reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Bzibziok śliczne wyniki, gratki kochana, ciesz się :-) Twój progesteron jest na pewno ok, wyobraź sobie, że ja wczoraj w 6 dpt miałam ponad 600 i się skala w labo skończyła ;-) No ale nie ma się co dziwić jak mi kazali brać po 1800 lutki na dobę :szok:

Mam plan:-) Oczywiście nie mogę siedzieć spokojnie z założonymi rękami i czekać, więc myślałam myślałam i wymyśliłam, badania immunologiczne mamy już zrobione do tej pory wszystkie ( CA125; przeciwciała przeciw antygenom jajnika; przeciwciała p-kardiolipinie IgG, IgM; przeciwciała przeciwjądrowe i cytoplazmatyczne ANA-1; przeciwciała p. beta 2-glikoproteinie IgG, IgM; z pracowni cytometrii przepływowej: CD3, CD4, CD8, CD19, CD16+56 (komórki NK); wymaz z kanału szyjki macicy na bakterie tlenowe, beztlenowe i chlamydie) wyszły dobrze. Po 7 marca będą wyniki IBT z surowicy krwi u obojga i IBT plemnika + DNA SCD, Więc umówiłam się na 17.03 do immunologa i jeśli dalszych badań nie zleci np wirusologii i stwierdzi, że immunologicznie jest ok to na badania genetyczne, które mam dopiero w maju, nie będę czekać tylko idę po mojego pingwinka. W końcu i tak kariotypy już nie mają wpływu na mrozaczka , poza tym zakładam że one i tak wyjdą dobrze, w końcu w większości przypadków tak jest więc czemu u mnie miałoby być inaczej. 17 marca to będzie mój 25dc i jak dostaniemy zielone światło od immuno od razu zapisuję się go gina na przegląd i by mi zapisał estrofen. Taki mam plan i mam nadzieję że się sprawdzi i że tym razem mój pingwinek zostanie ze mną na długie 9 miesięcy. Oczywiście genetykę zrobię w maju.
Dziewczyny trzymajcie kciuki
:tak:

Bzibziok śliczne wyniki, gratki kochana, ciesz się :-) Twój progesteron jest na pewno ok, wyobraź sobie, że ja wczoraj w 6 dpt miałam ponad 600 i się skala w labo skończyła ;-) No ale nie ma się co dziwić jak mi kazali brać po 1800 lutki na dobę :szok:

wow 600 progesteron??
A znacie jakieś normy??
ja biorę 2x100 dwa razy na dobę.

Madzia mnie powiedziała Pani dr po konsultacji, że powinien być około 20, tak więc miałam za mało :no:
Bzibziok obydwa wyniki super:-), a która to dpt?
Dorotav, Jo.M powrotu do walki o szczęście życzę, nie ma co długo czekać, jak już tyle badań wykonałyście, czas nie działa na naszą korzyść, powodzenia
Almek co u Ciebie dawno nic nie pisałaś?Pozdrawiam

reklama
Bzibziok GRATULACJE :-) znalazłam swoje badanie i tam były takie normy (labo Diagnostyka)
Normy progesteronu (ng\ml)
faza pęcherzykowa 0,2-1,5
faza owulacyjna 0,8-3,0
faza lutealna 1,7-27
Ciąża
I trymestr 2.8-147,3
II trymestr 22,5-95,3
III trymestr 27,9-242,5

Ostatnia edycja:
Do góry