reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Anian- nasze zasypianie trwa około 15 minut. W dużej mierze to zasługa pani Hogg :-D , ale też i troszke mojej inwencji twórcaej.
I jak tam decyzja o odstawieniu? Podtrzymana?

oczywiście, że podtrzymana. I już mam plany co będę jeść 10 lutego - cały dzień cytrusy:-) :-) :-) Mężusiowi już zapowiedziałam, że o obiedzie to może pomarzyć, chyba że będzie chciał skosztować zupy Patrycji;-)
A napisz jaka to Twoja inwencja, bo mój czas nauki do nauki Pati się kurczy

kubusiowa, widzę, że praca wre ;-) . To może mienisz miejsce pracy:confused: ;-) . A masz rację, zdążyłam zaklikać przed pracą:zawstydzona/y: Ale już niedługo będę miała więcej czasu na bb i może uda mi się z Wami poranną kawkę wypić:confused:

MariaOla moja Pati do tej pory nie lubi spać w dzień....Jak jest ze mną to śpi ok.1h a jak z ciocią to śpi 2h. A wstaje ok.7 i idzie spać ok.19:30. A co do jedzenia...kiedyś się ureguluje. Cirpliwości życzę:-)

kasiajanosz witaj w naszym gronie

karolinka, tęsknimy za Wami to fakt, musisz to zmienić!!! ZDJĘCIA dawaj :cool2:

A ja padam :no: :no: :no: . Do 15 miałam lekcje, potem do 16 kółko a o 16:15 zebaranie. Do domu wróciłam o 19:15, bo musiałam jeszcze odwiedzić siostrę, bo miała 18 rocznicę ślubu.

Znikam do łóżeczka, bo jakoś mnie dziś w to miejsce bardzo ciągnie.

Miłej środy;-)

reklama
.mokkate pośmialiśmy się z mężem z hasła Darii o "pogrzebaniu babci"
dzikismiechggmi6.gif
.Dziękuję że tęsknisz
cmokgm3.gif
;-).

.kubusiowa myślę że czat jutro aktualny:tak:.

.anian postaram się w najbliższych dniach zapodać fokti :-D.

.kasiajanosz witamy Rudę Śląską
mylovere2.gif
.

.baska chodziło mi o ten komplecik z misiem;-).

.Piszcie dziewczyny o takich śmiesznych hasełkach dzieci bo to bardzo zabawne:-).Mam nadzieję że niedługo ja też będę opisywać takie powiedzonka mojej córci:happy:.

.
spotkaniejb3.jpg
JUTRO O 20.00 CZAT!!!!!.

.Dobranoc babolki.

hej !!!
dziekuje Wam za wszystkie dobre słowa !! kochane jesteście !!!
męzus juz w domu !!! przed nami kilka lat leczenia :-( To związane jest zjelitami !!! Mam nadzieje ze szybciej sie uporamy z tym ale i tak całe zycie bedzie musiał uwazać zeby sie nie wróciło !!! A wszystko przez stres :wściekła/y: Prowadz tu własną firmę i szlag Cie trafi ani nie wiesz kiedy !!! jeszcze czekamy na wyniki tego wycinka jak wyjdą !!! a póki co dieta ubogoresztkowa i siedze i szukam co mu w ogóle moge dawac jeśc :eek: pierwszy obiadek juz za nami :baffled: Biedny spi i dzis po tym pobieraniu wycinka okropnie Go boli i ma gorączkę. A najbardziej nie umie przezyc tego ze piwa pić nie moze :-D

a przede mną w dalszym ciągu dni świra :baffled: jutro rano biegi do zakładu potem do Liwii i obiad robic i spowrotem do zakladu :nerd: jak na mnie FLEGMATYKA to stanowczo za duzo !!! Dzis tesciowa chciala isc cos pomóc ale jak doczłapała do kuchni to na dupie siadła i za chwile poczlapal spowrotem bo przeceniła swoje mozliwości !!! A mój tata pojechał i nie ma kto mi nastawic obiadku jak bede w zakładzie :dry: ale z drugiej strony Liwia odetchneła bo ją dziadek ustawiał :-D bidna zeby se possac kciuka chowałą sie za tapczan bo wiedziąła ze jak ją zobaczy to zaraz jej nagada :-D

