reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Marzycielko akurat znalazłam Twoje zapytanie i tak sobie myślę,że napiszę :happy: W moim przypadku magnez i vit b6 pogorszyły jakość śluzu zdecydowanie. Właściwie go nie mam :eek: Od tego cyklu w związku z tym zaczęłam używać żelu conceive ;-)

Dla reszty dziewczyn oczywiście pozdrowienia i buziaki :-)

reklama
Marzycielko Gdzies tez czytałam o tym magnezie i wit b6- tylko że faktycznie dziewczyny łykają magnez na lepszą płodność, lepsze zagnieżdżenie...moze w normalnych dawkach on tak działa :) W dawkach dziewczynkowych raczej wysusza. Ja na przykład już wiem skąd mnie ciągle boli gardło- od mięty , nie piłam 3 dni i było ok, a jak wypije to mam tak sucho w gardle że w nocy się budzę i oddechu zlapać nie mogę, ten sam efekt mam jeszcze po wit C. Wiec przy łózku mam zestaw ratunkowy na noc :p woda i Tantum Verde do psikania. I ze dwa dni temu czytałam artykuł o mięcie i sie okazuje ze w duzych ilosciach jest wysuszająca. Moze wysychac gardło

PannaMyszka Ty dziewczynkowa prawda? To bierz Castagnus- podniesie progesteron, i po owulacji załatw sobie dupka albo luteine. Duphaston w tamtym roku jeszcze po 2-3 cyklach nie był w stanie mi drugiej fazy przedłuzyc, dostawałam @ przy 8 tabletce :/....a teraz jest ok.

Od srody czekam na wynik Estradiolu meza...w piatek miał byc na bank...a dzis zachodze i znow nie ma...powód i tłumaczenie - Bo one nie wiedziały czy wysyłac do badania ta krew, bo przeciez Estradiol wykonują kobiety, a nie męzczyźni.....A ja nie wiele myslać mowie- że to nie jest prawda....a jakoś kobiety testosteron tez badają i nie ma w tym nic dziwnego. To tak samo mezczyzni estradiol. Nosz frania..zapłacić i jeszcze nie wysla do badań. A krwiaka ma mąz po pobraniu od pachy do połowy ręki....ze 20cm bedzie miał.

PannaMyszka Ty dziewczynkowa prawda? To bierz Castagnus- podniesie progesteron, i po owulacji załatw sobie dupka albo luteine. Duphaston w tamtym roku jeszcze po 2-3 cyklach nie był w stanie mi drugiej fazy przedłuzyc, dostawałam @ przy 8 tabletce :/....a teraz jest ok.
.

Dziękuję Ci bardzo Airfix....zakupię, ale teraz bardziej zależy mi żeby maksymalnie do sierpnia zajść w ciążę, już planowanie schodzi na dalszy plan, ponieważ od maja 2016 już muszę wrócić do pracy.....na dupka i lutkę muszę mieć receptę.....chyba?

PannaMyszka Teoretycznie trzeba mieć recepte, ja kupuje bez w aptece bo mam tam znajome które znają moją sytuację i tak to jest lek na 100% płatny...wszystko zależy od apteki . Wiadomo że nie biore co miesiac po kilka opakowań, dlatego też przymykają oko ;) Mogłabyś podejść podpytać w kilku czy dostaniesz Duphaston bez recepty bo nie masz czasu iść do lekarza, a masz plamienia... Myśle że dadzą:)
Ja max do września chce żeby się udało :) Zobaczymy co będzie

Ostatnia edycja:
Elisse - dziękuję :-)

PannaMyszka - widziałam gdzieś w necie ogłoszenia dziewczyn, które mają do sprzedania Duphaston bądź Luteine - wtedy masz bez recepty ;-)

Airfix - dziwne z tymi badaniami Twojego męża - a co te babki mają do tego, jakie badania chcesz zrobić??? Szkoda gadać... widzę, że Ty juz pełną parą podchodzisz do staranek :-) ja też piłam swego czasu tą miętę z Kotanyi - ta przynajmniej ma stężenie ;-)

Katriina Pyszna ta mieta z Kotanyi prawda? :) Smak miety pieprzowej to sie umywa do niej :) A długo ja piłaś? Miałaś jakieś skutki uboczne po niej? Mnie jajniki bolą..... I jak ja piłaś..cały miesiac? czy tak jak w badaniach było że od 1dc do 5 dc? bo ja w 8dc wypiłam i dostałam dziwnego plamienia. Tej pieprzowej nie pije juz z miesiąc- rewolucje mi robiła w żołądku.

Mam dziś wreszcie wynik Estradiolu męża ;) Po wynikach badań widać że mój mąż jest przygotowany na każdą ewentualność hahah jakbym w ostatniej chwili się rozmyśliła i chciała syna:p
Wysoki Wapn, Magnez, Sód i Potas oraz wysoki Testosteron i Estradiol :D Parka na raz będzie jak nic ....

Ostatnia edycja:
Airfix to faktycznie parka z tego wyjdzie jak nic. Mnie tez po miecie gardlo balo, strasznie wysuszone mialam Dziewczyny ja juz niewiem mam metlik w glowie chcialabym sie w lipcu starac no ale wowczas termin porodu bylby na kwiecien a kwiecien jest domena mezczyzn (sprawdzalam statycztycznie rodzi sie wiecej chlopcow). Hmm co robic a nie chce odwlekac staran. Juz sie psychicznie nastawilam i jestem strasznie niecierpliwa.

reklama
Do góry