reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

Hmm cieżko mi powiedzieć czy jesteś w ciazy ...wiesZ nie chce cię łudzić bo potem możesz sie rozczarować...oczywiście ja ci życzę abyś była w ciazy :) :tak: Po tym co piszesz tzn po zmianie smaku w ustach i o bólu jajników wynika ze mogłabys byc w ciąży.poza tym krótszy okres i tylko plamienia tez pozostawiają do myślenia ;) objawy które jak najbardziej opisujesz wskazują na ciaze.a kiedy teraz powinnaś dostac okres? Moze dobrze by było jakbyś w dniu okresu zrobiła test.tak by było najlepiej :) a gdzie jesteś ? Czyżby w Anglii ? :rofl2:

reklama
nie w Norwegii. Ginekolog to duzy wydatek ale sie z nim zmieze. okres powinnam dostac za 2 tygodnie , po dokladnych ogledzinach na sutkach zauwazyam biae kropki takie krostki i zdaje mi sie ze gdziesz czytalam ze to tez moze zaliczyc sie do objawow. te jajniki mnie dobijaja, nie jestem pewna w jakiej ilosci srodki przeciwbolowe moge zazywac, dzieki serdeczne za odpowiedz,pozdrawiam

No niestety ginekolog dużo kosztuje jeśli juz mówimy o tym prywatnym.tez mieszkam za granica wiec wiem cos o tym :) co do kropeczek to one tez jak najbardziej wskazują na ciaze ..sa to gruczoły ktore przygotowują sie do swojej roli.ja pamietam w pierwszej ciazy tez tak miałam i miałam duże uwidocznione żyły na całych piersiach i od piersi aż w gore...miałam spuchniete nie sutki a wokół nich!!!!! Jakby mnie pszczoły porzadlily Hahaha ..co do jajników to bola na początkach ciazy..ja czekałam na okres i czekałam ale go nie dostałam..miałam tez szklisty oczy :) boli cię bo więzadła sie rozciągają.zaciskam kciuki i daj znać co i jak.im więcej nas bedzie tym lepiej nie.zreszta w weekend nigdy tu nikogo nie ma..ja tylko jestem a reszta pewnie sie leni na kanapie ihihi :) ;-)

Aaaaa i jeszcze jedno !!! Co do środków przeciwbólowych staraj sie zażywać cos co byś mogła zażywać w ciazy ( wiesz lepiej uważać z tabletkami w czasie ciazy) i dmuchać na zimne :)

gosianati

a jakie teraz będziesz robić badania? Ja w ogóle nie mam pojęcia o badaniach, nie wiem co i kiedy się robi, także jak coś opowiadaj - bardzo cenna wiedza :)

a więc takie ogólne dostałam skierowanie na krew, mocz i glukozę. musze iść jutro na czczo i to mnie martwi bo jak budzę się rano musze zaraz coś zjeść, bo jak nie to wymiotuję. gumy żuć mi nie wolno a myślałam że się poratuję. niestety.. nie wiem jak dam rade. dostałam też skierowanie na hiv, toksoplazmozę i coś jeszcze ale daruję sobie bo raz że to płatne badania i całość kosztuje 230zł i mnie na to nie stać to w sumie nie potrzebuje, nie jestem jakoś zagrożona wirusem hiv bo od lat mam jednego partnera który się bada w pracy więc jesteśmy zdrowi a zwierząt nie mamy... więc zostaję tylko przy ogólnych badaniach.

reklama
No niestety dziewczyny mają rację - tokso można zarazić się wszędzie + bakteria może być również w pożywieniu.. Podstępna ta bakteria :/ Ja tokso miałam badaną w listopadzie i wyszło mi że mam przeciwciała ale nie jestem zarażona, czy jakoś tak.. , więc chyba to badanie będzie wciąż ważne (?) morfologie też mam sprzed tygodnia, jedynie co glukozę no i hiv, ale też w sumie jestem pewna, że go nie ma :) mimo wszystko jak trzeba będzie to zrobię, choćby dla spokojności :p
A badania prenatalne każda kobieta wykonuje czy to jedynie po skierowaniu lekarza? Czytałam trochę o tym, oczywiście jak każda ciężarna boję się, aby dziecko było zdrowe no i słyszałam, że te badania wykluczają lub potwierdzają rózne choroby genetyczne. Nie wiem niestety na czym one polegają, czy sa płatne itd.. Jak to jest?;-)

Do góry