Kubusiowa to biedni chłopcy robotnicy skupić na pracy nie moga sie jak im tu po drabinie skacze taka pani architekt w mini :-D

Baska Kamis przesłodki i ten uśmiech :-)

Oliwka to ładnie duzo juz Olisia mówi - brawo !!! a nalesnik z ryba i cukier z piaskiem to chyba kucharka nie w formie ;-)

Witam Kasiajanosz pisz pisz !!!!

pa dobranoc

nie zlinczujcie mnie ale wydaje mi sie ze jak co tydzień bedziemy czatować to juz nie bedzie tak fajnie jak za pierwszym razem i szybko nam sie znudzi !!! ??? co nie oznacza ze jutro sie nie zjawię :-D

Najpierw sprostowanie co do cudngo przesypiania nocy, bo mam wrażenie, że odebrałyście to tak jakby już przecypiał całą noc bez pobudki, co jest oczywiście nieprawdą mały pije mleczko o 23 a potem coś ok 3-4 i wstaje o 7 rano. Więc dla mnie to jest jedna pobudka, bo zawsze zasypiałam ok 23, a wstawałam po 6.00, więc jest super :-)

Baśka ...... tak w chorzowie na Truchana i własnie boję się tego, że młody się obudzi, bo w samochodzie to na bank zaśnie ;-)

Iza ..... ciężko będzie, bo wizytę mamy na 11.15 , a w szpitalu nie było sprzętu i figa z makiem, trzeba samemu szukać i robić :baffled:

mokate, oliwka, anian ..... dzięki za wsparcie i pocieszenie, że to normalne takie chliptanie mleczka :tak: bo już myślałam, że mi się dziecko popsuło ;-)

no laseczki jeśli chodzi o szpital na goduli to jestem zadowolona, mimo tego ze po porodzie musiałam leżeć z maluszkiem na patologii ciąży (za mojej kadencji porodowej tyle dziweczyn urodziło że nie było miejsca!)
mój maluch miał 3 kg, 54 cm i apgar 10.
dzisiaj ide do audiologa do chorzowa i modle się żeby Maks spał jak suseł bo jakoś nie uśmiecha mi się usypianie go na zatłoczonym korytarzu. poza tym maluszek jest trochę chory i nie chcę go za bardzo męczyć.
pozdrowienia

Kasiajanosz ...... ja też na patologii leżałam po porodzie, dwie sale były z noworodkami na patologii .... pełno luda, no i może dlatego tak szybko nas wypisali :baffled:
Powodzenia na badaniu słuchu, trzymam kciukasy, by Maks spał jak suseł :tak:

reklama
Witam!!!

hej !!!
a póki co dieta ubogoresztkowa i siedze i szukam co mu w ogóle moge dawac jeśc :eek: pierwszy obiadek juz za nami :baffled: A najbardziej nie umie przezyc tego ze piwa pić nie moze :-D

Skąd ja to znam?!:tak: Tyle, ze mój ma kłopoty z wątrąbą i cholesterolem. Tez mu żal piwa...oj, bardzo....:-)

Anian- u nas usypianie wygląda tak:
1. kapiel,
2. mleczko,
3. około 5 minut zabawy z przytulaniem i rozśmieszaniem (chyba, ze jest bardzo padnięta, to mijamy ten etap),
4. kołysanka-mruczanka (najróżniejsze melodie. Ostanio hitem jest "Żwirek i Muchomorek":-D Ciekawa jestem, czy któraś z Was pamięta tę bajkę:confused: :confused: ),
5. potem odkładam malutką do łóżeczka i delikatnie poklepuję w plecy
i...z reguły to wystarcza. Czasem jeszcze wstanie, to wracam do punktu 4 i 5.

Znikam, bo mała nie daje mi spokojnie pisać....:no:
Miłego dnia!!!!

Do góry