reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2015

To tak jak ja. Plus najpierw od płci będzie zależeć urządzenie pokoju, a potrzebuję jakiejś szafy, żeby trzymać rzeczy dla dziecia :p

O dokładnie to samo, dzieciaki na razie będą miały wspólny pokój, który przez tornado Oliwi wygląda okropnie więc jak będę go odmalowywać też muszę wiedzieć jak ;)

Witam ja jakos spac nie moge , bo boli mi biodro i wczoraj ryczalam to nie byl placz jeszcze tak popalic nie dostalam z tym bolem . Moj M sie naczytal ze najlepsze w ciazy jest aqua aerobic wiec Kazal mi jezdzic na zajecia do drugiegiego miasta oddalonego o 30 km ..powiedzial ze to napewno pomoze mi bo nie moze patrzec jak placze z bolu ....

O ja współczuje bólu, mam nadzieję ze aqua aerobik jednak pomoże trzymam kciuki && Daj znać jak wrażenia :) może ja przemyślę jeszcze raz sprawę z basenem ;)

Melduje się po wczorajszej wizycie. Dzidzia rosnie ładnie wszystkie pomiary polowkowe w nomie. Waży juz 360g :)

Super że wszystko w porządku. I jak zostaje girl? :)

Hej dziewczyny. Byłam we wtorek u lekarza, wszystko ok dzidzia ma ok.20cm:szok:, jakaś taka duża i po raz trzeci i już nieodwołalnie potwierdzono chłopca. Szczegóły i zdjęcie wstawię na odpowiednim temacie.

Duży chłop od co ;) he he Gratulacje :)))))))

miło czytać o udanych wizytach :) trzymam kciuki za kolejne :)

Co do rożka to ja mam po córce i właściwie go nie używałam. Niby dzieci to lubią, ale jakoś u nas sie nie przyjęło.

Czuje dzidzie chyba, nie wiem sama, takie czuje drgania pod pępkiem momentami. Czyżby to to? Czekam na wielkie kopniaki ale takich niestety brak.

U nas coś szaruga na poranek, kiepska pogoda niestety.

Na początku to takie muskania :) później kopniaki a na koniec to tylko wyginanie bo za mało miejsca na rozpęd he he ;)

Cześć dziewczyny!:-)

Ja też mam dzisiaj wizytę, ale nie wiem czy będziemy podglądać małą. Na pewno będę miała USG szyjki, więc malucha też trochę będzie widać;-) A właśnie mam pytanie- jaką macie długość szyjki???

Nie mniej niż 4,1 nie mogę znaleźć ostatniego usg :(

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty &&&& :)
My dalej kaszlemy więc chyba będę musiała przedłużyć młodej pobyt w domu :( ehh bidula jeszcze chyba tak długo ją nic nie trzymało :/ jak by nie patrzeć 5-ty dzień i końca nie widać :/ a ja już dostaje lekkiego szału w domu :D

reklama
Pojęcia nie mam jakiej długości jest ta moja szyjka, nigdy gin mi nie mówiła, zbadała powiedziała że wszystko w porządku tylko macica się układa i dlatego te twardnienie brzucha u dołu, potem usg i na koniec rachunek, hehe

&&&&& za dzisiejsze wizyty!!
Erzesebeth mmm kakao wypila bym ale moj zoladek nie akceptyje mleka, a takie na wodzie to juz nie to samo hehe Pozostaje mi mala czarna slaba kawka :)

U mnie też lekarz niezbyt wylewny, zbada, jeśli wszystko jest ok to mówi ok i tyle :p a jak coś nie tak to dopiero zaczyna więcej mówić, żeby robić to czy jeść to czy leki jakies brać :p szyjkę mi badał do tej pory na każdej wizycie i było w porządku a długości nie mówił :(

U mnie połówkowe też 26.02 to już za tydzień :-D Ale moje dzieciątko to kruszyna przy niektórych waszych, tydzień temu miała 220g :) a tu niektóre nawet pod 400 już dochodzą :szok: może będzie jednak dzieczynka :)

U mnie poranek do bani, pogoda marna, szaro, deszcz, i na dodatek się pokłóciłam z chłopem ;/ zawsze coś, jak nie urok, to ....:tak:ale on zawsze musi ochłonąć, kilka godzin i wraca na kolanach :-D:-D ale ciśnienie umie podnieść jak mało kto :p

Z rzeczy dla dzidziusia to ja mam z 5 sztuk body każde w innym rozmiarze narazie :p 2 półśpiochy, 1 skarpetki, niedrapki, jedną czapeczkę, pajacyk, i 2 okrycia kąpielowe, kocyk, kilka pieluszek, 2 buteleczki, jeden smoczek i waciki :p no i pudełko pampersów na początek :p

Erzsebeth,ja ostatnio przerabiam zupę mleczną z pesso pszenno-owsianym....wcześniej miałam etap jajecznicy z cebulką i szynką.....

Ja nie mam pojęcia jaka mam długość szyjki,mi zawsze w kartę ciąży wpisuje dno macicy..... :rolleyes:

Kornelia,to obie czekamy z niecierpliwością na czwartek za tydzień....
mój gin tez mało otwarty w rozmowach....

A ja dla dzidzi nic nie kupiłam....czekam aż płeć poznam wtedy się okaże jakiego rodzaju zakupy musze poczynić :D

Ostatnia edycja:
reklama
Witam w ponury dzień,weny mi brak ostatnio na pisanie ,zaczełam za to ogarniać wiosennie mieszkanie.Niesamowite ile człowiek nieświadomie rzeczy chomikuje mąż ma już dość:-p
Mój lekarz bada mi szyjkę ale też zawsze mówi wszystko wysoko i pozamykane.Pewnie więcej by mówił jak by się coś działo.
przez ostatnie pare dni skóra na brzuchu mocno mnie swędziała i okazało się że mój wielkolud jeszcze urósł w takim tempie wzrostu do porodu będę się kulać:cool2:Brzuch gigant:sorry:
Co do przedszkola my postanowiliśmy przetrzymać Zoche jeszcze rok,syn sąsiadów ostatnio miał maraton szpitalny,najpierw coś z płucami a w szpitalu dodatkowo rotawirus.Od września może miesiąc był w placówce.Nie widzi mi się dwoje chorych dzieci,a córci nic się nie stanie jak posiedzi z Nami:-)
Z rożka nie korzystałam i nie wydaje mi się to sensowny zakup dla letnich dzieci,kupuje otulacze.Poza tym będę dziecia chustować przez pierwsze trzy miesiące tylko i wyłącznie wózek kupimy na jesień jak podrośnie taki plan:tak:
&& za wizyty i gratuluje już odbytych...a zwłaszcza tym dziewczyną które wyszły z wiedzą o płci:-D
ach muszę się za obiad zabrać mam straszną ochotę na placki ziemnieczane ale...nie chce mi się ziemniaków trzeć...leń!!!

Do góry