reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

Emilia muszę to napisać - co za głupią baba. Zmień mleko dopajaj, malutkiego i proponuję podać probiotyk u mnie pomogło. Zobacz jaki ma karczek jeśli bardzo ciepły to zmniejsz tem ale jeśli normalny to nic nie rób ją też mam e domu 21 stopni a w sypialni 20. Wietrze przed dodaniem jeszcze. Ja marcysia nie obudziłam na jedzenie zdawałam wtedy kiedy się obudziła.
Popieram, tez mi sie ona nie spodobała. Mleko juz zamówione, jutro przyjdzie z zakupami. Dopajac bede bo na logikę nawet lepiej zeby mały był nauczony wody zeby potem chciał pic :-)

reklama
Bziumelka sex po CC wtedy kiedy sama poczujesz się pewna, że już możesz :) jedne wcześniej inne później. My wróciliśmy do przytulanek po 3 tygodniach i od razu było super, żadnego dyskomfortu

Emilia co za głupoty nawygdywała?! 21 stopnia to przegrzanie niby? Bzdura. Rób swoje tak jak mówisz, znmieniaj mleczko, my też zmienialiśmy przy zaparciach bez stopniowego przechodzenia i pomogło bardzo, dopajaj

Emilia to do ciebie za kazdym razem przychodzi inna polozna??
Ja uwazam ze 21 stopni to jest dobra temeratura. Ja mam 22 a w sypialni 21.
Dziecko na MM to je rzadziej niz karmione piersia wiec mysle za jakbys karmila co 2h to bys go niezle upasla.

Emilia, kurczę co to za położna...
To ja dziecko gotuje wtedy bo u nas temperatura się waha w granicach 22~24 stopnie (ogrzewanie kominkowe i ciężko o ustawienie stałej temperatury). Karmienie mm co 2 godziny to raczej też niepoważne... Zosia w nocy do cyca budzi się dwa razy czyli co 4~5 godzin, w ciągu dnia częściej.
Do mnie położna ma przyjechać teraz w przyszłym tygodniu zobaczyć małą. Mamy mały problem bo na pleckach niuni wyskoczyły krostki i chyba to uczulenie na pieluszki bo wczoraj zakładałam jej happy zamiast oryginalnych papierosów. Pieluszki zmienione spowrotem na pampers i czekamy czy krostki znikną. Tylko zastanawiam się czy może czymś je posmarować? Mama mówi żeby przemyć rumiankiem...

To ja tym bardziej gotuje dziecko bo u nas 25 stopni i tylko ogrzewanie podlogowe a klade Hanke w pajacu nie raz tylko w bodach i na gole kuloski :-)

Bziiumelka
U nas pierwszy raz byl po pologu

Emilia to do ciebie za kazdym razem przychodzi inna polozna??
Ja uwazam ze 21 stopni to jest dobra temeratura. Ja mam 22 a w sypialni 21.
Dziecko na MM to je rzadziej niz karmione piersia wiec mysle za jakbys karmila co 2h to bys go niezle upasla.
Wg niej karmić cześciej ale mniej bo ze za duzo na raz zjada. A cały czas jadł na raz ok 60-70 ml, a od wczoraj troche wiecej. A dzis akurat pożarł bardzo duzo bo odciagnietego mojego 30 ml plus mm 90 ml. Od wczoraj mu sie żarłok włączył :-)
A polozna była 3 razy, każda inna. Dzis wyjątkowo Polka, wczesniej Angolki.

reklama
Dziewczyny kiedy zaliczyliśmy ze swoimi pociechami pierwsze spacery?
Styczniowki kiedy szykujecie się wyjść na dwór?
Położna mi mówiła że w przyszłym tygodniu mam iść na spacer jak będzie ładna pogoda... wcześniej ze 2~3 razy werandowac niunie przy oknie.

Do góry