reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka - co powinna kupić mamusia dla siebie i dzidziusia?

reklama
Z tym odsuwaniem to tylko tyle ile się da. Nic na siłę po prostu. Nie wolno więcej niż pozwala bo napletek noworodka jest cały przyklejony do prącia.

Linomag ten zielony to maść chyba

Nie zrozumiem, dopoki nie zobacze na wlasne oczy :sorry2: pewnie w szpitalu zapytam jak powinnam sie obchodzic z siusiakiem, bo na chwile obecna srednio sobie to wyobrazam

Ja do pupy mam krem hippa i bepanthen, bo dostalam

Lingomag jest dobry praktycznie na wszystko ;) dobrze natluszcza i lagodzi. Ja stosuje od wielu lat i masc i krem, bo sa dobre na krwawienia z nosa :p kiedys czytalam ulotke i linomag ma szerokie zastosowanie

dla mnie w obsłudze była łatwiejsza córcia. Z synkiem to miałam karuzelę bo jedni mówili odciągać inni że absolutnie (piszę tu o lekarzach). Zdarzały się stany zapalne jak brudek się dostał pod skórkę na siusiaku. Z córą nie miałam problemów, szybka obsługa, ważne żeby wysuszyć zanim pieluszke się założy i spoko.

dla mnie też córka łatwiejsza, a moja mama, pomimo, że miała nas dwie, mówi, że chłopiec łatwiejszy :p

okazało się, że jednak nie mam kocyków dla bobaska, zrobiło się ciepło i kocyki zabrała Ola :p

Dziewczyny ja pytałam położną, która myła Mikołaja w szpitalu co i jak i nie miałam problemu :) Nie jest źle :)

Mika ja tak samo. U Klaudii raz w życiu zdarzyło się nam odparzenie pipeczki, a chłopaka się boję trochę

reklama
Wg mnie obsluga chlopaka to latwizna. Nalezy wlasnie dbac tylko o to, zeby pod napletkiem bylo czysto i finito :)
Balabym sie obslugi dziewczynki. Taki strach przed nieznanym.

Do góry