reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka - co powinna kupić mamusia dla siebie i dzidziusia?

reklama
Kum.... to zalezy. Krotki rekaw body zawsze mozesz dokupic.... spiochy z body na dlugi policz sobie jako komplet dodaj ilosc pajacy...... ja robilam sobie tak, ze liczylam ile w razie "w " mam okryc na dlugi rekaw w sensie i rece i nozki. Jezeli masz ok 6-8 i szybko u ciebie schnie to jest oki. Bo masz na ok1,5 h2 dni. Bodziak na krotki zawsze mozesz miec pod spod. Nie wiem tylko czy Ci sie nie oplaca poczekac na wyprzedaz letnia i wtedy dokupic.Takie moje zdanie

Kum tak dla porównania to ja mam body sztuk ze 20 ;) dyche z 62 to powinnaś mieć.

A rampersy kupowalaś?

20 sztuk body z długim?

mi ciężko określić ile mam sztuk poszczególnych ubranek w poszczególnych rozmiarach. układałam je "na oko", bo w większości ubranek na metce napisane mam 0-3 miesiące i każde ubranko jest innej wielkości :dry:

tak właśnie wydaje mi się że mało... rampersy mam tylko 2 sztuki rozmiar 56 - opisałam jako pajac z krótkimi rękawami. dostane wypłatę w piątek i pójdę na sklepy, kupie kilka sztuk. ale chyba nie bede kupowac mniejszych niż 62.

Też mi się wydaje, że samych bodziaków trochę mało. Na 56możesz sobie darować ale na 62 ja bym dokupila. Ale niech się wypowiedzą bardziej doświadczone mamy

kum wg mnie masz za malo ,naprawde czasami mozna dziecko przebierac kilka razy dziennie,tu sie uleje ,tu kupa przeleci,a jak upaly beda to juz w ogole dziecko upocone:confused:
jak sie urodzi to roznie bywa czy tak od razu sie na zakupy bedzie mozna wybrac...

Ja właśnie się zabrałam za 1sze pranie. Postanowiłam wszystko 2 razy wrzucić na początek , bo trochę z second handu, po innych dzieciach....
Jak upiorę i policzę to ew będę coś kupować.
Ale dla córki maiłam 3 zestawy na 56 chyba i dokupiliśmy 2 i wystarczyło. Jak na chwilę czegoś brakło to miała ciut za duże i już..
Teraz jak już pisałam rozmiar 56 zaginął więc pewnie mam tyle samo.
Ale mam 3 pralki ubranek do 68 więc wydaje mi się,że sporo....

W razie czego zamierzam wykorzystać wyprzedaże w czerwcu ew dostawy w ulubionym ciuchlandzie....

Zmartwiłyście mnie tymi ciuszkami bo nie chciałam przesadzać a teraz się martwię że mam za mało zaraz się biorę za liczenie i wam napisze to ocenicie:)

Body krótkie- 13
Body długie- 9
Rampersy- 5-
Koszulki i bluzeczki- 9
Sweterki- 5
czapeczki- 8
Pajacyki/śpiochy- 11
łapki- 3
Spodnie i półśpiochy- 11

To wszystko jest od New Born do 3 miesięcy różna rozmiarówka na metkach ale takie najmniejsze co mam poprane i poprasowane. Co jeszcze radziłybyście mi dokupić?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry