reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża bliźniacza

czesc dziewczyny :) od mojego wpisu ze urodzilam nie bylo mnie tu wiadomo braak czasu ... u mnie szczegolnie bo jestem na obczyznie i nie ma mi kto pomoc z wszystkim czyli domem dziecmi i 9 latkiem jestem saama.. maz pracuje do wieczora.... ale wiecie co teraz z duma moge powiedziec ze DALAM RADE !!:) W NIEDZIELE MAMY JUZ 3 MIESIACE :)))jestem z siebie dumna Pozdrowionka dla wszytkim mam blizniakow/ blizniaczek:) damy rade :))

reklama
WLasnie znajomy dostarczyl mi Rutwice z Polski. Tylko, ze na opakowaniu jest instrukcja dotyczaca przygotowywania naparu do kapieli :baffled: Taki napar mozna pic czy trzeba kupic taka rutwice, ktora jest przenzaczona specjalnie do wspomagania laktacji?

Iwizara serdeczne gratulacje i wszystkiego dobrego dla Ciebie i dziewczynek.
Ja tez po cesarce tego samego dnia musiałam wstać (to standard). Bolało a do tego po morfinie było mi tak niedobrze, że szkoda gadać. Tak jak piszesz 2 pierwsze dni są bardzo trudne zwłaszcza, że boli a dziećmi trzeba się zajmować ale szczerze mówiąc dla mnie cesarka była wybawieniem, bo jak słyszałam krzyki kobiet z porodówki, to było mi słabo.
Moje córeczki tez są podobne ale już dostrzegam różnice w ich wyglądzie (też na początku nie zdjęłam opasek ze szpitala :-)) i charakterki też mają różne:tak:.

Iwiziara - gratulacje, bardzo dobra wiadomość, życzę dużo zdrowia i siły dla Ciebie i Twoich malenstw :-)
Paulineczka - powedz mi jeszcze, zdarzały Ci się przekroczenia cukru po posiłku? Ja po godzinie mam w granicach 124, najwięcej 132, ale ostatnio też cały czas leze, nawet nie mam jak spalić tevgo cukru, od czasu pomiaru chodzę non stop glodna, boje się też, że nie wiedząc, że mam nietolerancję glkozy, mogłam zaszkodzić dzieciom. Na szczęście w poniedziałek mam wizytę, oby te dwa dni minęły błyskawicznie, bo to czekanie wykancza mnie nerwowo. Też mam stany płaczu... wszystko mne wzrusza, a przede wszystkim wywołuje lęk i niepokój. Pozdrawiam

Iwizara gratuluję i życzę dużo zdrówka dla was.

Santini pojedynczymi podwyższonymi wynikami glukozy nie przejmuj się. Moja lekarka powiedziała, że tak się czasami zdarza. Nie zadręczaj się myślami, że mogłaś zaszkodzić dzieciom! Musiałby być naprawdę wysoki cukier( ponad150) przez dłuższy czas. Najgorzej jest jeśli w pierwszym trymestrze są tak wysokie cukry ponieważ mogą się źle rozwinąć narządy a nawet może dojść do poronienia. :no: Po 1 trymestrze podwyższony cukier może prowadzić do tego, że dzieci urodzą się zbyt duże a ich organy niedostatecznie rozwinięte.
Ja mam cukrzycę od prawie 2 lat i teraz jak byłam w ciąży to się bardzo bałam o te cukry szczególnie w pierwszym trymestrze.

iwizara - gratuluję córeczek. Jak będzie mogła to wrzuć jakąś fotę. Ciekawa ich jestem skoro są takie podobne:-)
Ciesz się, że po 8godz kazali Ci chodzić. Mi po 5godz kazali wstać i iść na normalną salę. Jak wstałam to zemdlałam:-D Pięć minut odpoczynku i druga próba. W końcu mąż zawiózł mnie na wózku:-) No ale po pięciu godzinach od cesarki byłam już na normalnej sali.

1.Dolores3215 maj 14
2.edytka8418 czerwiec 14
3.Paulineczka24 czerwiec 14
4.dagos29 czerwiec 14
5.darunia071211 lipiec 14
6.Gosia.8217 lipiec 14
7.santini
27 lipiec 14
8.Anielka2 sierpień 14
9.Domi888 sierpień 14
10.Madison13 sierpień 14
11.Majeczka8415 sierpień 14
12.Sarenka89
19 sierpień 14
13.Alicja323 wrzesień 14
14.Ineska19845 wrzesień 14
15.a_nka13 wrzesień 14
16.perelka060918 wrzesień 14
17.cat417 listopad 14

Ostatnia edycja:
najlepiej by bylo trzymac sie kolejki....ja ostatnio zastanawiam sie nad progiem bolu brzucha kiedy powinnam udac sie na ip bo skurcze dokuczaja juz tak czesto ;/
jutro wstawiamy lozeczko do pokoju, mam nadzieje ze to niczego nie przyspieszy ;)

reklama
Do góry