reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniówki 2014

Witam się i ja :-)

ja używam vita-miner prenatal tab+kaps - bardzo fajne i cena ok Polecam :-)

LILITH powodzenia w wyborze domu :-)

SIEPRNIOWA ja też mam coraz częściej zgagę.. pomagają migdały, mleko i ewentualnie Rennie można :tak:

MARTUSKA ja polecam Aspargin :tak: mi polecił ginekolog na różnego rodzaju skurcze.. w pierwszej ciąży jak miałam przedwczesne skurcze to właśnie brałam to :-)

CARINE to na fajną okazję trafiłaś :-)

DOMI no to chyba ruchy :-) ukłucia nie ale to pukanie jak najbardziej :-)

a dzisiaj coś deszczowa pogoda.. ani wyjść :dry:

reklama
ja biorę Vita Miner Prenatal +DHA , choć wczoraj na wizycie moja ginka sugerowała, ze powinnam brać inne Omegamed Optima Forte one ma ją niby lepszy skład , witaminy tylko takie jakie są potrzebne w ciąży a nie całą długą listę witamin. Jakoś mnie nie przekonała, ale cóż ona też częściowo żyje z przepisywania tego co akurat polecają jej przedstawiciele medyczni.

Biorę jeszcze Aspargin magnez z potasem 1x dziennie , zapomniałam wczoraj zapytać czy 1 tabletka to nie za mało ale cóż:-D

Mi lekarka tez zleciła magnez, profilaktyczne, bo odpukac nic sie nie dzieje. Jeszcze nic nie kupiłam. Ale kazała brać jedna tabletkę dwa razy dziennie.

Lilith - właśnie! Super projekt teraz macie :-) Fajowo emocje, choć na pewno będzie meczaco. Trzymaj kciuki za znalezenienie domu idealnego :-)

Izis - gratuluje wyboru mieszkania, super, ze stanęło na tym akurat. Precz ze zgnilymi kompromisami ;-)

kupiłam ten Asmag dzisiaj, i zapas Nospy na wszelki wypadek. Póki co zacznę ten magnez od 1 tabletki dziennie, jak nie bedzie poprawy, wezmę więcej, choc w witaminach już tez jest
wczoraj wieczorem było mi już tak niedobrze, że wymiotowałam:szok: i to tyle, że masakra!!!!!potem całą noc czułam ten nieprzyjemny smak w buzi, mimo że dobrze wyszorowałam jamę ustną :-)
Moj femibion natal classic tez nie ma wit. A, tylko beta karoten, ale w 1 tabletce 3mg. A te witaminki to musimy brać do końca ciązy??? bo nie pamiętam, jak to z Wiki było....

w sobotę mam dni otwarte w szkole podstawowej . Pójdę zobaczę , może zapiszę swojego synka do oddziału przedszkolnego. Jeśli sie nie uda , to spróbuję w marcu przez eped , zapisać go do przedszkole heheh

Ale dziś deszczowo i ciemno..
Jakoś mnie od nocy podbrzusze pobolewa i już się denerwuję... czuję takie jakby kłucie. Wiem, że tak się może zdarzać na tym etapie, ale.. same wiecie..

ściskam mocno!

MARTUSKA kurcze.. te wymioty powinny Ci już przejść :sorry2: współczuję.. oby było lepiej :*

ATKA u mnie to samo.. ciemno, buro i deszczowo :-(

KAMI ja biorę Aspargin 1 tab dziennie ale w pierwszej ciąży brałam 6 dziennie więc jak czujesz jakieś skurcze to możesz sobie zwiększyć

Natkusia - ale ja nie miałam do tej pory żadnych wymiotów:-) wczoraj już chyba organizm się zbuntował, albo coś na żołądku mi siedziało.

stwierdzam fakt, że II trymestr u mnie poki co zdecydowanie gorszy niż I - duszności, zawroty głowy, bóle glowy, bole brzucha, skurcze, kurcze pośladkow, itp. Czy to się kiedyś skończy???? a zaczęło się wraz z II trymestrem

znowu mnie głowa boli:-(

MARTUSKA skończy się!! W lipcu/sierpniu już na 100% ;-):-D:-D:sorry2:

u mnie to samo.. gorzej jak w I.. ale odpukać od 3 dni jest lepiej, aż chce się żyć :-D

reklama
Do góry