reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Dla mnie jeszcze wczesnie ale nie ukrywam ze juz podpatruje ;-) moim typem na razie jest Navington Caravel :) Slyszalyscie o nich? Wydaja mi sie odpowiednie tymbardziej ze nie podobaja mi sie wozki o nowoczesnym designie i chce wlasnie cos classic/retro. A cena tez ok bo w opcji z fotelikiem ok 2500 takze jeszcze moze byc. Tylko malo opini jest o nim :/

ha ha dziewczyny widzę, ze wszystkie mamy tak samo :))) ja też powoli zaczynam rozglądać się za wózeczkami, ale jeszcze żaden mnie nie powalił, muszę zobaczyć na żywo. No .. może dziś na spacerze z Mężulkiem zobaczyłam boskie cudo, do tego piękne (wiem, ze to najmniej ważne, ale jednak) połączenie granatowej gondoli z białym stelażem, w życiu czegoś takiego nie widziałam- dla Synka w sam raz :) nawet chciałam podejść zapytać jaki to wózek, ale M mnie powstrzymał :-D także piszcie piszcie, ja te Wasze wszystkie pomysły chętnie podglądam :-)

Esiek miłego wypoczynku :)

Martaczi tak byłam w sklepie i sobie nim pojezdzilam ibardzo mi sie spodobał. Poza tym Sasiadka go użytkowala i poleca . Wiesz to ze jest niski mi nie przeszkadza bo ja sama tez jestem niska osoba:). Poza tym ciagle sie wącham pomiędzy tym buogaboo a mathercere orbi . Pani w sklepie powiedziała ze ich w ogole nie można porównywać bo to inna klasa ale ja jej odpowiedziałam ze jeden bougaboo moge miec 2.5 wózka mathercere i cen tez nie można porównywać . Jeszcze mam czas na decyzje.
Ktoras pisała o quinnie ale ja tez uważam ze spacerówka jest za płytka i juz 2 latek miał by nie wygodnie.
Co do stocke to on tez ma rożne modele i jeden z nich ma fajne masywne szeroko rozstawione koła i napewno tez by zdał egzamin w Polsce , niestety nie pamietam jaki to był konkretnie model.

Ona to juz teraz sie uspokoj i niestresuj maluszka . Takie bóle na początku sie zdarzają ale powinny przejść do 12 tyg.

Sylwia całe szczęście, że z Wiktorkiem wszystko ok. 6 kg:szok: o mamo, to już kawaler :-D ubranka już na 62? remont w toku? Wiktorek już niedlugo skonczy 2 miesiące -ale ten czas leci:) (wiem wiem, cały czas się powtarzam z tym czasem, ale no tak mnie to zaskakuje, ze szok :-p)
jeszcze jedno praktyczne pytanie :-D dotąd myślałam, że każda marka wypuszcza jeden rodzaj pieluch odpowiedni dla wagi i tyle, a tu teraz patrzę i sam pampers oferuje active baby, premium care, sleep and play :szok: jakich pieluch używacie, polecacie?

Nie widzimy jak się starzejmy, tylko jak nam dzieci rosną :-).
Z ubranek 62 powoli wyrastamy (wiadomo numeracja z różnych sieci jest inna) i powoli zaczynamy z 68, ale są jeszcze troszkę za duże. Mój synek i tak długo ponosił 62, bo 56 nosił całe 12 dni :-D. Moja kochana pyzunia :-).

Z tego co kojarzę to pampersy rozmiar 1 są tylko zwykłe (zielone opakowanie) i premium (białe opakowanie). Active baby to w rozmiarach 3, 4, 5,6; sleep&play to 3,4,5. Ja zaczynałam od pampersów premium, potem były zielone. Z tych dwóch rodzajów wolałam premium bo nie były takie nylonowe i o wiele milsze w dotyku. Już od jakiegoś czasu mamy dwójki i z tego rozmiaru miałam tylko jedną paczkę pampersów. Po tym jak mały zaczynał notorycznie przesikiwać pieluszki i potrafił po godzinie od założenia pieluchy przesikać nawet ubranko postanowiłam poszukać czegoś innego. Koleżanki doradziły mi baby dream (marka rossmana). Podchodziłam do nich sceptycznie ale skusiłam się na dwie paczki. I nigdy więcej pampersów nie kupię.
Baby dream w stosunku do pampersów są:
- bardziej szczelne
- chłonniejsze
- miłe w dotyku
- są sztywniejsze w kroku dzięki czemu stawy biodrowe mają większe szanse na prawidłowe ukształtowanie (pampersy przy nich to miękkie szmatki)
- tańsze

Chociaż ostatni aspekt nie jest dla mnie najważniejszy to jednak cena znacznie się różni. Za paczkę pampersów dwójek płacę 53 zł (80 sztuk w opakowaniu), a baby dream 25 zł (66 sztuk w opakowaniu). Czyli pieluszka pampersa wychodzi 66 groszy, a baby dream 38 groszy. Podobno chusteczki nawilżane z rossmana też są dobre (jeszcze nie kupowałam i wiem tylko z opowieści innych). Ja próbowałam chusteczek hippa, happy, pampers sensitive i najlepsze póki co są hippa. Pampersy sensitive szybko wysychają, a happy to według mnie najgorsze z tych trzech.

Remont jeszcze nie ruszył, póki co we wtorek byliśmy wybrać podłogę do salonu, kamień elewacyjny na jedną ze ścian, płytki na schody, kontakty elektryczne i farby. Został mi tylko jeszcze mozatynk do kupienia i cała masa pierdół. Trochę mnie to przeraża, ale dam radę. Po remoncie wyprawiamy chrzciny (tak, w końcu się zdecydowałam). Ehhh, będzie ciężko wybrać księdza...

Ostatnia edycja:
cześć dziewczyny :-) ( i skryci tatusie)

ja używam głównie dady z biedronki, przerobiłam również masę pieluch, pampersy nie najlepsze, nie lubię szczególnie tych sleep and play, bo maja taki specyficzny chiński zapach ( przypominają mi takie gumki do ścierania do szkoły jak kiedyś były za dawnych czasów). Dady najlepiej się sprawdziły i pieluszki z lidla toujours, tylko nie w dużej paczce, a takiej małej, za 20 zł - są cienkie, ale za to bardziej chłonne. Ważne jest szczególnie na noc, aby pieluszka dobrze chłonęła, bo zdarza się,że maluszek budzi się mokry, bo przeleciało poza pieluszkę, to dotyczy głównie chłopców.

Esiek - z tymi komórkami to muszę przez majówkę przysiąść dokładnie do tematu i zdecydować się na jakąś opcję. Z tego co wstępnie liczyłam to chyba wyjdzie u mnie jakoś drożej i te opłaty roczne za kilka lat trzeba wnieść z góry. Ale to w sumie tylko pieniądze, nie chcę póżniej mieć do siebie pretensji jakby co. Chociaż oczywiście mam nadzieję, że nigdy się nie przydadzą.

reklama
Czesc dziewczyny....
Nurtuje mnie pytanie czy ktoras z Was pila albo pije herbatke na wspomaganie laktacji??jesli tak to od ktorego miesiaca zaczelyscie pic??

Do góry