizowalam, mam dopiero polowe... jak ja sie wyrobie z tym wszystkim to ja nie wiem

marcia - opisz koniecznie wrażenia z prezentacji no i uważaj na siebie skoro się źle czujesz
agnis -do świąt jeszcze trochę czasu jest , sytuacja z tatą się rozluźni , wyjaśnicie sobie sprawę i będziecie razem świętować - my teraz bardzo wrażliwe i drażliwe jesteśmy kochana - pamiętaj o tym :)

Wróciłam z miasta. Na szczęście w biedronce oddali już prąd. Zrobiłam drobne zakupy. Niektóre rzeczy kupuję pod samym domem mimo ze trochę przepłacam, ale wole tyle nie dźwigać a sklepik osiedlowy mam 50 metrów od klatki...:tak:

Jak dziś się ciepło zrobiło..szok plus 7:szok: a ja w puchowej kurtce ...:baffled: i spociłam się jak szczur:-p

Mam pytanie odnośnie magnezu. Wy bierzecie go codziennie? Bo ja wtedy jak miałam skurcze wzielam go kilka razy a potem już nie bo mi minely. Ale dziś wzielam ze względu na te wczorajsze skurcze i napięty brzuch.
I teraz nie wiem czy łykac codziennie z podstawowym zestawem witamin czy tylko wtedy jak się cos dzieje?

Susi
słońce możliwe ale ja naorawde nie mam ochoty tam iść. Zwłaszcza ze wigilia jest gdzies na 18? A ja o tej porze to już ledwo chodze, wiec wole być w domu. A do Wigilii i tak większość kupie..wiem ze to nie to samo...ale ja nigdy nie robiłam nawet farszu - kapusta plus grzyby (takie beztalencie trochę jestem).

Ostatnia edycja:
reklama
Agnis mi ginka kazala brac magnezin 200mg 3x1 od pierwszych dni ciazy i chwala jej za to bo na prawde nie moge narzekac na jakies bole, ciagniecia itd. Zdazaly sie sporadycznie.

koreczek mi tez tak sie troche w glowie kreci i leze myslac jak mam dotrzec do ginki, moze ta pogoda na nas tak wplywa...

susi na pewno napisze wrazenia z prezentacji :-)

Do góry