reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Hess nie mam zielonego pojęcia...mi się nie chciało z nimi walczyć i jestem na minimalnym abonamencie .

Asia_77
na pewno działają, tylko może lepiej niż poprzednio organizm jest przygotowany:-)

reklama
Asia no właśnie dzwoniłam do nich ale mnie spławili. Zadzwoniłam do męża z płaczem, choć pierwszy raz mi się to zdarzyło... uspokoił mnie, że najwyżej zrobimy go jeszcze raz w innym laboratorium gdzie na wynik czeka się 7 dni roboczych. Właśnie wysłał mi smsa, że dzwonił do tego laboratorium w którym robiłam to nieszczęsne badanie i pani z którą rozmawiał zadzwoniła do podwykonawcy a ten powiedział że wynik będzie jutro, ma dzwonić o 12 do tej babki. Nie wiem o co chodzi. Ja nic nie załatwiłam a mój mąż CUDOTWÓRCA! Wycałuję Go dzisiaj za wszystkie czasy. Swoją drogą może powinnam się nie odzywać a wszystkie sprawy powinien załatwiać mój mąż... beksa ze mnie straszna. Zwalam to na hormony przed @.

Wypowiem się jeszcze w kwestii badań, też mam wykupiony z pracy abonament w prywatnej opiece, akurat nie w lux medzie ale coś w tym stylu. Na każdej wizycie słyszę że taką mają politykę firmy żeby nie zlecać badań. Ale wychodzi na to że to wszystko zależy na jakiego lekarza się trafi. Poszłam na początku do ginekologa to ten odesłał mnie z kwitkiem mówiąc że po 1 poronieniu nie robi się badań i zrobił mi tylko cytologię. Następnie umówiłam się do innego ginekologa (babki) chodziłam kiedyś do niej jak byłam w lux medzie, powiedziałam jej jak wygląda sytuacja (o in vitro itd) dała mi skierowanie na zespół antyfosfolipidowy i ANA 1 i ANA 2. Później poszłam do endokrynologa a tam trafiłam na cudowną kobietę która zleciła mi ponad 20 różnych badań, cały profil tarczycowy, wszystkie hormony, krzywą cukrową itd. Łącznie zrobiłam jakieś 30 badań, na wszystko miałam skierowania, bez łaski. W ubiegłym tygodniu byłam zrobić jeszcze CMV i Toxo, a mąż CMV. Więc dziewczyny próbujcie, może też uda Wam się wyprosić te skierowania.

ja mam wizytę wieczorem, więc myślę, że czas na jutrzejszy kalendarz:

Aisa79 pozdrów ode mnie mojego chłopaka:-)
justys8782 miłego podglądania maluszka:-)
Aisa_77, yplocka1 wielkich pęcholi i jeszcze większych komórek
:tak:

GRUDZIEŃ :

11: justys8782 - wizyta serduszkowa
11: Asia_77 - podglądanie pęcherzyków
11: Aisa79 - usg kontrolne
11: yplocka1 - podglądanie pęcherzyków

12: dorotav - przegląd podwozia
12: sykatynka - przegląd podwozia
12: inka26 - przygotowanie do criotransferu
15: Olusia - echo serduszek
15: yplocka1 - punkcja
16: Asia_77 - punkcja
16: GizaS - wizyta kontrolna
16: dorotav - wizyta u genetyka
17: Olusia - podglądanie maluszków
17: Milkaa1989 - wizyta serduszkowa
19: Ewelajna86 - wizyta serduszkowa
22: kasik36 - wizyta u lekarza prowadzącego
22: calineczkaa - wizyta kwalifikacyjna
22: kikifish - podglądanie pęcherzyków
23: liskka - usg połówkowe
29: liskka - wizyta kontrolna po usg
29: Aisa79 - wizyta u lekarza prowadzącego
kikifish87 - udana stymulacja
Andziulek - stymulacja
inka26 - udany criotransfer

STYCZEŃ

05: lookator - udana pogadanka
12: Aisa79 - usg połówkowe
Yplocka1 - udany criotransfer
Solostar - udany criotransfer
dorotav - udana stymulacja

LUTY

Hess - udana stymulacja

AAA i jeszcze jedno. U mnie w tej opiece akceptują skierowania na badania (musi być pieczątka zakładu imię i nazwisko, pesel, lista badań, pieczątka i podpis lekarza zlecającego) od innych lekarzy niż Ci zatrudnieni w tej prywatnej opiece. Poza tym od firmy dostałam wykaz badań jakie mam w pakiecie i mam tam dosłownie wszystko prócz tego AMH które robiłam prywatnie.

dziewczyny które sa w Invicta Warszawa jak to jest z EmbryoGlue,AH czy można dopłacić albo czy w rządówce to jest ?

mmm jestes z okolic Katowic...:tak: chyba w silesii i w galerii katowickiej bedzie ten sklep....

bunieczek
tak te badania zrobisz z krwi... ;-)

Migotka no to wspaniala wiadomosc... :tak: wiec pewnie zaczniesz w tym cyklu co chcialas stymulacje! glowa do gory !!:tak:

kate_p7 - dzięki :) Ja mam abonament dość obszerny, bo podczepiona jestem do firmy męża i płacę tylko 56 zł, a w zasadzie mam wszystko. Więc może uda mi się coś wydusić, ale to dopiero na początku stycznia.

A odnośnie badań w Inviccie, to nie ja nie wiem. :(

Migotka tak to jest z facetami, moj tez potrafi zalatwic nawet niemozliwa sprawe z kobieta;) Ciesze sie, ze wynik AMH nie pokrzyzuje Twoich planow.

tak mój mąż też potrafi wszystko załatwić, cieszę się bo ja też jestem strasznie słaba i zaraz płacze:-) a on twardy i opanowany - kocham go za to :-*

Kate dziękuje ci za odpowiedź, pewnie masz rację poczekam na wizytę i ewentualnie na kolejne podejście i wtedy pomyśle o badaniach genetycznych. Teraz zrobię sobie tylko te witaminy i kwas foliowy i na cukier z obciążeniem. Zobaczymy co wyjdzie.

reklama
Do góry