Podobne tematy
- Zamknięty
- Przyklejony
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bedzie dobrze ! Juz 8 tydzienTo bedzie 8 tc. Jezu mam takiego stresa przed wtorkiem bo w ogole ciazowo sie nie czuje![]()
Jeszcze synkowi ropieja oczy .. oszalec idzie serio
Mam nadzieje ze bedzie dobrze i pojdzie nam w miare sprawnieGosiu, wazne, ze czujesz owu, sluz nie musi byc ega plodny, wazne, by nie zabijal plemnikow
Ankaka zdrowiej nam tu szybciutko![]()
Jeju ile w tym smutku, kochana nie myśl o tym:-) masz cudowna córeczkę i niedługo bedzie dla niej rodzeństwo:-)Ja gdyby nie tamto lyzeczkowanie byla bym juz w jakims 23 tygodniu i pewnie mialabym juz fajny brzusio![]()
Szkoda mi Cie. Ja tez mam endometrioze, ale ja mialam tylko torbiel na jajniku. Byc moze ze gdzies jeszcze cos mam, ale nie wiem o tym. Tez podejrzewam o to immunologie.Endometrioza to choroba. Kolokwialnie mowiac podwojna miesiaczka. Inaczej przerost tkanki macicy poza jama macicy. Czyli tkanke ktora co miesiac sie zluszcza w macicy mam w ramieniu. Tyle ze tam krew nie ma gdzie ujsc wiec rozklada sie wywolujac stan zapalny stawu. Nie wiadomo czemu sie tak dzieje ze ta tkanka pojawia sie gdzie indziej. Prawdopodobnie walnieta immunologia. Najczesciej wszczepy endometrium pojawiaja sie w obrebie jamy brzusznej np jajnikach w bardzo rzadkich przypadkach gdzie indziej. To moga byc pluca a nawet mozg. Czyli ja co miesiac mam okres w 2 miejscach macicy i ramieniu.
Swoja droga jakim cudem do ramienia zawedrowalo endometrium??? W obrabie narzadow rosnych to jasne ze cofa sie jajowodem i wszczepia do jajnika. O mozgu tez slyszalam ze nawet tam moze ktos miec. Dla mnie to juz matrix jest.Szkoda mi Cie. Ja tez mam endometrioze, ale ja mialam tylko torbiel na jajniku. Byc moze ze gdzies jeszcze cos mam, ale nie wiem o tym. Tez podejrzewam o to immunologie.