reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Szafa malucha

Monia12-bo na forum sie strasznie duzo dzieje i ja nie nadazam czytac, a znikam i sie nie pojawiam, bo zapominam w ktorym watku cos pisalam:-D no i potem nie moge odnalezc w gaszczu postow:-)
A wracajac do "szafy malucha"- Poki co dla NB mam: spioszki 2x z dlugim i 2 x "na ramiaczkach". Body 2x z krotkim, bluzeczki z dlugim i krotkim rekawkiem, spodenki dlugie, 2x czapeczka, skarpetki. Mam tez dla wiekszych dzieci (rozmiar 0-3), przypuszczam ze tez beda pasowac, najwyzej beda luzniejsze. I to samo: spioszki z dlugim i krotkim, bluzeczki, body, spodenki, sukieneczka. Reszte dostane od siostry z PL-ma caly wor ciuchow po siostrzenicy wiec juz nie bede nic kupowac. Choc kupowanie ciuszkow to dla mnie najwieksza radosc :-D :-) :tak:
Mam tez kosmetyki, wanienke, no i teraz chyba w koncu kupie wozek. Zostanie tylko lozeczko, jak sie nie uda nic wybrac to nawet ze mna moze spac na poczatku.

reklama
IZKA DZIEKI! to ty tyle buszujesz po forum? ja nie czytam wszystkich tematow tylko trzy czy cos bo inaczej nie dala bym rady a w ogole siedze w pracy wiec to robie z cichacza:szok: :-D !
No to ja mam podobnie do ciebie ale chyba troszke wiecej. Wiesz nie weim co sadzic bo niektore spioszki czy body pisza newborn ale jak doloze do tych 0-3 to sa identyczne wiec juz glupieje. teraz jak juz cos kupuje to z regoly Carters 3 albo na ^ bo starczy na dluzej a mozna podwionac rekawki czy portaski. Mam duzo par spodni i pare takich sukienek z gatkami jesli wiesz o co chodzi. tez mam wanienke ta co ty:-) i mam wozek i przewijak zamowiony, brakuje mi lozeczka ale po nie niedlugo sie przejedziemy bo mamy wybrane. A jakie masz kosmetyki? jakiej firmy i co?

Izka a gdzie ty tu znalazlas spioszki na naramkach, bo ja tu takich nie widzialam. W Pl to owszem, najpopularniejsze takie typowe spioszki ale tu ich nie ma.

Monia-spioszki na ramiaczkach dostalam w paczce z PL :-) na swieta. Tutaj tez nie widzialam, ladne sa ciuszki w Babies'r'us. Podobaja mi sie strasznie takie body z doszyta na stale sukieneczka, strasznie ladne dla dziewczynek, no i jakies takie fajne motywy z wisienkami itd. podobaja mi sie.
Kosmetyki mam podstawowe: mydelko, oliwka, krem z cynkiem, hustki do pupci, hustki do mycia, patyczki do noska/uszek, szczoteczka, grzebyk, gruszka. To narazie tyle, podstawowe, mysle sobie ze dokupie wiecej rzeczy na biezaco po porodzie, bo nie wiadomo jaka niunia bedzie i co doradzi pediatra.

A czym sie roznia husteczki do pupy od husteczek do mycia???Zglupialam teraz...do pupy kojarze ale do mycia?jaka to firma? ja mam husteczki do mycia ale nie dzidzi tylko powierzchni z ktorymi ma bobas stycznosc albo np. do smoczusia jak upadnie na ziemie...

Izka ale jakiej firmy te kosmetyki? Ja sobie zamowie Nivea baby z NY. No a co do spioszkow to teraz rozumiem:tak: :-D Tutaj takich nie ma, ja tez dostane takie z Pl:tak: . Ja tez juz mam patyczki do uszek i gruszke i szczoteczke do wloskow i chusteczki do pupci. A jakiej firmy kupilaas? ja kupilam pampers sensitive i kupilam paczke pieluch pampers newborn ale jeszcze kupie paczke huggies z tym specjalnym wycieciem do pepuszka na pierwsze tygodnie.

Olla-ja kupilam takie husteczki bezzapachowe do mycia cialka dzidzi, sa firmy Johnson's, cos zamiast gabeczki do kapieli. A te husteczki do pupci sa nasaczone plynem i uzywa sie ich przy zmianie pieluszki.

dziewczyny a ja dzis kupilam za cale 150pln ciuszki dla dzidzi w rozmiarze 62 i 68 od pacjentki mojej szefowej
przyniosla mi do gabinetu
sa cudne:tak::tak:

Olla ale mnie rozsmieszylas! No wiec sa chusteczki takie jak piszesz do wycierania powierzchni itd czyli antybakteryjne. Potem sa te do pupci np pampers i sa takie mieciutkie jednorazowe do mycia specjalnie dzidzi. Najwiecej widzialam firmy Johnson and Johnson. Poszukam to wkleje zdjecie. One maja juz w sobie mydelko wiec je zamaczasz i tym obmywasz dzidzie i sprawa prosta! mam nadzieje ze ci pomoglam.

reklama
Dorotka to ino wklejaj fotki!!!!! A swoja droga Dorotko mozesz mi napisac ktory rozmiar u was zalicza sie tak na 6 miesiecy a ktory na 3 miesiace. Czy 68 to juz na 6 miesiecy czy jak to jest?? Wiem ze zalezy od dziecka ale wiesz o co mi chodzi.

Do góry