reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Maja Sauer ja w życiu bym nie użyła katarku, masakra, przecież dziecko się wierci i można tą rurką mu krzywdę zrobić. Włożysz do oka i jeszcze będzie tragedia. Ja używam zwykłej fridy. Zobaczysz sama, mi nawet trudno psiknąć wodą morską jak mały się wierci gdy poczuje, że mu coś do noska wkładam.

reklama
Elleni, Maja w takim razie to super wynalazek, ale dalej jestem w szoku xD. Muszę to pokazać mężowi, to padnie hehehe. Uwielbiam taie gadżety.

Jogo z tymi piersiami to jest roznie naprawde,raz bola mniej raz wiecej,raz sa miekkie raz twarde,ja tak mam.Co do porodu to pewnie bedziesz rodzic silami natury,podejrzewam ze w Anglii jest tak samo jak w Irlandii,cesarka w ostatecznosci. A mnie od wczoraj glowa tak boli ze oszaleje, 4 dni temu odstawilam juz wzystkie hormony i sterydy i nie wiem czy to jest efekt odstawienia czy zaczely mi sie migreny.No i pierwszy raz dzisiaj wymiotowalam w 13 tygodniu! Dziewczyny macie jakies sposoby na bol glowy?

Peti Dzieki ja sie tak zadreczam Bo to moj jedyny objaw jak narazie. W sumie bolą tylko mniej niż 2 dni temu I rano mniej a wieczorem bardziej. Myślałam ze wymioty mnie mina ale jak ciebie dopadły dopiero w 13 to jeszcze nic straconego:) pewnie jest jak mówisz i bede rodzic naturalnie ale po tym wszystkim to wolałabym cc. Nie ze względu na mnie bo ja sie nie boje ale na dziecko. Tyle sie słyszy ze dziecko po naturalnym ma niedotlenienie ze aż strach.

Hejka wszystkim obecnym i przyszlym mamusiom:)
Bylam dzisiaj na pierwszym usg - jest jedno pieknie bijace serduszko
xlaugh.gif.pagespeed.ic.3EWxJjzyNf.webp
a maluszek ma juz 13,9 mm
shocked.gif.pagespeed.ce.zTDkkC3Wvr.gif
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif
Jak wiec widzicie wysoka betka nie zawsze musi byc blizniakowa choc przyznam szczerze ze nastawilam sie na blizniaki i troszke smutno mi bylo ze jeden tymbardziej ze Pani doktor powiedziala ze jest druga otoczka wiec prawdopodobnie oba sie zagniezdzily tylko jeden nie przetrwal ale z drugiej strony mysle ze tak mialo byc i lepiej ze tak sie stalo teraz niz pozniej mialam bym sie martwic ze z jednym cos nie tak... Tak czy siak jestem przeszczesliwa i caly czas wydaje mi sie ze to sen - piekny sen:)

Jogo - ja tez mialam bardzo silne bole piersi ale teraz juz tez mniej bola - za to cale dnie mam potworne mdlosci - zajadam migdaly ale pomagaja na krotko... nie martw sie tak juz chyba bedzie z tymi dolegliwosciami raz lepiej raz gorzej...

Zuzia GRATULUJE:-) usłyszeć serducho takiego maleństwa to niezapomniane przeżycie. Rośnijcie zdrowo.
I nie chwaląc się wcale:-p wykrakałam ciążę Twoją i przewidziałam (niestety) jedno maleństwo. Jak będzie córa to zacznę wróżyć z ręki przez telefon :-D

Na mdłości polecam rumianek albo melisę do picia.

z góry przepraszam że w oddzielnych postach piszę każdej ale nie naprawiło mi się jeszcze forum, a nie chcę żeby znów wszystko w lejącą całość się złączyło mazenka oj kochana jak ci maluch zachoruje i nie będzie dał rady przez zapchany nos oddychać to niczym innym nie odciągniesz  szybko kupisz katarek tak jak ja hehehe Też się zarzekałam bo myślałam, że wyssam z flukami mózg dziecku ale tam takie tuneliki w tym plastiku są zrobione, że nie ma opcji ;) wcale to mocno nie ciągnie, a co najważniejsze-nie boli. Lepiej odciągnąć niż ma spływać na płuca i później tylko szpital i kroplówki  to tylko strasznie wygląda ale działa cuda bo katar aż z zatok ściąga Gruszka kosztuje grosze ale mi nawet tego grosza szkoda by było. To już przeżytek.większą krzywdę możesz nią zrobić jak dziecko ci się szarpnie niż fridą czy katarkiem bo w gruszce nie masz ogranicznika

MajaSauer powiem ci, ze dobrze mieć i jedno i drugie ;) katarek ja tylko wyciągam jak mały jest chory i nie mogę poradzić sobie fridą ;) a tak na początku jak był malusieńki to po kąpieli normalnie odciągałam fridą. Zostaw sobie ją, przyda się, zobaczysz, bo nie będziesz przecież odkurzacza wyciągała do wyjęcia wyjścia małej kożuszki, a u noworodków codziennie one są i przydaje się oczyszczać ;) A jak kupiłaś tą fridę z filtrami to je umyj, chyba się da ;) nie zawsze zawartość z nosa zdąży dolecieć do filtra, spokojnie;)

reklama
madzialenak no co ty mówisz, jaką krzywdę ?? to przytrzymujesz tak samo głowę dziecku jak i przy fridzie bo i fridę można do oka wsadzić jak dziecko machnie głową. To wszystko na tej samej zasadzie działa. Katarka nie wsadzisz w nos głęboko bo tam jest duża końcówka, nie zmieści się zwyczajnie. Jeszcze chyba nie przeszliście prawdziwej choroby kochana, że zmusiłaby cie ona do kupna ;) Ja jednak z dwojga złego wolałam mieć katarek i czysty nos u dziecka niż zapalenie płuc bo mówię ci szczerze, że przy gęstym, zielonym katarze ciągnącym się po pas nie odciągniesz fridą, uwierz, płuca można wypluć ;) Ty mówisz że 4 miesięcznemu bałabyś się odciągnąć bo machnie głową ?? kochana, teraz to jest tylko wiercenie gdzie przytrzymasz głowę bez problemu hehe ;) ja jak w trakcie choroby oczyszczam synowi nos (a ma 1rok i 9 mies) to muszę usiąść okrakiem na niego, przytrzymać ręce, głowę i dopiero działam bo niby to 2 latka a dziecko ma siłę jak dorosły :] ale później za to oddycha normalnie i śpi spokojnie.

Do góry