reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka - co powinna kupić mamusia dla siebie i dzidziusia?

reklama
Ja mam z Ikei ręczniki z kapturkiem ( a dla.Oli takie a'la szlafroczki), kocyki takie cienkie, szybko schna w razie awarii i sie nie mechaca, potem polecam kocyk-mate , zabawki...

Dziewczyny jakie polecacie pojemniki na chusteczki nawilżane? Widziałam ostatnio w rossmanie zestaw chusteczek (80szt) z pojemnikiem ale wydawał mi sie dosc duzy.

Ja nie miałam, znaczy miałam ale mnie wkurzal i w końcu wyrzucilam pokrywke, a w pojemnik pampersy przekladalam, tak po kilka szt, żeby nie sięgać z paczki za każdym razem. Koleżanka kupiła w rossmannie teraz. Chusteczki idą szybko, jak sie dobrze zaklei to nie wysychaja

Kto pytał o linomag?? Przy zakupie zwróćcie jeszcze uwagę czy to krem czy maść, a kosmetyków też starałam się używać jak najmniej, jeśli nie ma potrzeby to po co.
Sudocrem u nas np działał cuda, wystarczyło raz posmarować jak już coś się działo i problem z głowy, ale absolutnie nie profilaktycznie.
Kupiłam łóżeczko turystyczne, nie ideał ale najważniejsze, że ma otwierany bok i wygląda na w miarę jasne. O takie
Chicco, Easy Sleep, Łóżeczko podróżne, Pink, 2013 za 299,00 zł - Chicco - Świat niemowlaka - Smyk.com

Używane, razem z materacem za całkiem dobrą cenę. Mam nadzieję, że jak przyjdzie to się nie rozczaruję. :)
A co do pielęgnacji chłopców to daje mi się, że lepiej jednak troszkę odsunąć przy kąpieli i przeczyścić. Jakiś czas temu zaniedbałam to trochę bo synek nie pozwalał sobie nic tam dotknąć no i potem było coraz gorzej, widać było spod skórki jakieś takie dziwne białe grudki. Naszczęście już wyszły. Ale jak obsłużyć dziewczynkę to będę się dopiero uczyć :)

reklama
Z tym odsuwaniem to tylko tyle ile się da. Nic na siłę po prostu. Nie wolno więcej niż pozwala bo napletek noworodka jest cały przyklejony do prącia.

Linomag ten zielony to maść chyba

Do góry