reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

Montana spokojnie, pamiętam, ze ja jakoś w 35 miałam 0,5 cm rozwarcia i w szpitalu mówili, że na tym etapie rozwarcie ma prawo juz być, a wcale to nie oznacza że poród odbędzie się wcześniej :)

Sylka ja tez uwielbiałam kangurowanie! Tylko ja na gołe cycki z Filipem zawsze :) i muszę ci coś powiedzieć: byłam dziś z synkiem u fizjoterapeuty, żeby mimo wszystko nam pokazał jakieś ćwiczenia do wykonania w domu (Filip zapamiętał z brzuszka asymetryczne ułożenie ciałka i teraz lubi się wykrzywiać w literkę C, wskazań do terapii nie ma, ale ja sobie z nim w domku poćwiczę) i tam Pani wpisując śmiała się, że wcześniactwo z 36/37 tc to żadne wcześniactwo, że oni maja w ośrodku chłopca urodzonego w 22 tc!!!! Teraz ma 4 lata i świetnie się rozwija, jest wszystko ok :)))) no i sporo dzieci z 25 tc też ładnie wyprowadzonych. Także głowa do góry!

Lilka trzymam kciuki bardzo mocno !

reklama
montana - ja od 35 mialam rozwarcie 2cm, mialam duzo lezec i mowili ze lada chwila moge urodzic a urodziłam w 38tc 5 d a gdyby nie to ze byla to planowana CC to pewnie jeszcze bym ponosila pare dni. Takze głowa do góry.

lenka - cwiczenia na pewno nie zaszkodza, ja tez chyba pojde skonsultowac to skrecanie główki bo spac nie moge przez to.

lilka - do piatku mocno trzymam kciuki.

Auuuu dziewczyny pomocy !!!!!! Wy juz po wiec bardziej mi pomożecie !!!! W nocy ciągnął mnie brUch, od pępka wzwyż , przekręcenie sie masakra, miejsca nie mogłam ZnaleC , o 7:30 obudził mnie mega ból brzucha w tej okolicy i mega ból w kręgosłupie !!!!!! Do teraz nie przeszło , prysznic , zmiana pozycji, chodEnie nic nie pomogło !!!!! Mialyscie cos takiego ?!?!?! Nie lubie panikować ale ten ból jest mega tragiczny , łzy same lecą z bolu, wzięłam cos rozkurczowego ale albo nie działa albo jeszcze nie działa !!!! Pomocy

Mam nadzieje ze to nie juz?
Aaa i witajcie tutaj :)

Ostatnia edycja:
Ja tak mialam. Identycznie jak piszesz w 35tc bodajze. Przeszlo ale trwalo tez dlugo. Niestety nie ma regul wiec bad czujna ;) a no i pomogla mi kapiel w cieplej wodzie. Powodzenia!!!

Aha - lekarz mi wtedy mowil ze to bylo prawdopodobnie obsuniecie sie macicy jeszcze bardziej w dol.

Ostatnia edycja:
Genna ja tez tak mialam tez trwalo dlugo i myslalam ze zejde z tego swiata juz m mial pogotowie wzywac. Ale samo przeszlo. Widocznie maluch gdzies Ci uciska na jakis nerw. Jak nie przejdzie to do szpitala jedz. Postaraj sie aby maluch zmienil troche pozycje i powinno przejsc. Ja lezalam w jednej pozycji i ryczalam. Nie bylam w stanie noga ruszyc.

reklama
Do góry